Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana ENORMNI PRIHODI FIRME DUŠKA BANA, KOJOJ JE VLADA DALA MONOPOL ZA ODRŽAVANJE TRAJEKTNE LINIJE OD DRŽAVNOG ZNAČAJA
Ban (Foto: Vijesti) i Milo Đukanović Milov kum težak 15 miliona eura Firma Đukanovićevog kuma ima monopol na koncesiju za održavanje trajektne linije od državnog značaja, a radi se o liniji Kamenari–Lepetane–Kamenari Nekretnine kompanije Pomorski saobraćaj vrijede 6.150.275 eura, a evidentirano je i da imaju preko osam miliona finansijskih sredstava
Dan - novi portal
Kom­pa­ni­ja Po­mor­ski sa­o­bra­ćaj iz Her­ceg No­vog, či­ji je pred­sjed­nik od­bo­ra di­rek­to­ra Du­šan Ban, kum li­de­ra DPS-a Mi­la Đu­ka­no­vi­ća, u fi­nan­sij­skom iz­vje­šta­ju do­sta­vlje­nom Po­re­skoj upra­vi na­ve­la je da nje­na ukup­na imo­vi­na iz­no­si 15.721.330 eura. U do­ku­men­tu u ko­ji je „Dan” imao uvid, vri­jed­nost ne­kret­ni­na na­ve­de­na je u iz­no­su od 6.150.275 eura.
Ova fir­ma ima kon­ce­si­ju za odr­ža­va­nje tra­jekt­ne li­ni­je od dr­žav­nog zna­ča­ja, a ra­di se o li­ni­ji Ka­me­na­ri–Le­pe­ta­ne–Ka­me­na­ri, pre­ko tje­sna­ca Ve­ri­ge u Bo­ki ko­tor­skoj. To, ipak, ni­je bez kon­tro­ver­zi, jer dr­žav­ni or­ga­ni ni­je­su do kra­ja ob­ja­sni­li za­što ne­ma ten­de­ra o do­dje­li ove kon­ce­si­je, i da li je mo­no­pol sa­da­šnjeg vla­sni­ka u in­te­re­su dr­ža­ve. Ipak, po­da­ci iz Po­re­ske upra­ve po­ka­zu­ju da fir­ma Đu­ka­no­vi­će­vog ku­ma po­sje­du­je enorm­nu imo­vi­nu.
Pre­ma fi­nan­sij­skom iz­vje­šta­ju, du­go­roč­ni fi­nan­sij­ski pla­sma­ni su evi­den­ti­ra­ni u iz­no­su od 1.229.947 eura. Fir­ma Po­mor­ski sa­o­bra­ćaj je kon­sta­to­va­la da ima obrt­na sred­stva u iz­no­su od 8.235.108 eura, dok su pri­ja­vlje­na i po­tra­ži­va­nja, u iz­no­su od 106.000 eura.
Pre­ma po­da­ci­ma sa saj­ta Cen­tral­nog re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta, pred­sjed­nik Od­bo­ra di­rek­to­ra fir­me Po­mor­ski sa­o­bra­ćaj je Du­šan Ban. Čla­no­vi od­bo­ra di­rek­to­ra su i De­jan Ba­jić i Želj­ko Mi­ha­i­lo­vić, dok je De­jan Ban iz­vr­šni di­rek­tor. Osni­va­či fir­me Po­mor­ski sa­o­bra­ćaj iz Her­ceg No­vog su, ka­ko se mo­že vi­dje­ti na in­te­r­net saj­tu re­gi­stra pri­vred­nih su­bje­ka­ta, dvi­je pod­go­rič­ke kom­pa­ni­je Pro­ha­us i Pro­ha­us Mon­te­ne­gro, ko­je kon­tro­li­šu ista li­ca. Ob­ja­šnje­no je da Pro­ha­us ima ve­ćin­sko vla­sni­štvo.
Shod­no od­lu­ci Vla­de, fir­ma Po­mor­ski sa­o­bra­ćaj, či­ji je ve­ćin­ski vla­snik bio Fond pen­zij­skog i in­va­lid­skog osi­gu­ra­nja, pri­va­ti­zo­va­na je bez ten­de­ra, pro­da­jom dr­žav­nih ak­ci­ja na ber­zi. Ku­po­pro­daj­ni ugo­vor je, ka­ko je ra­ni­je obje­lo­da­nje­no, pot­pi­san 2004. go­di­ne sa fir­mom Pro­ha­us iz Pod­go­ri­ce.
U vri­je­me ne­po­sred­no pred pri­va­ti­za­ci­ju Vla­da je tvr­di­la da je Po­mor­ski sa­o­bra­ćaj, jed­no od naj­u­spje­šni­jih pred­u­ze­ća u Cr­noj Go­ri ko­je go­di­šnje ostva­ri pro­met od oko 2,5 mi­li­o­na eura, od če­ga je bli­zu po­la mi­li­o­na do­bit. Pa­žnje vri­je­dan de­talj je i da su ma­njin­ski ak­ci­o­na­ri, ko­je je pred­vo­dio iz­vr­šni di­rek­tor Ili­ja Ba­lić, ka­za­li ta­da da su bi­li spre­mi da za ve­ćin­ski pa­ket ak­ci­ja iz­dvo­je do dva mi­li­o­na eura, ali, ka­ko su tvr­di­li, ni­je­su na vri­je­me bi­li upo­zna­ti sa na­mje­rom ve­ćin­skog vla­sni­ka o po­nu­di ak­ci­ja na ber­zi. U jed­nom od ri­jet­kih me­dij­skih na­stu­pa, De­jan Ban je ta­da re­kao da se još po­čet­kom 2004. go­di­ne zna­lo da će ak­ci­je Fon­da PIO u Po­mor­skom sa­o­bra­ća­ju bi­ti na pro­da­ji, te da je to bi­la dru­ga pro­da­ja pa­ke­ta ak­ci­ja.
Pro­stor­nim pla­nom Cr­ne Go­re sek­tor se­dam – Ka­me­na­ri i sek­tor 20 – Le­pe­ta­ne de­fi­ni­sa­ni su kao tra­jekt­ni pre­laz.
Ka­ko je „Dan” već pi­sao, Upra­va za imo­vi­nu do sa­da je iz dr­žav­ne ka­se is­pla­ti­la de­se­ti­ne hi­lja­da eura fir­mi Pro­ha­us Mon­te­ne­gro, iza ko­je sto­je bra­ća Ban, na ime za­ku­pa po­slov­nih pro­sto­ri­ja u Pod­go­ri­ci, iako one du­go ni­je­su bi­le u funk­ci­ji, od­no­sno ni­ko ih ne ko­ri­sti. Pre­ma ugo­vo­ru Upra­va za imo­vi­nu od 18. ju­la pro­šle go­di­ne pla­ća mje­seč­nu ki­ri­ju od 17.832,15 eura za po­slov­ne pro­sto­re ko­je je uze­la u za­kup od fir­me bra­će Ban na Bu­le­va­ru Jo­la Pi­le­ti­ća u Pod­go­ri­ci. U te pro­sto­ri­je je tre­ba­lo da bu­du smje­šte­ne Agen­ci­ja za du­van, Upra­va za bez­bjed­nost hra­ne, ve­te­ri­nu i fi­to­sa­ni­tar­ne po­slo­ve i Mon­te­or­ga­ni­ka.
Fir­ma Pro­ha­us je, po ugo­vo­ru, tre­ba­lo Upra­vi za imo­vi­nu da pre­da po­slov­ni pro­stor po­do­ban za oba­vlja­nje dje­lat­no­sti, po­vr­ši­ne 1.500 kva­drata. M.V.


Sa­ra­đi­vao i sa Su­bo­ti­ćem

Bi­zni­smen Du­ško Ban, osim ku­mov­skih ve­za sa Mi­lom Đu­ka­no­vi­ćem, sa­ra­đi­vao je i sa Đu­ka­no­vi­će­vim pri­ja­te­ljem Stan­kom Su­bo­ti­ćem Ca­ne­tom.
Ka­da je Su­bo­tić 1994. go­di­ne u Pri­vred­nom su­du u Pod­go­ri­ci re­gi­stro­vao je­di­ni­cu svo­je fir­me Mia iz Uba, tom fir­mom su ru­ko­vo­di­li Ban i dru­gi Đu­ka­no­vi­ćev kum, Želj­ko Mi­ha­i­lo­vić. To se mo­že sa­zna­ti iz iz­ja­va ko­je je ra­ni­je da­vao Sreć­ko Kest­ner, ak­ter du­van­skog bi­zni­sa u Cr­noj Go­ri 90-ih go­di­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"