Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Roganović osumnjičen za lažne dojave * Damjanović: Neću vratiti mandat SNP: Ne valja mu partija, ali valjaju mandat i Prva banka * Cetinjanin ranjen u vrat * Čudotvorac sabrao hiljade vjernika * Mlađi smo nego što smo mislili * Roganović osumnjičen za lažne dojave * Krst Svetog Jovana Vladimira štiti Crnu Goru
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miloš Konatar, potpredsjednik URA :
Ni nakon dvije godine gradnje nemamo nijedan metar autoputa. Svaki treći euro u budžetu je pozajmljen, a tek nas čeka zaduživanje za autoput jer je dosad povučeno 200 miliona eura.

Vic Dana :)

Potrošnja
Prodavac automobila objašnjava plavuši:
- Ovaj automobil troši u gradu 8 litara, a na otvorenom troši 6 litara.
Ova ga iznenađeno upita:
- Molim Vas, pa kako auto zna da li je u gradu ?!

Fata: Šta bi ti, bolan, volio da sam ja?Mujo: Kalendar.Fata: Što, je l‘ da me gledaš svaki dan?Mujo: Ne, nego da te mijenjam svake godine!

Sjedi baba u autobusu preko puta nekog momka. On žvaće žvaku, a baba će: - Džabe ti meni pričaš, sinko, ja tebe ništa ne čujem..Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana
Roganović - foto: portal vijesti Roganović osumnjičen za lažne dojave Vladimir Roganović, koji je blizak „kavačkom klanu” sumnjiči se da je iz Beograda prijavio da je u diskoteci „Bigl” postavljena bomba Barani Alija Metović i Ilija Kovačević uhapšeni su zbog sumnje da su postavili eksploziv pod automobil komandira Interventne jedinice MUP-a Bar Ivana Đokovića
Dan - novi portal
No­vlja­nin Vla­di­mir Ro­ga­no­vić (31) osum­nji­čen je da je 29. apri­la ja­vio da je u dis­ko­te­ci „Bigl” u Pod­go­ri­ci po­sta­vlje­na bom­ba. On je sa pri­pejd bro­ja iz Be­o­gra­da po­zvao Ope­ra­tiv­no-ko­mu­ni­ka­ci­o­ni cen­tar pod­go­rič­ke po­li­ci­je. Ro­ga­no­vić se tre­nut­no na­la­zi u pri­tvo­ru u Be­o­gra­du, gdje je pro­tiv nje­ga pod­ne­se­na kri­vič­na pri­ja­va zbog fal­si­fi­ko­va­nja do­ku­me­na­ta.
Za Ro­ga­no­vi­ćem je, ka­ko je sa­op­štio Enis Ba­ko­vić, šef kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je, ras­pi­sa­na me­đu­na­rod­na po­tjer­ni­ca zbog iz­dr­ža­va­nja ka­zne u tra­ja­nju od go­di­nu, zbog ne­do­zvo­lje­nog dr­ža­nja oruž­ja.
Za mje­sec i po bilo je če­ti­ri-pet la­žnih do­ja­va da je u dis­ko­te­ci „Bigl” po­sta­vlje­na bom­ba, a Ro­ga­no­vić se te­re­ti sa­mo za jed­nu do­ja­vu.
– Ono što Upra­va po­li­ci­je za­sad mo­že sa­op­šti­ti je sum­nja da je za do­ja­vu od 29. apri­la oko po­no­ći od­go­vo­ran Vla­di­mir Ro­ga­no­vić iz Her­ceg No­vog. On je uhap­šen u Sr­bi­ji zbog fal­si­fi­ko­va­nja is­pra­va i od­re­đen mu je pri­tvor od 30 da­na. Za njim je ras­pi­sa­na In­ter­po­lo­va po­tjer­ni­ca zbog iz­dr­ža­va­nja ka­zne od jed­ne go­di­ne u Cr­noj Go­ri zbog ne­do­zvo­lje­nog dr­ža­nja oruž­ja – ka­zao je Ba­ko­vić.
Mo­tiv za la­žnu do­ja­vu po­li­ci­ja za­sad ne mo­že da sa­op­šti, a Ba­ko­vić je ka­zao ka­ko se na­da da će istražni organi usko­ro mo­ći da pred­sta­ve re­zul­ta­te u svim osta­lim is­tra­ga­ma.
Na pres kon­fe­ren­ci­ji, osim Ba­ko­vi­ća, pri­su­stvo­va­li su Dra­gan Bla­go­je­vić, po­moć­nik di­rek­to­ra po­li­ci­je za za­šti­tu obje­ka­ta i lič­no­sti, Mi­loš Šo­škić, tu­ži­lac, i Dra­go Spi­ča­no­vić, šef po­li­ci­je u Ba­ru.
U jav­no­sti se od otva­ra­nja „Bi­gla” spe­ku­li­še da je pra­vi vla­snik lo­ka­la na­vod­ni vo­đa „ška­ljar­skog kla­na” Jo­vi­ca Vu­ko­tić, dok Vla­di­mir Ro­ga­no­vić pri­pa­da su­prot­sta­vlje­nom „ka­vač­kom kla­nu”.
Ro­ga­no­vić je po­čet­kom mje­se­ca dva­put hap­šen u Be­o­gra­du zbog po­sje­do­va­nja fal­si­fi­ko­va­nih do­ku­me­na­ta. On je ta­da uhap­šen po za­htje­vu Pr­vog osnov­nog jav­nog tu­ži­la­štva u Be­o­gra­du, u po­li­cij­skoj sta­ni­ci na Zve­zda­ri, gdje je do­šao sa sta­rom lič­nom kar­tom u ko­ju je za­li­je­pio svo­ju sli­ku. Osim ne­va­že­će lič­ne, imao je i iz­vod iz ma­tič­ne knji­ge ro­đe­nih i dr­ža­vljan­stvo ko­je je pre­dao ka­ko bi do­bio no­va do­ku­men­ta. Po­li­ci­ja je uvi­dje­la da je ri­ječ o fal­si­fi­ko­va­noj is­pra­vi zbog če­ga su Ro­ga­no­vi­ću od­mah sta­vlje­ne li­si­ce na ru­ke.
Vla­di­mir Ro­ga­no­vić i nje­go­vi pri­ja­te­lji Igor Bo­šnjak i Lu­ka Me­dić pri­vo­đe­ni su i 26. apri­la zbog fal­si­fi­ko­va­nih do­ku­me­na­ta. Dva da­na ra­ni­je uhap­šen je Ne­ma­nja Zu­ro­vac zbog po­sje­do­va­nja oruž­ja i mu­ni­ci­je, kao i nje­gov sa­put­nik Be­o­gra­đa­nin Stra­hi­nja Kne­že­vić. Na­kon sa­slu­ša­nja Ro­ga­no­vić je pu­šten, ali su mu li­si­ce na ru­ke po­no­vo sta­vlje­ne.
Pod­sje­ti­mo, Vla­di­mi­rov brat od stri­ca Du­ško Ro­ga­no­vić bio je ne­dav­no me­ta bom­ba­škog na­pa­da u Her­ceg No­vom. Eks­plo­zi­ja se do­go­di­la 25. apri­la, oko 14.40 ča­so­va u bli­zi­ni auto­bu­ske sta­ni­ce u Her­ceg No­vom. Ro­ga­no­vić je, pre­ma in­for­ma­ci­ja­ma iz po­li­ci­je, ne­du­go pri­je eks­plo­zi­je ušao u auto „golf”. Na­kon to­ga, naj­vje­ro­vat­ni­je, po­mo­ću da­ljin­skog upra­vlja­ča ak­ti­vi­ra­na je eks­plo­ziv­na na­pra­va ko­ja se na­la­zi­la is­pod vo­zi­la No­vlja­ni­na. Ja­ka de­to­na­ci­ja je u pot­pu­no­sti uni­šti­la Ro­ga­no­vi­će­vo auto, a po­vri­je­đe­nog No­vlja­ni­na pro­la­zni­ci su iz­vu­kli iz „gol­fa”.
Vla­di­mir Ro­ga­no­vić je 2014. go­di­ne oslo­bo­đen kri­vi­ce za ubi­stvo vo­đe „de­li­ja” Mar­ka Ve­sni­ća. Hap­šen je i zbog ne­do­zvo­lje­nog dr­ža­nja oruž­ja, dok je nje­gov brat Du­ško zbog ovog ubi­stva ro­bi­jao u Spu­žu.
D.Ž.


Po­tra­ga za Ala­nom Ko­ža­rom

Šef po­li­ci­je u Ba­ru Dra­go Spi­ča­no­vić ka­zao je da su uhap­še­ne dvi­je oso­be zbog sum­nje da su po­sta­vi­le eks­plo­ziv pod auto­mo­bil ko­man­di­ra In­te­r­vent­ne je­di­ni­ce MUP-a Bar, Iva­na Đo­ko­vi­ća. Njih je, ka­ko se sum­nja, an­ga­žo­vao Alan Ko­žar, ko­ji slo­vi za vo­đu jed­nog od bar­skih kla­no­va.
– Uhap­še­ni su Ali­ja Me­to­vić i Ili­ja Ko­va­če­vić iz Ba­ra, ko­je je na iz­vr­še­nje dje­la pod­sta­kao Alan Ko­žar, ko­ji se ne na­la­zi u Cr­noj Go­ri. On je Cr­nu Go­ru na­pu­stio 4. apri­la, če­ti­ri da­na pri­je iz­vr­še­nja kri­vič­nog dje­la – re­kao je Spi­ča­no­vić.
Auto­mo­bil „golf se­dam”, ko­man­di­ra Đo­ko­vi­ća, uni­šten je u sna­žnoj eks­plo­zi­ji, po­čet­kom apri­la, u Uli­ci Ri­sta Le­ki­ća, iza zgra­de su­da.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"