Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana NOVA VLAST U BUDVI PONIŠTAVA SUMNJIVE DOZVOLE FUNKCIONERIMA DPS-A
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova Jedan od investitora projekta Porto Budva, za koji je doneseno rješenje o poništenju građevinske dozvole, je i funkcioner DPS-a Boro Lazović, kao i firma Alart centar, koju kontroliše kosovski biznismen Naser Ramaj Rješenje o poništenju dozvole Alart centru donijeto 19. januara, a na predlog inspektora za urbanizam zbog nepoštovanja smjernica za gradnju
Dan - novi portal
Bu­dvan­ski Se­kre­ta­ri­jat za ur­ba­ni­zam pre­ki­nuo je po­stu­pak iz­da­va­nja gra­đe­vin­ske do­zvo­le za obje­kat Por­to Bu­dva, to jest luk­su­zni ho­tel od de­vet spra­to­va, či­ji je je­dan od in­ve­sti­to­ra i funk­ci­o­ner DPS-a Bo­ro La­zo­vić. Rje­še­nje o po­ni­šte­nju gra­đe­vin­ske do­zvo­le fir­mi Alart cen­tar ka­ko sa­zna­je „Dan” u Op­šti­ni, do­ni­je­to je 19. ja­nu­a­ra, a na pred­log in­spek­to­ra za ur­ba­ni­zam, zbog ne­po­što­va­nja smjer­ni­ca za grad­nju.
In­ve­sti­to­ri su za­vr­ši­li pr­vu fa­zu objek­ta, od­no­sno pri­ze­mlje, ali de­vet spra­to­va, ko­li­ko su pla­ni­ra­li, sa­da ne­će mo­ći da iz­gra­de, ma­da ima­ju pra­vo žal­be na rje­še­nje.
Po rje­še­nju o pre­ki­du po­stup­ka, in­ve­sti­tor ima pra­vo žal­be glav­nom ad­mi­ni­stra­to­ru bu­dvan­ske op­šti­ne. La­zo­vić, do­ne­dav­no šef par­la­men­ta u Bu­dvi, bio je ak­ter afe­re „Mo­gren” ka­da je pro­dat dio op­štin­ske ze­mlje na Lu­go­vi­ma fir­mi ko­ja je po­ve­za­na sa uhap­še­nim nar­ko-bo­som Dar­kom Ša­ri­ćem. U ime fir­me Alart cen­tar po­ja­vlju­je se ko­sov­ski bi­zni­smen Na­ser Ra­maj, ko­ji je u po­sled­njih ne­ko­li­ko go­di­na po­kre­nuo broj­ne gra­đe­vin­ske pro­jek­te u Bu­dvi.
Shod­no ugo­vo­ru o za­jed­nič­koj grad­nji ko­ji je pot­pi­san iz­me­đu La­zo­vi­ća i fir­me Alart cen­tar, funk­ci­o­ner DPS-a Bo­ro La­zo­vić ni­je vi­še vla­snik ze­mlji­šnog kom­plek­sa od 6.000 kva­dra­ta u sa­mom sr­cu Bu­dve, gdje je pla­ni­ra­na grad­nja luk­su­zne de­ve­to­sprat­ni­ce. Na ze­mlji­šte se, rje­še­njem Pod­ruč­ne jedi­ni­ce Upra­ve za ne­kret­ni­ne, uknji­ži­la fir­ma Alart cen­tar – Bu­dva.
Pret­hod­no je Se­kre­ta­ri­jat za ur­ba­ni­zam Opšti­ne Bu­dva iz­dao ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­ke uslo­ve fir­mi Alart cen­tar za grad­nju ko­mer­ci­jal­no-stam­be­nog kom­plek­sa Por­to Bu­dva, o če­mu su me­di­ji op­šir­no pi­sa­li. Ti­me je Alart cen­tar po­kre­nuo pro­ce­du­ru do­bi­ja­nja gra­đe­vin­ske do­zvo­le, a do­bi­ja­nje ur­ba­ni­stič­ko-teh­nič­kih uslo­va je pr­vi ko­rak. Op­šti­na je na par­ce­li u stro­gom cen­tru gra­da, po­zi­va­ju­ći se na iz­mje­ne i do­pu­ne DUP-a Bu­dva cen­tar, da­la „ze­le­no svje­tlo” da obje­kat tu­ri­stič­kog sa­dr­ža­ja mo­že ima­ti pri­ze­mlje i de­vet spra­to­va, to jest 27.000 kva­dra­ta bru­to gra­đe­vin­ske po­vr­ši­ne.
In­te­re­sant­no je da su Bo­ro La­zo­vić i nje­gov brat Jo­vo par­ce­lu uda­lje­nu oko sto me­ta­ra od bu­dvan­skog Sta­ro­ga gra­da ku­pi­li pri­je 30 go­di­na, da bi u ne­ko­li­ko na­vra­ta do­ku­pi­li od op­šti­ne dje­lo­ve ze­mlji­šnog pro­sto­ra ka­ko bi for­mi­ra­li ur­ba­ni­stič­ku par­ce­lu. Vlast DPS-a u to­me im je zna­čaj­no po­ma­ga­la. Me­đu­tim, na­kon ne­dav­nih lo­kal­nih iz­bo­ra vlast u Bu­dvi je pro­mi­je­nje­na, pa je sa­da kon­sti­tu­i­šu opo­zi­ci­o­ni su­bjek­ti, či­ji su pred­stav­ni­ci uka­za­li da će pre­i­spi­ta­ti ra­ni­je op­štin­ske od­lu­ke.
U av­gu­stu 2015. go­di­ne, bra­ća La­zo­vi­ći su za­klju­či­li ugo­vor o za­jed­nič­koj iz­grad­nji sa fir­mom Alart cen­tar. Po tom do­ku­men­tu, po­ro­di­ca funk­ci­o­ne­ra DPS-a ustu­pa ze­mlju, da bi za­uz­vrat do­bi­li po­slov­no-stam­be­ne pro­sto­re u no­vom objek­tu.
In­te­re­sant­no je da se Por­to Bu­dva uve­li­ko re­kla­mi­ra na saj­to­vi­ma za ne­kret­ni­ne. Čak je u sep­tem­bru pro­šle go­di­ne ob­ja­vlje­no da je ho­li­vud­ska zvi­je­zda, glu­mac Bred Pit, ku­pio stan u stam­be­no-po­slov­nom kom­plek­su Por­to Bu­dva, i to oko 120 kva­drat­nih me­ta­ra za čak 400.000 eura. Ipak, ta vi­jest još ni­je po­tvr­đe­na, a grad­nja objek­ta u cen­tru Bu­dve je, ka­ko se is­po­sta­vlja, do­ve­de­na u pi­ta­nje.
Na­ser Ra­maj je ku­pio fir­mu Alart cen­tar od bje­lo­ru­skih dr­ža­vlja­na u av­gu­stu 2015. go­di­ne, a već ta­da je bio de­fi­ni­san pro­je­kat. Ra­maj ne­da­le­ko od mje­sta na ko­me je pla­ni­ra­na grad­nja objek­ta Por­to Bu­dva za­vr­ša­va grad­nju kom­plek­sa „Vik­to­ri­ja re­zi­dens”. M.V.

Rok za grad­nju 2019. go­di­na

Pre­ma re­gi­stru pri­vred­nih su­bje­ka­ta, kao ovla­šće­ni pred­stav­ni­ci fir­me Alart cen­tar po­ja­vlju­ju se Na­ser Ra­maj i Alen Si­ja­rić. Iz­vr­šni di­rek­tor je Va­len­ti­na Baj­če­ta. Pre­ma ra­ni­jim na­vo­di­ma iz ove fir­me, kom­pleks Por­to Bu­dva tre­ba­lo je da bu­de go­tov do po­čet­ka tu­ri­stič­ke se­zo­ne 2019. go­di­ne, a vri­jed­nost in­ve­sti­ci­je je oko 60 mi­li­o­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"