Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana BUDVANSKA POLICIJA UHAPSILA VLADIMIRA ŠMANJU (34) I MILJANA BULATOVIĆA (36)
Privođenje Šmanje i Bulatovića Za ubice iznajmili stanove Sumnja se da su dvojica osumnjičenih, za novčanu nadoknadu, iznajmljivali stanove ubicama koje su dolazile sa strane. Inspektori imaju saznanja i da Šmanja i Bulatović nijesu samo pomagali u ovom ubistvu
Dan - novi portal
Bu­dvan­ska po­li­ci­ja uhap­si­la je Vla­di­mi­ra Šma­nju (34) iz Ba­nja­lu­ke i Mi­lja­na Bu­la­to­vi­ća (36) iz Ni­ša, zbog osno­va­ne sum­nje da su po­či­ni­li kri­vič­no dje­lo te­ško ubi­stvo pu­tem po­ma­ga­nja. Oni su uhap­še­ni u sklo­pu is­tra­ge o li­kvi­da­ci­ji Đor­đa Bo­re­te i dr Dra­ga­na Ze­če­vi­ća, ko­ji su ubi­je­ni u sri­je­du u Bu­dvi.
– Po­li­cij­sko-tu­ži­lač­ke ak­tiv­no­sti uka­zu­ju na sum­nju da su Šma­nja i Bu­la­to­vić iz­vr­ši­o­cu te­škog ubi­stva una­pri­jed obe­ća­li i pru­ži­li mu po­moć u iz­vr­še­nju kri­vič­nog dje­la. Osim iden­ti­fi­ko­va­nja ova dva li­ca, po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci su, po­stu­pa­ju­ći na osno­vu kon­kret­nih po­da­ta­ka do ko­jih su do­šli, iz­vr­ši­li pre­tre­se na vi­še lo­ka­ci­ja u Bu­dvi i pro­na­šli pred­me­te i tra­go­ve ko­ji se do­vo­de u ve­zu sa iz­vr­še­njem ovog kri­vič­nog dje­la, a ko­ji će se na­kon spro­ve­de­nih fo­ren­zič­kih vje­šta­če­nja i ana­li­za ko­ri­sti­ti za po­tre­be kri­vič­nog po­stup­ka. Pro­na­đe­ni pred­me­ti i tra­go­vi bi, pre­ma po­da­ci­ma ko­ji­ma u ovom mo­men­tu ras­po­la­že­mo, mo­gli bi­ti od zna­ča­ja i za ra­svje­tlja­va­nje dru­gih te­ških kri­vič­nih dje­la po­či­nje­nih na na­šoj te­ri­to­ri­ji – sa­op­šte­no je iz po­li­ci­je.
Osum­nji­če­ni su si­noć u za­kon­skom ro­ku spro­ve­de­ni nad­le­žnom tu­ži­o­cu, zbog osno­va­ne sum­nje da su po­či­ni­li na­ve­de­no kri­vič­no dje­lo.
Sumnja se da su dvojica osumnjičenih, za novčanu nadoknadu, iznajmljivali stanove ubicama koje su dolazile sa strane. Inspektori imaju saznanja i da Šmanja i Bulatović nijesu samo pomagali u ovom ubistvu. Takođe, oni su, sumnja se, iznajmljivali i motore i vozila za osobe koje su vršile krivična djela.
Na saslušanju su se branili ćutanjem, ali policija vjeruje da ima dovoljno dokaza da procesuira ne samo ovaj, nego još neki slučaj. Sumnja se da su upravo njih dvojica iznajmili stan za ubicu u zgradi u kojoj je pronađen motor korišćen u ubistvu Borete i Zečevića.
Te­ško ubi­stvo je, pod­sje­ća­mo, iz­vr­še­no, u ka­fe-ba­ru „Tro­fej” u Be­či­ći­ma, ka­da je do­šlo do upo­tre­be va­tre­nog oruž­ja od stra­ne za­sad ne­po­zna­tog li­ca na či­joj se iden­ti­fi­ka­ci­ji in­ten­ziv­no ra­di. Tom pri­li­kom smrt­no su stra­da­li Bu­dva­ni Bo­re­ta i Ze­če­vić, dok je ra­njen Ivo Sta­ni­šić.
In­spek­to­ri kri­mi­na­li­stič­ke po­li­ci­je do­šli su do od­re­đe­nih tra­go­va ko­ji uka­zu­ju na mo­tiv li­kvi­da­ci­je. Sum­nja se da je mo­tiv li­kvi­da­ci­je ob­ra­čun nar­ko-kla­no­va u cr­no­gor­skom pod­ze­mlju, kao i da je ubi­ca, naj­vje­ro­vat­ni­je, sti­gao sa stra­ne. Ka­me­re na obli­žnjim lo­ka­li­ma sni­mi­le su dvi­je oso­be na mo­to­ci­klu, za ko­je se vje­ru­je da su uče­stvo­va­le u ubi­stvu. U po­li­ci­ji vje­ru­ju da je na­pa­da­če na­vo­di­la tre­ća oso­ba, ko­ja se na­la­zi­la u bli­zi­ni lo­ka­la gdje se do­go­di­lo ubi­stvo.
Bo­re­ta i Ze­če­vić su ubi­je­ni u sri­je­du, oko 11 ča­so­va, u puc­nja­vi u lo­ka­lu „Tro­fej” u Be­či­ći­ma. Me­ta na­pa­da bio je Bo­re­ta, dok su Ze­če­vić i Sta­ni­šić sje­dje­li za su­sjed­nim sto­lom i slu­čaj­ne su žr­tve na­pa­da. Đor­đe Bo­re­ta je brat od stri­ca Sa­še Bo­re­te, ko­ji se na­la­zi u spu­škom za­tvo­ru zbog uče­šća u li­kvi­da­ci­ji po­li­cij­skog funk­ci­o­ne­ra Sla­vo­lju­ba Šće­ki­ća.
– Pr­ve po­li­cij­ske in­di­ci­je uka­zu­ju da je ova li­kvi­da­ci­ja na­sta­vak ob­ra­ču­na iz­me­đu za­va­đe­nih cr­no­gor­skih kla­no­va, zbog po­slo­va oko tr­go­vi­ne nar­ko­ti­ka. Ka­me­re su sni­mi­le ubi­cu i nje­go­vog po­ma­ga­ča i u to­ku je iden­ti­fi­ka­ci­ja, a ni­je is­klju­če­no da je iz­vr­ši­lac oso­ba sa stra­ne. Oba­vi­je­še­te­ne su sve po­li­ci­je ze­ma­lja okru­že­nja, po­ja­ča­ne su kon­tro­le na gra­ni­ci, vr­še se do­dat­ne pro­vje­re – is­ti­če naš sa­go­vor­nik.
Is­tra­gom se do­šlo do sa­zna­nja da je u ubi­stvo uklju­če­na i tre­ća oso­ba ko­ja je, naj­vje­ro­vat­ni­je, te­le­fo­nom na­vo­di­la ubi­cu i nje­go­vog or­ta­ka.
– Bi­će pro­vje­re­ne te­le­fon­ske ba­zne sta­ni­ce iz ne­po­sred­ne bli­zi­ne mje­sta li­kvi­da­ci­je, jer ima­mo sa­zna­nja da je tre­ća oso­ba na­vo­di­la ubi­cu i nje­go­vog po­ma­ga­ča. Pri­mi­je­će­no je jed­no sum­nji­vo li­ce, pre­ko pu­ta lo­ka­la, ne­po­sred­no pri­je ne­go što je mo­to­ci­kli­sta na­i­šao, a ubi­ca is­pa­lio smr­to­no­sne hi­ce – ka­že naš sa­go­vor­nik. 
D.Ž.


Pu­ca­li na­su­mi­ce

Bo­re­ta je sje­dio sam u lo­ka­lu, dok su za su­sjed­nim sto­lom bi­li Ze­če­vić i Sta­ni­šić. Pri­šla su im dvo­ji­ca ma­ski­ra­nih na­pa­da­ča na mo­to­ru, a je­dan od njih je sa­suo ra­fal u Bo­re­tu. Za­tim je za­pu­cao i po osta­lim go­sti­ma re­sto­ra­na, na­kon če­ga je sa sa­u­če­sni­kom po­bje­gao u prav­cu Ra­fa­i­lo­vi­ća. Za jed­nim od su­sjed­nim sto­lo­va bio je i rad­nik TV Bu­dva, ko­ji je oče­vi­dac ubi­stva, a ko­ji je, sre­ćom, pro­šao bez po­vre­da jer se in­stink­tiv­no ba­cio is­pod sto­la.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"