Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * ANB krenula u predizbornu kampanju * Braća tražila reket od 200 hiljada * Pomoćniku dala stan na časnu riječ * Mjesecom tekle rijeke magme * Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” * Samir i Kiki u muzičkoj misiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-08-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Zaustavi pandur dizelaša i traži mu vozačku dozvolu. Naravno, dizelaš je nema. Pandur traži ličnu kartu ili pasoš. Dizelaš kaže da nema ništa od toga.
●Dobro, šta imate? - pita pandur.
●Imam retrovizor! - kaže dizelaš.
●Dobro, dajte.
Dizelaš iščupa retrovizor i da mu. Pandur pogleda, pa kaže:
●Pa, kolega, što ne kažete da ste u civilu?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana VOJISLAV ŠEŠELJ U INTERVJUU ZA „DAN” POZVAO OPOZICIJU DA ZAJEDNIČKI NASTUPI NA IZBORIMA
Vojislav Šešelj Patriote da formiraju koaliciju „Ne u NATO” Smatramo da patriotski glasovi ne bi trebalo da se cijepaju, dijele, da na taj način propadaju, već da treba da budemo svi na okupu – poručio Šešelj
Dan - novi portal
-Že­li­mo što ši­ru ko­a­li­ci­ju, že­li­mo oku­plja­nje na jed­noj pa­ro­li „Ne u NA­TO”, a stran­ka bi sve svo­je re­sur­se an­ga­žo­va­la za što bo­lji uspjeh te ko­a­li­ci­je, is­ta­kao je u in­ter­vjuu za „Dan” pred­sjed­nik Srp­ske ra­di­kal­ne stran­ke dr Vo­ji­slav Še­šelj. On je ka­zao da je Srp­ska ra­di­kal­na stran­ka na pa­ro­li „Ne u NA­TO” sprem­na da sa­ra­đu­je bu­kval­no sa svi­ma.
– Sma­tra­mo da pa­tri­ot­ski gla­so­vi ne bi tre­ba­lo da se ci­je­pa­ju, di­je­le, da na taj na­čin pro­pa­da­ju, već da tre­ba da bu­de­mo svi na oku­pu – na­veo je Še­šelj.
On je po­ru­čio i da bi že­lio da ak­tu­el­na vlast u Cr­noj Go­ri bu­de što pri­je sru­še­na i da do­đu pra­ve srp­ske pa­tri­o­te, oni ko­ji bi Cr­nu Go­ru vra­ti­li srp­stvu i ko­ji bi Cr­nu Go­ru vra­ti­li Ru­si­ji.
U Cr­noj Go­ri je ob­ja­vlje­no da će­te do­ći po­no­vo, na­kon 20 go­di­na, na osve­šta­nje cr­kve Ar­hi­đa­ko­na Ste­fa­na u Gor­njem Li­po­vu, kod Kolašina?
– Na­ža­lost, ne do­la­zim, a ni­sam čvr­sto ni obe­ćao da ću do­ći. Raz­go­va­rao sam jed­no­stav­no sa pro­fe­so­rom Mi­lo­va­nom Bo­ji­ćem o to­me i on je bio vr­lo ras­po­lo­žen da do­đem u nje­gov rod­ni kraj. Mi­slim da je ovo već dru­ga cr­kva ko­ju po­di­že kao kti­tor. A taj nje­gov rod­ni kraj je bli­zu mo­je po­stoj­bi­ne Ro­va­ca, ko­je ni­ka­da na­ža­lost ni­sam ob­i­šao. Na­dam se da ću jed­nog da­na ima­ti pri­li­ke da to ura­dim, i on­da ću sve obi­ći u kom­ple­tu.
Da li Vam je tre­ba­la do­zvo­la da do­đe­te u Cr­nu Go­ru i je­ste li ima­li ne­ka­kvih pro­ble­ma?
– Ni­sam tra­žio ni­ka­kvu do­zvo­lu. Ja imam ure­dan sta­tus, ali sam sa­da oba­vi­je­šten da je po­li­ci­ja u Ko­la­ši­nu zva­la na slu­žbe­ni raz­go­vor pro­fe­so­ra Mi­lo­va­na Bo­ji­ća i nje­go­vu bra­ću i da su re­kli da vla­da ve­li­ka uz­ne­mi­re­nost oko mog do­la­ska. E, sa­da vi mo­že­te za­klju­či­ti či­ja je to uz­ne­mi­re­nost. To mi je ja­vio pro­fe­sor Bo­jić, a raz­lo­zi mog sa­da­šnjeg ne­do­la­ska u Cr­nu Go­ru ni­je­su za to ve­za­ni.
SRS se spre­ma za iz­bor­nu tr­ku u Cr­noj Go­ri. Da li je mo­gu­ća ne­ka ko­a­li­ci­ja sa an­tinato sna­ga­ma u Cr­noj Go­ri?
– Že­lje­li bi­smo tu ko­a­li­ci­ju, ali još ni­sam do­bio in­for­ma­ci­ju da je ne­ko tu ini­ci­ja­ti­vu po­kre­nuo. Jav­no smo se ogla­si­li da že­li­mo, a stran­ka bi sve svo­je re­sur­se an­ga­žo­va­la za što bo­lji uspjeh te ko­a­li­ci­je, te iz­bor­ne li­ste. Že­li­mo do­go­vor sa svi­ma, ko­ji že­le do­go­vor s na­ma, a na­ma je osnov­na od­red­ni­ca „Ne u NA­TO”. Da­kle, na pa­ro­li „Ne u NA­TO” mi smo sprem­ni da sa­ra­đu­je­mo bu­kval­no sa svi­ma. Sma­tra­mo da pa­tri­ot­ski gla­so­vi ne bi tre­ba­lo da se ci­je­pa­ju, di­je­le, da na taj na­čin pro­pa­da­ju, već da tre­ba da bu­de­mo svi na oku­pu.
Ka­kav je Vaš stav pre­ma opo­zi­ci­ji u Cr­noj Go­ri, ka­ko je vi­di­te da­nas?
- Imam do­sta pri­mjed­bi na ne­ke po­te­ze opo­zi­ci­je u glo­ba­lu. Po­dr­ža­vam, na­rav­no, pa­tri­ot­sko kri­lo opo­zi­ci­je, a u ši­rem smi­slu sve one ko­ji su pro­tiv ula­ska Cr­ne Go­re u NA­TO.
A Vaš stav pre­ma ak­tu­el­noj cr­no­gor­skoj vla­sti?
– On je kraj­nje kri­ti­čan, kao što je uvi­jek bio i že­lio bih da ak­tu­el­na vlast u Cr­noj Go­ri bu­de što pri­je sru­še­na i da do­đu pra­ve srp­ske pa­tri­o­te. Oni ko­ji bi Cr­nu Go­ru vra­ti­li srp­stvu i ko­ji bi Cr­nu Go­ru vra­ti­li Ru­si­ji.
Ho­će­te li se po­ja­vi­ti to­kom pred­iz­bor­ne kam­pa­nje u Cr­noj Go­ri, ho­će­te li do­ći i lič­no se uklju­či­ti?
– Na­dam se da ho­ću, ako mi zdra­vlje do­zvo­li i dru­ge ne­ke okol­no­sti, ako bu­dem mo­gao da uskla­dim, on­da ću do­ći. U sva­kom slu­ča­ju, ako bu­dem uče­stvo­vao na iz­bo­ri­ma u ne­koj ko­a­li­ci­ji, on­da će bi­ti stvar na­šeg do­go­vo­ra da li ci­je­loj ko­a­li­ci­ji ko­ri­sti moj do­la­zak u Cr­nu Go­ru ili ne. Da­kle, da ne do­đe do uz­ne­mi­re­nja u ko­a­li­ci­ji, jer že­li­mo što ši­ru ko­a­li­ci­ju. Že­li­mo oku­plja­nje na jed­noj pa­ro­li „Ne u NA­TO”.
M.Nje­guš


Srp­ski duh da bu­de pri­su­tan na sva­kom ko­ra­ku

– Že­lim da pro­sla­va pro­đe u naj­bo­ljem re­du, da se oku­pi mno­štvo srp­skog Ko­la­ši­na i okol­nih kra­je­va. Tu će bi­ti Sr­ba iz ci­je­le Cr­ne Go­re, mno­gi iz Sr­bi­je, iz Her­ce­go­vi­ne. Že­lim da srp­ski duh bu­de sna­žno pri­su­tan na sva­kom ko­ra­ku, da upu­tim po­zdra­ve Nje­go­vom vi­so­ko­pre­o­sve­šten­stvu – ar­hi­e­pi­sko­pu ce­tinj­skom i mi­tro­po­li­tu cr­no­gor­sko-pri­mor­skom i sken­de­rij­skom Am­fi­lo­hi­ju – ko­ji je ina­če ste­kao ve­li­ku sla­vu kao ob­no­vi­telj i gra­di­telj ve­li­kog bro­ja ma­na­sti­ra i cr­ka­va u Cr­noj Go­ri. Že­lim da ci­je­la sve­ča­nost pro­đe u srp­skom du­hu, da Sr­bi po­ka­žu svo­ju od­luč­nost da se Cr­na Go­ra ne iz­dva­ja iz srp­stva, da se ne odva­ja od Ru­si­je, da ne ide u NA­TO pakt. Mi Sr­bi, gdje god da ži­vi­mo, ne mo­že­mo bez Ru­si­je.
Na­ma je Ru­si­ja maj­ka, a cr­no­gor­ski Sr­bi su uvi­jek u to­me, u ta­kvom osje­ća­nju, pred­nja­či­li. Na­dam se da cr­no­gor­ski Sr­bi ni ovog pu­ta ne­će iz­ne­vje­ri­ti za­vjet pre­da­ka – re­kao je Vo­ji­slav Še­šelj.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"