Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U novo ljeto sa novom nadom * SDP dobrodošao u građanski blok * Rok istekao „As” Rusima ostao * Vlada svakog stanovnika zadužila po 3.440 eura * Orjen ogrnut sniježnom bjelinom * U novo ljeto sa novom nadom * Zaborav kao izbavljenje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Radovan Asanović, funkcioner Demosa:
Možda Pozitivna igra igru Slavka Perovića, ali sam najbliži zaključku da međunarodna zajednica igra igru „Milošević’’.

Vic Dana :)

Zaposli se Mujo u Njujorku na pranju prozora i tako se jednog dana oklizne i padne sa 16 sprata na ulicu. Prolaznici se okupili oko njega i u taj tren naiđe i Haso. Gleda on Muja koji je taman počeo dolaziti k sebi i priupita:
- Pa dobro Mujo što je bilo?
- Ma ne znam bolan Haso - evo i ja stigo maločas.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Vijest dana U PODGORICI SVEČANO OBILJEŽENA PRAVOSLAVNA NOVA GODINA
U novo ljeto sa novom nadom Blagodet Gospoda i nada su ono što novim čini novo ljeto gospodnje, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije na molebanu u Hramu Hristovog vaskrsenja Molebanu prethodili svečani doček Pravoslavne nove godine na glavnom gradskom trgu i litija do Hrama Hristovog vaskrsenja
Dan - novi portal
Go­spod Isus Hrist je je­di­no no­vo pod sun­cem i on či­ni od nas lju­de i či­ta­ve tvo­re­vi­ne i pri­ro­de. On nas uvi­jek ob­na­vlja i sve či­ni no­vim. Nje­go­va bla­go­det i na­da su ono što no­vim či­ni no­vo lje­to go­spod­nje, ka­zao je si­noć mi­tro­po­lit cr­no­gor­sko-pri­mor­ski Am­fi­lo­hi­je na mo­le­ba­nu u Hra­mu Hri­sto­vog vas­kr­se­nja. Mo­le­ba­nu su pret­ho­di­li sve­ča­ni do­ček Pra­vo­slav­ne no­ve go­di­ne na glav­nom grad­skom tr­gu u Pod­go­ri­ci, a za­tim i li­ti­ja do Hra­ma Hri­sto­vog vas­kr­se­nja.
Sveštenik Jovan Plamenac čestitajući Novu pravoslavnu godinu poželio je, između ostaloga, da prestanu izborne i sve druge krađe.
Do­ček Pra­vo­slav­ne no­ve go­di­ne or­ga­ni­zo­van je pod slo­ga­nom „Ne u rat – ne u NA­TO”. Cilj je bio da se još jed­nom po­ša­lje po­ru­ka da je ve­li­ka ve­ći­na gra­đa­na Cr­ne Go­re pro­tiv even­tu­al­nog član­stva u NA­TO.
Pro­sla­va u Pod­go­ri­ci si­noć je upri­li­če­na u li­je­pom am­bi­jen­tu, a građani su se veselili na glav­nom tr­gu.
Go­ste su za­ba­vlja­li, iz­me­đu osta­lih, Iva­na Se­la­kov, Ne­ma­nja Ste­va­no­vić i gru­pe DST i Aka­de­mi­ja. Oku­plje­ni su mo­gli da ču­ju naj­po­pu­lar­ni­je mu­zič­ke hi­to­ve. U po­noć je nije priređen najavljeni no­vo­go­di­šnji va­tro­met jer Skupština opštine Glavnog grada nije dala odobrenje. Po­tom je li­ti­ju do Hra­ma Hri­sto­vog vas­kr­se­nja pred­vo­di­lo sve­šten­stvo Mi­tro­po­li­je cr­no­gor­sko-pri­mor­ske.
Si­noć­nja pro­sla­va na glav­nom tr­gu u Pod­go­ri­ci na tom mje­stu odr­ža­na je pr­vi put od 2001. go­di­ne, ka­da je upri­li­čen je­dan od naj­ma­sov­ni­jih sku­po­va u no­vi­joj isto­ri­ji Cr­ne Go­re. Ta­da je Nje­go­va sve­tost pa­tri­jarh srp­ski go­spo­din Pa­vle slu­žio u hra­mu Sve­tog Đor­đa u Pod­go­ri­ci po­noć­no bla­go­da­re­nje i sve­tu ar­hi­je­rej­sku li­tur­gi­ju na pre­la­zu iz dru­gog u tre­će hi­lja­du­go­di­šte hri­šćan­stva.
Or­ga­ni­za­to­ri si­noć­njeg do­če­ka Pra­vo­slav­ne no­ve go­di­ne bi­li su No­va srp­ska de­mo­kra­ti­ja, De­mo­krat­ska na­rod­na par­ti­ja, Rad­nič­ka par­ti­ja, Par­ti­ja udru­že­nih pen­zi­o­ne­ra i in­va­li­da, De­mo­krat­ska stran­ka je­din­stva, Po­kret za Plje­vlja, Mi­rov­ni po­kret „Ne u rat–ne u NA­TO”, Ma­ti­ca Bo­ke, Brat­stvo pra­vo­slav­ne omla­di­ne Cr­ne Go­re, Gru­pa gra­đa­na „Ak­ci­ja – re­ak­ci­ja”, Po­kret slo­bo­da na­ro­du i Udru­že­nje bo­ra­ca ra­to­va od 1990. go­di­ne.
Na Trgu je potpisivana peticija za prikupljanje potpisa za održavanje referenduma o članstvu u NATO.
V.R-M.V.


Ve­se­lo i u Be­ra­na­ma, Ba­ru i Plje­vlji­ma

Do­ček Pra­vo­slav­ne no­ve go­di­ne or­ga­ni­zo­van je i u Plje­vlji­ma. Do­ček, u glav­noj uli­ci u Be­ra­na­ma, or­ga­ni­zo­va­li su op­šti­na i lo­kal­na tu­ri­stič­ka or­ga­ni­za­ci­ja. Bo­gat mu­zič­ki pro­gram za­po­če­li su lo­kal­ni di-dže­je­vi Mi­lan i Coa, za­tim je na­stu­pio be­ran­ski BAS bend. Nakon toga je usli­je­dio na­stup pop pje­va­či­ce Ma­ri­ne Vi­sko­vić. U po­noć je pri­re­đen va­tro­met.
Do­ček u Plje­vlji­ma or­ga­ni­zo­vao je Srp­ski kul­tur­ni cen­tar, a za do­bar pro­vod bi­li su za­du­že­ni Olja Kar­le­u­ša, Ba­ta Zdrav­ko­vić i tru­ba­či.
Sve­ča­na pro­sla­va or­ga­ni­zo­va­na je i u Ba­ru.


Skup nadgledalo 150 re­da­ra

Da skup pro­tek­ne mir­no i bez in­ci­de­na­ta No­va srp­ska de­mo­kra­ti­ja an­ga­žo­va­la je oko 150 re­da­ra. Nji­ma je ru­ko­vo­dio Va­si­li­je Va­nja Du­ru­to­vić, struč­no ospo­so­blje­no li­ce, je­dan od ko­man­da­na­ta ne­ka­da­šnjeg Sed­mog ba­ta­ljo­na Voj­ske Ju­go­sla­vi­je.
Skup su obezbjeđivale brojne policijske snage, posebno raspoređene oko zgrade Vlade Crne Gore.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"