Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * Damjanović prekršio Statut i oštetio partiju * Policija sumnja na osvetu * Kuću prodali bivšem tajnom agentu, htjeli bioskop u Gintašu * Lazoviću blokirali gradnju hotela od devet spratova * SAD nijesu više svjetski policajac * Milo i Mile
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore:
Šef Agencije za nacionalnu bezbjednost ćuti da Milo Đukanović ne bi bio uhvaćen u laži.

Vic Dana :)

Piroćanac Mane pogine u saobraćajnoj nesreći, pa su prijatelji izabrali jednog od njih da to saopšti njegovoj ženi. Ovaj pristane. Kada je došao pred vrata pokojnikove kuće, on pokuca na vrata, a otvara mu Manetova žena:
- Izvol`te?
- Izvin`te, jeste li vi udovica na Maneta?
- A ne, nisam udovica!
- Da se kladimo?Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet IZRAEL ODOBRIO IZGRADNJU 566 NOVIH STANOVA U ISTOČNOM JERUSALIMU Grade na tuđoj zemlji
Dan - novi portal
JE­RU­SA­LIM – Vla­sti gra­da Je­ru­sa­li­ma da­le su ju­če ko­nač­no odo­bre­nje za iz­grad­nju 566 no­vih sta­no­va u tri kvar­ta sa na­se­lje­ni­ci­ma u oku­pi­ra­nom is­toč­nom Je­ru­sa­li­mu.
Iz­grad­nja no­vih sta­no­va za izra­el­ske na­se­lje­ni­ke za­mr­znu­ta je kra­jem de­cem­bra na za­htjev pre­mi­je­ra Be­nja­mi­na Ne­ta­nja­hua dok se če­ka­lo da no­vi pred­sjed­nik SAD Do­nald Tramp pre­u­zme funk­ci­ju u Bi­je­loj ku­ći, re­kao je Me­ir Tur­je­man, pred­sjed­nik grad­ske ko­mi­si­je za iz­grad­nju i pla­ni­ra­nje.
On je ka­zao da su se pra­vi­la igre pro­mi­je­ni­la na­kon do­la­ska na vlast Do­nal­da Tram­pa.
– Ne­ma­mo vi­še za­ve­za­ne ru­ke kao u vri­je­me Ba­ra­ka Oba­me i sa­da ko­nač­no mo­že­mo da gra­di­mo – re­kao je izra­el­ski zva­nič­nik.
On je do­dao da je ovih 566 sta­no­va sa­mo po­če­tak i da ima­ju pla­no­ve za 11.000 sta­no­va u tim kvar­to­vi­ma is­toč­nog Je­ru­sa­li­ma, za ko­je se če­ka odo­bre­nje,.
Izra­el je imao na­pe­te od­no­se s pret­hod­nim ame­rič­kim pred­sjed­ni­kom Ba­ra­kom Oba­mom. On je po­seb­no kri­ti­ko­vao iz­grad­nju na­se­lja na oku­pi­ra­nim pa­le­stin­skim te­ri­to­ri­ja­ma, uklju­ču­ju­ći i is­toč­ni Je­ru­sa­lim. On je sma­trao da na­se­lja mo­gu da pred­sta­vlja­ju pre­pre­ku za na­sta­vak pre­go­vo­ra s Pa­le­stin­ci­ma, za­mr­znu­tim pri­je dvi­je go­di­ne.
Na­pe­tost Izra­e­la sa Oba­mom do­sti­gla je vr­hu­nac 23. de­cem­bra, ka­da SAD pr­vi put od 1979. ni­je­su ulo­ži­le ve­to na re­zo­lu­ci­ju u UN u ko­joj se osu­đu­ju izra­el­ska na­se­lja. Osta­lih 14 čla­ni­ca Sa­ve­ta bez­bjed­no­sti UN gla­sa­lo je za tekst u ko­me se od Izra­e­la tra­ži da od­mah pre­ki­ne sva­ku ak­tiv­nost u ve­zi s na­se­lja­va­njem oku­pi­ra­nih pa­le­stin­skih te­ri­to­ri­ja, uklju­ču­ju­ći i is­toč­ni Je­ru­sa­lim.
(Be­ta-AFP)

Ne­ta­nja­hu na­ja­vio te­le­fon­ski
raz­go­vor s Tram­pom

JE­RU­SA­LIM – Izra­el­ski pre­mi­jer Be­nja­min Ne­ta­nja­hu na­ja­vio je da će te­le­fo­nom raz­go­va­ra­ti sa ame­rič­kim pred­sjed­ni­kom Do­nal­dom Tram­pom pr­vi put od ka­da je on pre­u­zeo funk­ci­ju.
– Ve­če­ras ću ima­ti te­le­fon­ski raz­go­vor s pred­sjed­ni­kom Tram­pom o pi­ta­nji­ma ko­ja se od­no­se na Pa­le­stin­ce, si­tu­a­ci­ju u Si­ri­ji i iran­sku pri­jet­nju – re­kao je Ne­ta­nja­hu u iz­ja­vi po­sle sa­stan­ka Vla­de ko­ju je pre­nio jav­ni ra­dio.
On je is­ta­kao da vi­so­ko ci­je­ni Tram­po­vo du­bo­ko pri­ja­telj­stvo pre­ma Izra­e­lu, kao i nje­go­vu že­lju da se sna­žno bo­ri pro­tiv ra­di­kal­nog islam­skog te­ro­ri­zma.
Pre­ma na­vo­du Ne­ta­nja­hua, pr­vi pri­o­ri­tet Izra­e­la je­ste da se uklo­ni pri­jet­nja ko­ju pred­sta­vlja loš nu­kle­ar­ni spo­ra­zum po­stig­nut iz­me­đu Ira­na i svjet­skih si­la u Be­ču u ju­lu 2015. go­di­ne.
Tram­pov pret­hod­nik Ba­rak Oba­ma igrao je ve­li­ku ulo­gu u za­klju­če­nju tog spo­ra­zu­ma, ko­ji su pot­pi­sa­li Iran, s jed­ne stra­ne, i SAD, Ru­si­ja, Ki­na, Fran­cu­ska, Ve­li­ka Bri­ta­ni­ja i Ne­mač­ka, sa dru­ge.
Pred do­la­zak u Bi­je­lu ku­ću, Tramp je u za­jed­nič­kom in­ter­vjuu za bri­tan­ski dnev­nik „Tamjs” i nje­mač­ki „Bild” re­kao da je to je­dan od naj­go­rih spo­ra­zu­ma.
(Be­ta-AFP)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"