Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
„Prva familija” teška 167 miliona dolara * U biračkom spisku nema fantoma * Novi ostao bez vlasti * Ristić pušten poslije par sati * Slavili i po nevremenu * Odlazak eks-JU zvijezde * „Prva familija” teška 167 miliona dolara
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-01-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Janko Vučinić, predsjednik Radničke partije:
Marković je jače udario na sirotinju nego njegov prethodnik Đukanović i zato treba organizovati proteste da se odupremo bezobrazluku sa jednim zahtjevom – ostavkom vlade koja je krenula đonom na svoj narod.

Vic Dana :)

Ide plavuša u dućan kupit televizor. Prodavač joj kaže:
- Žao mi je gospođice, ali ne prodajemo plavušama.
Ona se naljuti da kakva je to diskriminacija i ode doma. Sjutradan si ofarba kosu u smeđe i odluči opet probati. Uđe u dućan i pita prodavača za televizor, na što će on opet:
- Ne prodajemo plavušama.
- Pa dobro, kako ste znali da sam plavuša?
- Zato što mi prodajemo mikrotalasne pećnice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Svijet - datum: 2017-01-13 AMERIČKI PREDSJEDNIK NAZVAO PORTAL “BUZZFEED” HRPOM SMEĆA Tramp u ratu sa medijima
Dan - novi portal
NjU­JORK - Por­tal BuzzFeed na­šao se u sri­je­du na me­ti oštre kri­ti­ke broj­nih me­di­ja, ana­li­ti­ča­ra i no­vo­i­za­bra­nog pred­sjed­ni­ka zbog to­ga što je ob­ja­vio ne­pro­vje­re­ne in­for­ma­ci­je o Do­nal­du Tram­pu, a ko­ji ih je na­zvao „hr­pom sme­ća”.
Tramp je na­pao i te­le­vi­zij­sku mre­žu Si-En-En prem­da je za­u­ze­la pu­no opre­zni­ji stav, i ni­je htio od­go­vo­ri­ti na pi­ta­nja nje­nog no­vi­na­ra na svo­joj kon­fe­ren­ci­ji za me­di­je u sri­je­du, a na­kon nje­go­va in­si­sti­ra­nja Tramp mu je re­kao: Vi ste la­žne vi­je­sti! BuzzFeed je u uto­rak ob­ja­vio iz­vje­štaj na 35 stra­ni­ca, ko­je je sa­sta­vio biv­ši bri­tan­ski oba­vje­štaj­ni ofi­cir ko­je­ga su ame­rič­ke oba­vje­štaj­ne slu­žbe oci­je­ni­le vje­ro­do­stoj­nim, po na­rudž­bi po­li­tič­kih pro­tiv­ni­ka Do­nal­da Tram­pa.
U iz­vje­šta­ju se go­vo­ri o na­vod­noj raz­mje­ni oba­vje­štaj­nih po­da­ta­ka iz­me­đu Tram­pa, nje­go­vih bli­skih sa­rad­ni­ka i Kre­mlja to­kom ni­za go­di­na te o vi­de­o­snim­ku s pro­sti­tut­ka­ma ko­ji su ru­ske slu­žbe taj­no sni­mi­le ka­ko bi je is­ko­ri­sti­le ra­di ucje­ne. BuzzFeed je „hr­pa sme­ća ko­joj pri­je­ti kraj”, re­a­go­vao je Tramp u sri­je­du pred no­vi­na­ri­ma. „To su la­žne in­for­ma­ci­je. To je laž. Te se stva­ri ni­ka­da ni­su do­go­di­le. To su pri­ba­vi­li na­ši pro­tiv­ni­ci”, do­dao je.
BuzzFeed, otvo­ren 2006, po­stao je va­žan fak­tor u svi­je­tu in­ter­net in­for­mi­sa­nja, po­seb­no zbog ne­kih sa­dr­ža­ja ko­ji su se br­zo pro­ši­ri­li in­ter­ne­tom i stvo­ri­li sen­za­ci­ju. Si-En-En je u uto­rak iz­vi­je­stio da su oba­vje­štaj­ne slu­žbe pre­da­le Ba­ra­ku Oba­mi, a on­da i Do­nal­du Tram­pu, sa­že­tak na­vod­nog iz­vje­šta­ja na dvi­je stra­ni­ce ko­ji bi mo­gao kom­pro­mi­to­va­ti iza­bra­nog pred­sjed­ni­ka. No­vi­na­ri te mre­že ipak su se po­bri­nu­li da ni­šta ne ot­kri­ju o sa­dr­ža­ju tog do­ku­men­ta. Si-En-En je u sa­op­šte­nju op­tu­žio Tram­po­vu eki­pu da je „is­ko­ri­stio od­lu­ku BuzzFe­e­da ka­ko bi se iz­vu­kao iz in­for­ma­ci­ja ko­je je ob­ja­vio Si-En-En a ko­je su po­sli­je po­tvr­di­li dru­gi ve­li­ki me­di­ji”. No­vo­i­za­bra­ni pred­sjed­nik Do­nald Tramp na­pao je u sri­je­du i ame­rič­ku far­ma­ce­ut­sku in­du­stri­ju ko­ju sma­tra­ju „ka­ta­stro­fom” jer u Sje­di­nje­nim Dr­ža­va­ma pro­da­je li­je­ko­ve pro­iz­ve­de­ne u ino­stran­stvu i pri­tom osta­je „ne­ka­žnje­na”. „Mo­ra­mo vra­ti­ti na­šu far­ma­ce­ut­sku in­du­stri­ju. Na­ša far­ma­ce­ut­ska in­du­stri­ja je ka­ta­stro­fa”, re­kao je no­vo­i­za­bra­ni ame­rič­ki pred­sjed­nik na ju­če­ra­šnjoj kon­fe­ren­ci­ji za no­vi­na­re u Nju­jor­ku. „Od­la­ze na sve stra­ne. Na­ba­vlja­ju nam li­je­ko­ve, ali ih, uglav­nom, ne pro­iz­vo­de ov­dje”, do­dao je, is­ta­kav­ši da taj sek­tor ima „pu­no lo­bi­sta i moć”.
Tramp je re­kao da će uve­sti no­ve uslo­ve za jav­nu na­bav­ku u far­ma­ce­ut­skoj in­du­stri­ji ka­ko bi raz­ri­je­šio ta­kvu si­tu­a­ci­ju. „Mi smo naj­ve­ći kup­ci li­je­ko­va u svi­je­tu i ne­ma­mo do­bre po­stup­ke jav­ne na­bav­ke”, re­kao je bu­du­ći pred­sjed­nik us­tvr­div­ši da bi se ta­kvom stra­te­gi­jom mo­glo ušte­dje­ti „mi­li­jar­de do­la­ra”.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"