Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Reklame plaćali iz crnih fondova * Ekspert dobio 4.800, pa hvalio zdravstvo * Tajkunima 25 puta više nego opštini * Psi lutalice napali djevojku * Reklame plaćali iz crnih fondova * Agenti na tragu blaga Pabla Eskobara * Politička socijalizacija
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 25-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MILENA MIJOVIĆ,bivši v.d. direk. „Đina Vrbica”:
– DPS aktivisti ucjenjuju zaposlene i bez dozvole ove stranke ne mogu se izabrati direktor i ostali funcioneri u vrtiću „Đina Vrbica”.

Vic Dana :)

Na sahrani svog muža plavuša se guši u suzama.
- Nemoj toliko plakati - tješi je druga plavuša: - Ti si još mlada i lijepa i sjutra možeš naći drugog muža. - Ma, nemoj mi reći! A šta ću večeras?

Pričaju Njemac, Amerikanac i Bosanac šta će ženama kupiti za rođendan.
Kaže Njemac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 9 sekundi.
Pitaju ga Amerikanac i Bosanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Porše.
Kaže Amerikanac: - Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 6 sekundi.
Pitaju ga Njemac i Bosanac: - Šta je to?
On odgovara: - Ferari.
Kaže Bosanac:
- Ja sam ženi uzeo nešto što od 0-100 dođe za 2 sekunde.
Pitaju ga Njemac i Amerikanac:
- Šta je to?
On odgovara:
- Pa, vaga.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Stav
Mraović Prsluci s pijeskom Psihijatri kažu da ti prsluci s pijeskom mogu izazvati negativne efekte na psihičko zdravlje. Ali, mogu i napuniti nečije džepove kada proda pet kila pijeska za 170 eura
Dan - novi portal
-Pi­še: Dra­gan Mra­o­vić

Evro­u­ni­jat­ski raj ima da bu­de za­ba­vi­šte za na­šu dje­cu. To­li­ko će im bi­ti li­je­po u Evrop­skoj uni­ji da je dr Jo­va­na Stojković za­va­pi­la od mi­li­ne: „O, ne­lju­di, ne­so­ji, ba­gro fah-idi­ot­ska! Ko­ja li vas je to na­u­ka na­u­či­la da je dje­te­tu svu­da bo­lje sem kod ro­di­te­lja? Ko­ja li vas je to na­u­ka na­u­či­la da di­je­te „šti­ti­te“ od onih ko­je je­di­ne ima i s ko­ji­ma že­li da bu­de, da­ju­ći ga stran­cu za mje­seč­nu na­dok­na­du?“ A šta dru­go da ka­že ovaj lje­kar ka­da u ne­ka­kvom obra­zov­nom pa­ke­tu Mi­ni­star­stva pro­svje­te Sr­bi­je pi­še da je „po­ro­dič­ni dom za dje­cu naj­o­pa­sni­je mje­sto u mo­der­nom dru­štvu“.
Pri­mje­nju­ju­ći mje­re vas­pi­ta­nja Evrop­ske uni­je o ko­ji­ma go­vo­ri dr Stoj­ko­vić, u Be­o­gra­du su od­u­ze­li di­je­te dr Mi­li Aleč­ko­vić, pro­fe­so­ru na Sor­bo­ni, kli­nič­kom psi­ho­lo­gu, kće­ri le­gen­dar­ne par­ti­zan­ke i pje­sni­ka Mi­re Aleč­ko­vić, i nje­nom mu­žu Ivu Ba­ta­ju, svjet­ski po­zna­tom ge­o­po­li­ti­ča­ru. To di­je­te „na ču­va­nju“ oni su uze­li bo­le­sno i ne­zbri­nu­to s Ko­sme­ta. Biv­ši šo­fer srp­ske gu­ver­ner­ke Jor­go­van­ke Ta­ba­ko­vić, sa­da mi­ni­star ra­da Zo­ran Đor­đe­vić je pre­su­dio da je di­je­te bi­lo šu­ga­vo, a da nje­ga i nje­go­ve sta­ra­te­lje ni­je ni vi­dio. Mo­ra­će na su­du da ob­ja­sni uvre­du ko­ju je na­nio Mi­li, a ko­ja je sa­ku­pi­la mno­go hu­ma­ni­tar­ne po­mo­ći za na­še stra­dal­ni­ke na Ko­sme­tu. Di­je­te sta­nu­je u cen­tru Be­o­gra­da u sta­nu od 200 kva­dra­ta, či­stom kao su­za, ide u elit­nu ško­lu, ne­ma šu­gu, pu­tu­je po svi­je­tu, ali Mi­la ne­ko­me sme­ta, jer je pro­ru­ski i de­go­lov­ski ori­jen­ti­sa­na. Pra­va je Srp­ki­nja, a s de­go­li­zmom ne bi bi­lo ovih na­ših NA­TO pod­re­pa­ša.
Evro­u­ni­jat­sko vas­pi­ta­nje je na­met­nu­lo ško­lu po mo­de­lu ta­ko­zva­ne „Bo­lonj­ske de­kla­ra­ci­je“, a to su mo­gli da uči­ne sa­mo oni ko­ji mr­ze dje­cu. Sa­da se na­me­će i du­al­no obra­zo­va­nje o ko­me ova­ko pi­še pro­fe­sor uni­ver­zi­te­ta i ita­li­jan­ski fi­lo­zof Di­je­go Fu­za­ro sa­vje­tu­ju­ći mla­de u Ita­li­ji: „Evo, ukra­tko, za­št­o morate d­a se sup­rot­stavi­te­ toj pon­ižavajuć­oj­ g­adosti­ k­oja vri­je­đa­ dostoj­anstv­o i sakat­i vašu budućn­ost: ško­la­ mora o­br­az­ovati i p­oučava­ti, odnos­no­ s­tvarat­i ­lju­ds­ka misleća­ b­ića svje­sna svoje­ prošlost­i ­i otvo­ren­a­ za­ p­roj­ek­tovanje sv­oje budućnosti­. Ško­la ne služi­ s­tvara­nju mjes­ta za fleksibi­lno­ tr­ži­šte rad­a. Ško­la­ nije­ p­reduzeće, ­iako ­je­ na­ to svode (kred­iti kao o­c­ene­, obrazov­na ponuda­, ­šk­olska au­to­no­mija, d­ua­lno obrazovanje­ i ­tako dalje,­ od­ lošeg do s­ve goreg).­ D­ualno­ obraz­ov­anj­e vas čini p­rostim ­au­to­matim­a ­proiz­ve­denim­ na mo­ntažnoj t­raci,­ s­premnim za tržišno ­superi­skorišćavanj­e. ­To ­čin­i od va­s „­pr­oste lju­de“, pr­em­a nepre­va­ziđenoj f­ormuli Ed­munda ­Hu­se­rl­a.“
Na­rav­no, e­vr­oa­tla­nt­ski mrzitelj­i­ djec­e, nespo­sobni da i­m ­pr­už­e ljubav,­ br­ig­u ­i huma­ne uslove ž­ivota i u­čenja, ­uv­od­e novu­ meto­du­ da smire nem­ir­ne klince­, ­odnosno prsl­uk koji košta iz­me­đu­ 140 i­ 1­70 ­eura, ­opterećen sa­ 1­,2 do 6 kil­ograma p­i­je­ska­. Kažu ­da­ t­a težina­ ni­je­ štetn­a, jer j­e ­konce­nt­ris­ana u ­donj­em dij­elu­ t­ij­ela!? Pa toga o­bjašnjenja s­e ne ­bi sjetio­ ni L­eonard­o da Vinči!­
Roditelji i psihijatri sumnjaju da je to pametno, ali poznato je da nigdje u svijetu nema psihijatrijskog pregleda za političare i reformatore ove vrste. Inače, psihijatri kažu da ti prsluci s pijeskom mogu izazvati negativne efekte na psihičko zdravlje. Ali, mogu i napuniti nečije džepove kada proda pet kila pijeska za 170 eura!
Mogli bismo i mi doprinijeti tom načinu vaspitavanja djece, pa vratiti klečanje na kukuruzu, packe lenjirom, magareće klupe, a kao evropejske vrijednosti uvesti sindžire i lisice.
A možda je bolje primijeniti „fizičku inteligenciju“ na evroatlantske tvorce ovog ponižavanja i maltretiranja djece. Jer, teško da njima psihijatri mogu pomoći. Kao ni našima što srljaju u EU i NATO!
(Autor je nekadašnji generalni konzul SRJ u Bariju)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"