Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * DPS popisuje birače u javnoj upravi * Policajcu ništa nije bilo sumnjivo * Zbog duga blokiran 51 advokat * Katnić tužio državu i dobio 43.000 eura * Brisel zgazio pravila da bi ucijenio Srbiju * Pjeva da bi bio drugačiji
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-02-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Slobodan Slovinić, slikar:
– Umjetnost je danas zapostavljena, i to mi je žao.

Vic Dana :)


Upecao student zlatnu ribicu. Ribica mu kaže:
–Pusti me, ispuniću ti jednu želju.
Student začuđeno pita:
– Kako jednu, zar ne treba tri?
Na to će ribica:
– Eeee, sad je po Bolonji.

Pita otac sina, studenta:
– Jesi li znao sva pitanja na ispitu?
– Jesam.
– Pa, kako onda nisi položio?
– Nisam znao odgovore!

Koja je razlika između političara i lopova?
- Nikakva, samo što smo političare sami birali, a lopovi biraju nas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija KOSOVSKI PREDSJEDNIK U SPECIJALNOJ MISIJI U SAD Tači obilazi poznate albanske lobiste Zadovoljstvo je pričati o vrijednostima i aspiracijama države Kosovo sa ljudima koji ga imaju u srcu i rade za njega, kao što je Vilijam Voker, napisao je Tači pored fotografije sa Vokerom
Dan - novi portal
Ko­sov­ski pred­sjed­nik Ha­šim Ta­či is­ko­ri­stio je bo­ra­vak u SAD, gdje će pri­su­stvo­va­ti Mo­li­tve­nom do­ruč­ku, za sa­stan­ke sa kon­gre­sme­nom Eli­o­tom En­dže­lom i ne­ka­da­šnjim ame­rič­kim di­plo­ma­tom i biv­šim še­fom po­sma­trač­ke mi­si­je OEBS na Ko­so­vu Vi­li­ja­mom Vo­ke­rem.
Ta­či je na svom fej­buk pro­fi­lu ob­ja­vio da se sa­stao sa kon­gre­sme­nom Eli­o­tom En­dže­lom, i to u bi­bli­o­te­ci ame­rič­kog Kon­gre­sa, gdje je osta­vio i ko­pi­ju ko­sov­ske de­kle­ra­ci­je o ne­za­vi­sno­sti.
– Bla­go­slo­ve­ni smo vječ­nim pri­ja­telj­stvom sa lju­di­ma i ame­rič­kom dr­ža­vom – na­pi­sao je Ta­či.
Fo­to­gra­fi­je sa ovog sku­pa po­di­je­lio je na Tvi­te­ru i ko­sov­ski šef di­plo­ma­ti­je Be­džet Pa­co­li.
Ni­je čud­no što su je­dan od sa­sta­na­ka ko­sov­ski zva­nič­ni­ci ima­li upra­vo sa En­dže­lom, ko­ji ni­je ne­po­zna­ni­ca ni u srp­skoj jav­no­sti, i ko­ji se jav­no za­la­že za ko­sov­sku ne­za­vi­snost.
On je pro­šle go­di­ne bio gost Pri­šti­ne, ka­da se sa­stao sa ko­sov­skim pre­mi­je­rom Ra­mu­šem Ha­ra­di­na­jem, i ka­da je bi­lo ri­je­či o di­rekt­nom uklju­či­va­nju SAD u di­ja­log Be­o­gra­da i Pri­šti­ne.
En­džel je, ina­če, go­vo­rio i o po­dr­šci Ko­so­vu u na­mje­ri da for­mi­ra voj­sku, uz opa­sku da je „Ko­so­vo s po­no­som po­sta­lo naj­ja­či po­dr­ža­va­lac SAD u Evro­pi, sa po­dr­škom ko­ja do­sti­že 85 od­sto”, do­dav­ši da je u vi­še na­vra­ta po­sje­tio Ko­so­vo i oci­je­nio da lju­di ta­mo „iskre­no vo­le Ame­ri­kan­ce i sve ame­rič­ke stva­ri”.
Još gla­sni­ji u lo­bi­ra­nju za ko­sov­sku ne­za­vi­snost je ne­ka­da­šnji ame­rič­ki di­plo­ma­ta i šef po­sma­trač­ke mi­si­je OEBS-a na Ko­so­vu Vi­li­jam Vo­ker, sa ko­jim se Ta­či ta­ko­đe sreo u Ame­ri­ci.
– Za­do­volj­stvo je pri­ča­ti o vri­jed­no­sti­ma i aspi­ra­ci­ja­ma dr­ža­ve Ko­so­vo sa lju­di­ma ko­ji ga ima­ju u sr­cu i ra­de za nje­ga, kao što je Vi­li­jam Vo­ker – na­pi­sao je Ta­či po­red fo­to­gra­fi­je sa Vo­ke­rom.
Ta­ko­đe, na­veo je da se naj­du­blje za­hva­lju­je zbog nje­go­ve po­sve­će­no­sti Ko­so­vu, što je bi­lo i 1999. go­di­ne, a ta­ko je i da­nas.
Vo­ker je u srp­skoj, ali i me­đu­na­rod­noj jav­no­sti, po­stao sim­bol pro­ce­sa „Ra­čak” na KiM. Ta­da je bio šef mi­si­je OEBS-a na Ko­so­vu, ko­ja je svo­jim ra­dom i iz­vje­šta­va­njem to­kom su­ko­ba 1998. i 1999. go­di­ne, uti­ca­la na for­mi­ra­nje me­đu­na­rod­nog jav­nog mnje­nja da ta­da­šnju SR Ju­go­sla­vi­ju tre­ba bom­bar­do­va­ti, što se ka­sni­je i do­go­di­lo.
Ni­je ne­po­zna­ni­ca ni nje­go­va ide­ja o for­mi­ra­nju ta­ko­zva­ne ve­li­ke Al­ba­ni­je.
– Cilj pro­jek­ta na ko­jem ra­dim je za sve Al­ban­ce, na Ko­so­vu, u di­ja­spo­ri, u Al­ba­ni­ji. Ra­dim na za­jed­nič­kom pro­jek­tu na nji­ho­vom uje­di­nje­nju. Al­ban­ci u svi­je­tu su bi­li uje­di­nje­ni de­ve­de­se­tih is­klju­či­vo u svr­hu oslo­ba­đa­nja Ko­so­va. Bio sam sa nji­ma ka­da su pro­gla­si­li ne­za­vi­snost. Al­ban­ci su do­bi­li i do­šli su za­jed­no da sla­vi­mo, sa­da je vri­je­me po­sli­je ne­za­vi­sno­sti, za po­sled­nji ko­rak, da svi bu­de­mo za­jed­no, da se ostva­ri ovo do­stig­nu­će – re­kao je Vo­ker pri­je iz­vje­snog vre­me­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"