Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija INSTITUT ZA EVROPSKE POSLOVE POZDRAVIO OTVARANJE DVA NOVA PREGOVARAČKA POGLAVLJA
Srbija tek na trećini puta ka EU Srbija je, kažu u Institutu, za četiri godine, koliko traje pregovarački proces sa EU, uspjela da otvori samo 12 poglavlja, što je trećina od ukupno 35, a razlog su, smatraju, spore reforme i fokus na pregovorima s Prištinom
Dan - novi portal
I
n­sti­tut za evrop­ske po­slo­ve (IEP) po­zdra­vio je otva­ra­nje dva no­va po­gla­vlja u pre­go­vo­ri­ma Sr­bi­je o član­stvu u Evrop­skoj uni­ji, ali i uka­zao da je da dr­ža­va tek na tre­ći­ni evrop­skog pu­ta.
Sr­bi­ja je, ka­žu u In­sti­tu­tu, za če­ti­ri go­di­ne, ko­li­ko tra­je pre­go­va­rač­ki pro­ces sa EU, uspje­la da otvo­ri sa­mo 12 po­gla­vlja, što je tre­ći­na od ukup­no 35, a raz­log su, sma­tra­ju, spo­re re­for­me i fo­kus na pre­go­vo­ri­ma s Pri­šti­nom.
-Uko­li­ko se otva­ra­nje po­gla­vlja na­sta­vi ovom di­na­mi­kom, otva­ra­nje svih po­gla­vlja mo­že se oče­ki­va­ti do kra­ja 2025. go­di­ne, dok nji­ho­vo za­tva­ra­nje osta­je ne­iz­vje­sno- ocje­nju­je IEP.
Ka­ko se na­vo­di u sa­op­šte­nju, ze­mlje ko­je su po­sta­le čla­ni­ce EU u okvi­ru ve­li­kog pro­ši­re­nja 2004. go­di­ne - Slo­ve­ni­ja, Če­ška, Slo­vač­ka, Polj­ska, kao i Ru­mu­ni­ja i Bu­gar­ska, ko­je su do­bi­le sta­tus čla­ni­ca 200.7, ali i Hr­vat­ska, već u pr­ve dvi­je do tri go­di­ne pre­go­va­rač­kog pro­ce­sa otvo­ri­le su sva po­gla­vlja.
S iz­u­zet­kom Hr­vat­ske, kod ko­je je taj pro­ces tra­jao šest go­di­na, sve osta­le dr­ža­ve čla­ni­ce su uspje­le da za če­ti­ri go­di­ne otvo­re i za­tvo­re sva pre­go­va­rač­ka po­gla­vlja, i ti­me da za­vr­še pre­go­va­rač­ki pro­ces i is­pu­ne uslo­ve za pri­jem u član­stvo.
Po­re­đe­nja ra­di, iako su re­zul­ta­ti skri­ning pro­ce­sa bi­li po­volj­ni­ji za Sr­bi­ju ne­go za Cr­nu Go­ru, ona je uspje­la da u pr­ve če­ti­ri go­di­ne pre­go­va­rač­kog pro­ce­sa otvo­ri 22 po­gla­vlja - 10 vi­še ne­go Sr­bi­ja.
-Sa že­ljom da se ubr­za na­pre­dak pre­go­va­rač­kog pro­ce­sa, po­zi­va­mo nad­le­žne in­sti­tu­ci­je da pre­du­zmu mje­re za ja­ča­nje teh­nič­kih i struč­nih ka­pa­ci­te­ta za po­dr­šku spro­vo­đe­nja re­for­mi u okvi­ru pre­go­va­rač­kog pro­ce­sa ka­ko bi 2025. bi­la re­al­nost za član­stvo u EU- is­ti­če IEP.
Pot­pred­sjed­ni­ca Vla­de Sr­bi­je Zo­ra­na Mi­haj­lo­vić ka­za­la je da je put Sr­bi­je ka član­stvu u EU, kao i ka stan­dar­di­ma ko­je tre­ba is­pu­ni­ti je­di­ni pra­vi put, is­ta­kav­ši da joj je ve­o­ma dra­go što se otva­ra­ju dva no­va po­gla­vlja.
-Po­no­sna sam na Vla­du i po­dr­ža­vam na­po­re mi­ni­star­ke za evrop­ske in­te­gra­ci­je Ja­dran­ke Jok­si­mo­vić na tom pu­tu- iz­ja­vi­la je Zo­ra­na Mi­haj­lo­vić na kon­fe­ren­ci­ji Ame­rič­ke pri­vred­ne ko­mo­re u Sr­bi­ji.
-Sr­bi­ja bi, do tre­nut­ka dok ne po­sta­ne čla­ni­ca EU, mo­ra­la da is­ko­ri­sti i raz­ne stra­te­ške spo­ra­zu­me ko­je ima sa dru­gim neč­la­ni­ca­ma EU. Do tre­nut­ka dok ne po­sta­ne­mo čla­ni­ca, sve ono što je do­bro i u in­te­re­su je Sr­bi­je, a ti­če se eko­no­mi­je, ra­sta iz­vo­za i vi­šeg bru­to do­ma­ćeg pro­iz­vo­da, mo­ra­mo da is­ko­ri­sti­mo- iz­ja­vi­la je Mi­haj­lo­vi­će­va.
Sr­bi­ja je na Me­đu­vlad­noj kon­fe­ren­ci­ji u Bri­se­lu otvo­ri­la još dva po­gla­vlja u pri­stup­nim pre­go­vo­ri­ma sa EU - po­gla­vlje 6 ko­je se ba­vi pra­vom pri­vred­nih dru­šta­va i po­gla­vlje 30 o eko­nom­skim od­no­si­ma sa ino­stran­stvom.
M.Nj.- (RTS)


Pra­vo­su­đe me­đu naj­va­žni­jim po­gla­vlji­ma

Mi­ni­star­ka prav­de Ne­la Ku­bu­ro­vić ka­za­la je da je Po­gla­vlje 23, ko­je se ti­če pra­vo­su­đa mo­žda i naj­va­žni­je, za­to što se po­sled­nje za­tva­ra i što se sve re­form­ske ak­tiv­no­sti kroz dru­ga po­gla­vlja, mje­re upra­vo onim što će­mo ostva­ri­ti kroz to po­gla­vlje.
-Sr­bi­ja će na­sta­vi­ti da pred­u­zi­ma sve mje­re u obla­sti Ak­ci­o­nog pla­na za Po­gla­vlje 23 i vje­ru­je­mo da će­mo u na­red­na dva kvar­ta­la 2018. is­pu­ni­ti sve one ak­tiv­no­sti s ko­ji­ma smo ka­sni­li- iz­ja­vi­la je mi­ni­star­ka Ku­bu­ro­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"