Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
DPS kupovao glasove i bacao suzavac na opoziciju * Pucanj u leđa za tužilaštvo nije teško ubistvo * Firma iz Šangaja olakšala CGES za 11.000 eura * Škrelja krši zakon, Agencija ne reaguje * Kondoliza Rajs smjenjuje Dodika * Sudovi, ludovi * Presuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Aida Petrović, direktorica CG ženskog lobija:
– Velika je stopa neprijavljivanja nasilja jer žrtve nijesu ohrabrene da se obrate institucijama. Kod nas se osuđuju žrtve. To nema nigdje u svijetu. Na drugoj strani, nasilnici se oslobađaju i prolaze s opomenama.

Vic Dana :)

Zemunac na sudu kaže svom advokatu:
– Slušaj, ako uspiješ da mi izdejstvuješ da dobijem samo jednu godinu zatvora, ova torba sa parama je tvoja, a ako ne uspiješ, leti ti glava!
Kasnije, sudija izriče presudu:
– Sud donosi presudu: Jedna godina zatvora!
Zemunac, sav srećan, grli advokata i upita ga:
– Jel bilo teško?
– Uh, đavolski teško!
– Zašto?
– Hm, sudija je htio da te oslobodi!


Došla plavuša na selo i naiđe na čobanina kako čuva ovce i pita ga:
– Koliko ova ovca ima godina?
– Ima dvije godine.
– A kako znate da ima toliko?
– Znam po rogovima.
– Vidi stvarno, ima 2 roga!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija ILIR META U POSJETI OPŠTINI NA JUGU SRBIJE
Meta Predsjednik Albanije privatno u Medveđi Nije važno kako ćemo vrednovati ovu posjetu, važno je da smo za saradnju. Sama činjenica da smo ovdje znači da smo pozitivni, i zato smo ovdje – da damo jasnu poruku da smo za saradnju i zajednički rad, poručio je Meta
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Al­ba­ni­je Ilir Me­ta bo­ra­vio u pri­vat­noj po­sje­ti Me­dve­đi. Na pre­la­zu Mu­ti­vo­da do­če­ka­li su ga pred­sjed­nik Ko­or­di­na­ci­o­nog ti­je­la za jug Sr­bi­je Zo­ran Stan­ko­vić i pred­sjed­nik op­šti­ne Me­dve­đa Ne­boj­ša Arsić. S od­bor­ni­ci­ma srp­ske i al­ban­ske na­ci­o­nal­no­sti, pred­sjed­nik Al­ba­ni­je je raz­go­va­rao u Si­ja­rin­skoj ba­nji.
Ne­boj­ša Ar­sić je re­kao da je Op­šti­na Me­dve­đa od­li­čan pri­mjer do­brih me­đu­na­ci­o­nal­nih od­no­sa.
-Ov­dje se lju­di ne di­je­le po na­ci­o­nal­no­sti već po ljud­sko­sti i do­bro­do­šao je sva­ko ko ima do­bre na­mje­re- re­kao je Ar­sić pri­li­kom do­če­ka al­ban­skog pred­sjed­ni­ka.
-Ova pri­vat­na po­sje­ta do­go­vo­re­na je sa am­ba­sa­dom Sr­bi­je u Ti­ra­ni i ima za cilj da po­ka­že da Sr­bi i Al­ban­ci mo­gu da ži­ve za­jed­no bez ika­kvih pro­ble­ma, re­kao je pred­sjed­nik Ko­or­di­na­ci­o­nog ti­je­la za jug Sr­bi­je.
-Ka­rak­te­ri­stič­no u nji­ho­vim na­sto­ja­nji­ma je da oni u jed­noj ne­zva­nič­noj po­sje­ti po­ka­žu da su do­šli bez obi­ljež­ja, bez uslo­vlja­va­nja- na­veo je Zo­ran Stan­ko­vić.
-Ni­je va­žno ka­ko će­mo vred­no­va­ti ovu po­sje­tu, va­žno je da smo za sa­rad­nju, Sa­ma či­nje­ni­ca da smo ov­dje zna­či da smo po­zi­tiv­ni, i za­to smo ov­dje – da da­mo ja­snu po­ru­ku da smo za sa­rad­nju i za­jed­nič­ki rad, po­ru­čio je Ilir Me­ta.
Po­sje­tu Me­dve­đi al­ban­ski pred­sjed­nik za­vr­ša­va da­nas obi­la­skom ško­le u Tu­pa­lu.
In­te­re­sant­no je, ali Me­ta do­la­zi na­kon što je u tzv. unu­tra­šnjem srp­skom di­ja­lo­gu o Ko­so­vu i Me­to­hi­ji iza­šao i pred­log o raz­mje­ni ju­ga Sr­bi­je, a tu je i Op­šti­na Me­dve­đa, za sje­ver po­kra­ji­ne, što je sam vrh dr­ža­ve iz­dvo­jio iz svih di­sku­si­ja o rje­še­nju.
Di­rek­tor­ka Kan­ce­la­ri­je za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va Su­za­na Pa­u­no­vić iz­ja­vi­la je da ne oče­ku­je da po­sje­ta al­ban­skog pred­sjed­ni­ka Ili­ra Me­te op­šti­ni Me­dve­đa iza­zo­ve bi­lo ka­kve ten­zi­je, kao i da vje­ru­je da će do­dat­no do­pri­ni­je­ti una­pre­đe­nju za­šti­te pra­va na­ci­o­nal­nih ma­nji­na.
-Ono što je za Sr­bi­ju va­žno je da ova po­sje­ta pred­sta­vlja po­tvr­du na­še spolj­ne po­lit­ke ko­ja je usmje­re­na na di­ja­log i na raz­go­vo­re sa svim ze­mlja­ma i sa Al­ba­ni­jom, či­ji je Me­ta pred­sjed­nik, ob­ja­sni­la je Pa­u­no­vi­će­va. Ona je uka­za­la da je Me­dve­đa lo­kal­na sa­mu­o­pra­va u ko­joj ži­vi 520 pri­pad­ni­ka al­ban­ske na­ci­o­nal­ne ma­nji­ne od ukup­no 7.000 gra­đa­na ko­li­ko ži­vi u toj op­šti­ni. Pre­ma nje­nim ri­je­či­ma, do­la­zak Me­te u Me­dve­đu, oda­kle sta­nov­ni­ci tvr­de da su se Al­ban­ci ise­li­li, do­pri­no­si i ukla­pa se u ono što ra­di Vla­da Sr­bi­je na za­šti­ti i una­pre­đe­nju ži­vo­ta na­ci­o­nal­nih ma­nji­na.(RTS)-M.Nj.


Od­go­va­rao i na srp­skom je­zi­ku

Me­ta je na po­je­di­na pi­ta­nja no­vi­na­ra od­go­va­rao bez po­sre­do­va­nja pre­vo­di­la­ca pa se ste­kao uti­sak da zna srp­ski je­zik.
Na pi­ta­nje no­vi­na­ra Be­te da li ra­zu­mi­je srp­ski je­zik, al­ban­ski pred­sjed­nik je re­kao: “Do­bar dan, ka­ko ste?”

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"