Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Staviću tačku na podjele u partiji * Mržnju i podmetanja ostavljam drugima * Baćinom sinu kazna osam mjeseci i 30.000 * Kod Aca oročili pet miliona po najgorim kamatama * Čovjek miš * Srpski zavoj o srpsko rame
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 08-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
IVAN VUJOVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
Premijeri Albanije i Makedonije nisu imali previše partnerskog razumijevanja zbog bojkota parlamenata, ali su istrajali i danas su lideri koji su pobijedili autokratije.

Vic Dana :)

Čovjek i žena spavaju. Usred noći odjednom se začuje neka buka spolja. Žena sva zbunjena i preplašena počne da viče:
- Jao, to mora da je moj muž!
Čovjek na to iskoči iz kreveta i sav unezvjeren, i kao od majke rođen, pobježe kroz prozor. Nakon nekoliko minuta vraća se on, sav izgreban, penje se u spavaću sobu i viče na ženu:
- Objasni mi šta ti znači ono „to je moj muž”, pa ja sam ti muž!
A žena će na to:
- Prvo ti meni objasni što si onda bježao?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Srbija - datum: 2017-08-07 NOVO MJERENJE BRZINE NA AUTOPUTU Kazne od septembra
Dan - novi portal
Na auto­pu­tu je po­če­la pri­mje­na no­vog pra­vi­la ob­ra­ču­na­va­nja br­zi­ne. Ne­ma iz­mje­na u do­zvo­lje­noj br­zi­ni kre­ta­nja, ali je kon­tro­la dru­ga­či­ja. Ka­žnja­va­nje zbog pre­ko­ra­če­nja pro­sječ­ne br­zi­ne na osno­vu no­ve for­mu­le po­če­će od sep­tem­bra, ka­že za RTS di­rek­tor po­li­ci­je Vla­di­mir Re­bić. Na uda­ru su vo­za­či ko­ji pra­ve naj­ve­će pre­ko­ra­če­nje.
Di­rek­tor po­li­ci­je Vla­di­mir Re­bić je, go­stu­ju­ći u Dnev­ni­ku RTS-a, re­kao da je, pre­ma do­sa­da­šnjem uzor­ku mje­re­nja pro­sječ­ne br­zi­ne ko­jom se vo­zi­la kre­ću od jed­ne na­plat­ne ram­pe do dru­ge, vi­še od 85 od­sto vo­za­ča po­što­va­lo ogra­ni­če­nja.
„To tre­ba da nas ra­du­je. Broj vo­za­ča ko­ji su pre­ko­ra­či­li br­zi­nu iz­me­đu 121 i 130 ki­lo­me­ta­ra je oko 8,5; za­tim iz­me­đu 131 i 140 je 4,5 od­sto, a pre­o­sta­lih dva, tri od­sto od­la­ze na ve­će br­zi­ne”, ka­že Re­bić uz na­po­me­nu da se ra­di o ma­lom uzor­ku.
Na­veo je da se od 1. av­gu­sta na svih 35 na­plat­nih sta­ni­ca mje­ri pro­sječ­na br­zi­na, ali da će se, pri­je po­čet­ka sank­ci­o­ni­sa­nja, mo­ra­ti da se iz­vr­ši ana­li­za gdje se pra­ve naj­ve­ća pre­ko­ra­če­nja.
Na­veo je da će sa sank­ci­o­ni­sa­njem po­če­ti naj­vje­ro­vat­ni­je od sep­tem­bra.
„Do ta­da vo­za­či ko­ji se kre­ću auto-pu­te­vi­ma i do­bi­ja­ju fi­skal­ni ra­čun, mo­gu se uvje­ri­ti u to ko­li­ko vo­ze i da se na­vik­nu na ova­kav na­čin ra­da”, re­kao je Re­bić.
Po­da­ci o br­zi­ni kre­ta­nja će se vla­sni­ci­ma vo­zi­la sla­ti na kuć­nu adre­su, o če­mu će oni mo­ra­ti da se iz­ja­sne.
Di­rek­tor po­li­ci­je do­da­je da se ra­di na to­me da po­li­cij­ski slu­žbe­ni­ci auto­mat­ski na na­plat­nim ram­pa­ma do­bi­ja­ju po­dat­ke o iz­mje­re­noj sred­njoj br­zi­ni, ka­ko bi mo­gli od­mah da re­a­gu­ju, na­ro­či­to zbog vo­za­ča iz ino­stran­stva.
„Mi će­mo pr­vo iz­vr­ši­ti ana­li­zu i sva­ka­ko kre­nu­ti od sank­ci­o­ni­sa­nja onih vo­za­ča naj­vi­še pre­ko­ra­ču­ju br­zi­nu. Osta­je po­ru­ka vo­za­či­ma da po­štu­ju ogra­ni­če­nje i da vo­ze u skla­du sa pro­pi­si­ma”, re­kao je Re­bić i do­dao da ni­je mo­gu­će na­ve­sti ko­ja je sred­nja br­zi­na ko­ja će se to­le­ri­sa­ti.
Na­veo je pri­mjer evrop­skih ze­ma­lja u ko­ji­ma je zbog ka­žnja­va­nja svih vo­za­ča ko­ji su pre­kr­ši­li ogra­ni­če­nje do­šlo do za­gu­še­nja u si­ste­mu. Sa­da su, ka­že, te ze­mlje od­lu­či­le da si­stem za mje­re­nje uklju­ču­ju pe­ri­o­dič­no i na po­je­di­nim mje­sti­ma.
Ina­če, ova­kav na­čin mje­re­nja ni­je nov. U Austri­ji se pri­mje­nju­je 14 go­di­na, a broj sa­o­bra­ćaj­nih ne­sre­ća je na od­re­đe­nim di­o­ni­ca­ma pre­po­lo­vljen.
(RTS)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"