Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Akcije prodaju Vladi iza leđa * Pacijente pregledali u hotelu * Uhapšen kum Brana Mićunovića * Kestnerov šverc preplavio Podgoricu * Kompromis je kockanje sa samim sobom * Hrvati i Švajcarci vide Rusiju
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Mihailo Babović, Pozitivna Crna Gora:
– Ovih 35 pari klompi koje doniramo i te kako poboljšavaju zdravstvenu zaštitu sistema.

Vic Dana :)

–Sada možete da skinete masku, gospode doktore. Ja sam vas prepoznao! - reče pacijent u operacionoj sali.

Starija dama je došla kod zgodnog hirurga i pita ga:
– Doktore, možete li da me proljepšate?


– Žao mi je, odrubljivanje glave je u našoj državi zabranjeno.


Mlada pacijentkinja se po povratku iz bolnice hvali prijateljici šta je doživjela:
– Uradili su mi sve pretrage i uradili sve što je bilo u njihovoj moći: mamografiju, tomografiju, pornografiju...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport PRVI TENISER SVIJETA BIĆE SPREMAN ZA ZAVRŠNI MASTERS SEZONE U LONDONU
Nadal: Moj san je da osvojim turnir
Dan - novi portal
Da je ne­ki dru­gi tur­nir u pi­ta­nju vje­ro­vat­no bi ga pro­pu­stio, ali Ra­fa­el Na­dal ko­ji će če­tvr­ti put u ka­ri­je­ri go­di­nu za­vr­ši­ti kao pr­vi te­ni­ser svi­je­ta, još na­kon osva­ja­nja JU-ES Ope­na, je re­kao da mu je na­red­ni ve­li­ki cilj tri­jumf na Za­vr­šnom ma­ster­su se­zo­ne u Lon­do­nu. Taj tro­fej Ra­fa još ne­ma u svo­joj bo­ga­toj ri­zni­ci, pa ima ve­li­ku že­lju da ga ko­nač­no osvo­ji. Osva­jač 16 Grend Slem ti­tu­la iza se­be ima sjaj­nu se­zo­nu – uzeo je ju­bi­lar­ni, de­se­ti Ro­lan Ga­ros i tre­ću ti­tu­lu na JU-ES Ope­nu, kao i Ma­ster­se u Ma­dri­du i Mon­te Kar­lu, od­no­sno tur­ni­re u Pe­kin­gu i Bar­se­lo­ni. Špa­nac se, pod­sje­ća­nja ra­di, po­vu­kao sa Ma­ster­sa u Pa­ri­zu na ko­me je zbog po­vre­de ko­lje­na bio pri­nu­đen da pre­da meč če­tvrt­fi­na­la Fi­li­pu Kra­ji­no­vi­ću.
- Na­dam se da će ko­lje­no bi­ti u re­du. Uči­nio sam sve što sam mo­gao da se spre­mim za Lon­don. Sa­da ću mo­ći da tre­ni­ram ma­lo u Lon­do­nu i u na­red­nih ne­ko­li­ko da­na ću vi­dje­ti ka­ko stva­ri sto­je - re­kao je Na­dal za Skaj sport. - Ako se ne do­go­di ne­što ne­že­lje­no, igra­ću. Bio sam kod dok­to­ra na­kon Pa­ri­za. Bi­lo mi je ja­ko te­ško, što sam mo­rao da se po­vu­čem sa tur­ni­ra. Te­ško je ka­da vam se to do­go­di na bi­lo kom tur­ni­ru, ali za me­ne je po­seb­no te­ško što mi se to do­go­di­lo u Pa­ri­zu. Ali, ta­ko je ka­ko je. Vra­tio sam se ku­ći gdje sam oba­vio pre­gle­de i pri­mio od­re­đe­ne te­ra­pi­je. Na­dam se da će to po­mo­ći i da će sve bi­ti ka­ko tre­ba. Pun sam sa­mo­po­u­zda­nja, i po­red sve­ga, jer sam imao za­i­sta do­bru se­zo­nu i ov­dje sam da dam naj­bo­lje od se­be - po­ru­čio je pr­vi re­ket svi­je­ta.
Uko­li­ko do­đe do fi­na­la to će zna­či­ti da će od­i­gra­ti pet me­če­va u ma­nje od ne­dje­lju da­na, ali Na­dal tvr­di da ne bi ni do­šao na tur­nir da ne vje­ru­je da mo­že da igra.
- Da ne mi­slim da ne mo­gu da iz­dr­žim sve ne bih ni do­šao. Ov­dje sam da dam sve od se­be i po­ku­šam da osvo­jim tur­nir. Na za­vr­šnom tur­ni­ru ne mo­žeš da oče­ku­ješ la­ku gru­pu i la­ke me­če­ve. Na ova­kvim tur­ni­ri­ma mo­raš da bu­deš pot­pu­no spre­man od sa­mog po­čet­ka - re­kao je Ra­fa.
Lju­bi­te­lji te­ni­sa se, lo­gič­no, na­da­ju fi­na­lu iz­me­đu Ro­dže­ra Fe­de­re­ra i Ra­fa­e­la Na­da­la. Dvo­ji­ca igra­ča su ove go­di­ne već od­i­gra­la če­ti­ri me­ča i sva­ki put je sla­vio Fe­de­rer.
- Moj san je da osvo­jim ovaj tur­nir. Uko­li­ko do­đem do fi­na­la i bu­dem igrao sa Ro­dže­rom sva­ka­ko su mi šan­se ma­nje ne­go pro­tiv ne­kog dru­gog igra­ča. Ali, vo­lim da igram fi­na­la i vo­lim da igram pro­tiv Ro­dže­ra ta­ko da ću, kao i uvi­jek, da­ti sve od se­be da ga po­bi­je­dim. Ove go­di­ne sam pro­tiv nje­ga sva­ki put igrao na pod­lo­zi ko­ja vi­še od­go­va­ra nje­mu, ali bo­ri­ću se sva­ka­ko da do­bi­jem pr­vi ovo­go­di­šnji me­đu­sob­ni meč - po­ru­čio je Na­dal.
Na­da­lov pr­vi ri­val na za­vr­šnom tur­ni­ru bi­će Da­vid Go­fan, a sa nji­ma u gru­pi „Pit Sam­pras” su i Gri­gor Di­mi­trov i Do­mi­nik Tim. Za­vr­šni Ma­sters po­či­nje u ne­dje­lju u Lon­do­nu. D.K.


Mo­ja: Ra­fa se ču­vao za Lon­don

Tre­ner Ra­fa­e­la Na­da­la, Kar­los Mo­ja, ka­zao je da će pr­vi te­ni­ser svi­je­ta bi­ti spre­man da Za­vr­šni ma­sters u Lon­do­nu od­i­gra na vi­so­kom ni­vou, te da se iz pre­do­stro­žno­sti po­vu­kao sa tur­ni­ra u Pa­ri­zu.
- Ra­fa je pot­pu­no u re­du, kao i ko­lje­no. Od­lu­čio je da se po­vu­če jer ni­je že­lio bi­lo šta da ri­zi­ku­je. S dru­ge stra­ne, bi­će mak­si­mal­no kom­pe­ti­ti­van i kon­cen­tri­san u Lon­do­nu po­što je to je­di­ni ve­li­ki tur­nir s kog ne­ma ti­tu­lu - is­ta­kao je ne­ka­da­šnji svjet­ski broj je­dan.


Vi­lan­der: Na­dal vi­še že­li ti­tu­lu

Ne­ka­da naj­bo­lji te­ni­ser svi­je­ta Mats Vi­lan­der is­ta­kao je da je Ra­fa­el Na­dal je­di­ni igrač ko­ji je „glad­ni­ji” od Ro­dže­ra Fe­de­re­ra. Dva ve­li­ka ri­va­la su po­sli­je pro­pu­šte­ne za­vr­šni­ce pro­šle se­zo­ne ove bi­li do­mi­nant­ni. Rav­no­prav­no su po­di­je­li­li če­ti­ri naj­ve­će ti­tu­le, a sve do Fe­de­re­ro­vog od­u­sta­ja­nja od Ma­ster­sa u Pa­ri­zu, bo­ri­li su se i za pr­vu po­zi­ci­ju na ATP li­sti.
- Na­dal igra bo­lje ne­ko što je ikad igrao. Pro­mi­je­nio je ser­vis, ima vi­še op­ci­ja i bek­hen­dom uda­ra znat­no ra­ni­je, po­što vi­še ne igra ta­ko da­le­ko od osnov­ne li­ni­je. On uvi­jek uči i uvi­jek će ne­što mi­je­nja­ti jer že­li da igra sa­vr­še­no - ka­zao je Šve­đa­nin. - Ni­ka­da ni­smo ima­li glad­ni­je igra­če od Fe­de­re­ra i Na­da­la. Ali re­kao bih da Na­dal že­li vi­še - do­dao je Vi­lan­der.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"