Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Sport FORMULA 1 Hamilton kažnjen pet mjesta unazad
Dan - novi portal
Ak­tu­el­ni svjet­ski šam­pi­on, vo­zač Mer­ce­de­sa Lu­is Ha­mil­ton do­bio ja ka­znu po­mje­ra­njem za pet mje­sta una­zad na star­tu Ve­li­ke na­gra­de Ki­ne ko­ja se vo­zi u ne­dje­lju u Šan­ga­ju zbog pro­mje­ne mje­nja­ča. Bo­lid Ha­mil­to­na de­talj­no je is­pi­tan po­sli­je tr­ke u Ba­hre­i­nu, gde je na pr­voj kri­vi­ni bio uče­snik jed­nog in­ci­den­ta sa Val­te­ri­jem Bo­ta­som iz Vi­li­jam­sa. Mer­ce­de­sov bo­lid je ta­da iz­dr­žao sve na­po­re, što je po­mo­glo Bri­tan­cu da do­đe do po­di­ju­ma, ali je ka­sni­je utvr­đe­no da je naj­vi­še ošte­će­nja pre­tr­pjeo me­njač.
- Mje­njač na Lu­i­so­vom bo­li­du pre­tr­pjeo je ozbilj­na ošte­će­nja u Ba­hre­i­nu, pa sa­mo za­to spro­ve­li kom­plet­nu is­tra­gu. Do­ni­je­ta je od­lu­ka da se on pro­mi­je­ni ka­ko ne bi do­šlo do od­u­sta­ja­nja - sa­op­štio je Mer­ce­des.
Iako raz­o­ča­ran što vi­kend ni­je ni po­čeo a već ima ka­znu, Ha­mil­ton se ra­du­je VN Ki­ne.
- Na­rav­no, ka­da već u sri­je­du uju­tru sa­zna­te da do­bi­ja­te ka­znu, to mi­je­nja pri­stup vi­ken­du. Ali za me­ne je iza­zov pri­li­ka da se tr­kam, i vr­lo sam uz­bu­đen zbog te pri­li­ke, sa po­zi­ci­je sa ko­je ću star­to­va­ti se na­dam da iz­vu­čem naj­bo­lji mo­gu­ći re­zul­tat. Vo­lim tr­ka­nje a ovog vi­ken­da će ga bi­ti vi­še ne­go da bu­dem na če­lu i da tr­ka­nja ne­ma - ka­že Ha­mil­ton.
Bri­ta­nac pri­zna­je da je nje­gov tim­ski ko­le­ga Ni­ko Ro­zberg u pred­no­sti ali sma­tra da to ne zna­či da ne­će mo­ći da mu pa­ri­ra.
- Tru­di­ću se naj­vi­še što mo­gu. Ovo još ne zna­či da ne mo­gu da po­bi­je­dim na tr­ci, to je ono o če­mu raz­mi­šljam, a ne o ogra­ni­če­nju šte­te.
Ha­mil­ton ka­že da ošte­će­nje mje­nja­ča ni­je po­le­di­ca kon­tak­ta sa Val­te­ri­jem Bo­ta­som u Ba­hre­i­nu, i do­da­je da ipak ni­je za­bri­nut zbog (ne)po­u­zda­no­sti.
- Ne bri­nem mno­go zbog to­ga ovih da­na, ali na­rav­no da in­že­nje­ri is­pi­tu­ju, to je ne­što na če­mu se mo­ra ra­di­ti. Ali po­u­zda­nost je bi­la fan­ta­stič­na du­go vre­me­na, ta­ko da sam si­gu­ran da će ovo is­pra­vi­ti ve­o­ma br­zo.
Bri­ta­nac je pro­ko­men­ta­ri­sao i vra­ća­nje na sta­ri for­mat kva­li­fi­ka­ci­ja.
- Mo­žda je to bit­no za lju­de ko­ji su da­lje na gri­du, ali za nas ovo ne pra­vi ni­ka­kvu raz­li­ku. Gle­da­o­ci su oči­gled­no to že­lje­li, ta­ko da je to u re­du – za­klju­čio je Ha­mil­ton.
Ro­zberg ne oče­ku­je la­ku
po­bje­du u Šan­ga­ju
Na­kon ka­zne ko­ju je do­bio Lu­is Ha­mil­ton po­bjed­nik pr­ve dvi­je tr­ke u se­zo­ni, Ni­ko Ro­zberg bi­će fa­vo­rit i u Ki­ni. Me­đu­tim, Nje­mac ne mi­sli da će bi­ti la­ko, jer Ha­mil­ton će se sva­ka­ko bo­ri­ti za po­bje­du, a tu je i Fe­ra­ri za ko­ji li­der šam­pi­o­na­ta ka­že da ni­je po­ka­zao sve što mo­že zbog ne­zgo­da ko­je su ima­li na pret­hod­ne dvi­je tr­ke.
- Čuo sam za ka­znu. Ali to ne mi­je­nja moj pri­stup uop­šte, jer ako Ha­mil­ton star­tu­je i še­sti ipak će se bo­ri­ti za po­bje­du, i mi to zna­mo. Ta­ko da s te tač­ke gle­di­šta – za me­ne se ne mi­je­nja mno­go to­ga. I da­lje sam pot­pu­no fo­ku­si­ran i ne uzi­mam ni­šta zdra­vo za go­to­vo, jer ni­je u pi­ta­nju sa­mo on već i Fe­ra­ri ko­ji još ni­je po­ka­zao sve što mo­že da ura­di. Ne smi­je­mo to da za­bo­ra­vi­mo, ima još do­sta to­ga kod njih, jer su ima­li ha­o­tič­nu se­zo­nu do sa­da, na pr­ve dvije tr­ke vje­ro­vat­no ni­je mo­glo bi­ti go­re za njih. To znam, ta­ko da sam pot­pu­no fo­ku­si­ran i ra­du­jem se bor­ba­ma ko­je mo­gu usli­je­di­ti - re­kao je Ro­zberg.
Nje­mac se ne osje­ća opu­šte­no što mu je se­zo­na po­če­la bo­lje ne­go ikad jer ipak ima još mno­go tr­ka, i de­man­to­vao je su­ge­sti­je da je ovo nje­go­va sreć­na go­di­na.
- Pro­šle su sa­mo dvi­je tr­ke u naj­du­žoj se­zo­ni ko­ju smo ikad ima­li sa dva­de­set jed­nom tr­kom. Za­to mi ta­kve mi­sli ne pro­la­ze kroz gla­vu. Pro­šle su dvije tr­ke, i da, vr­lo sam sre­ćan zbog to­ga ka­ko su pro­šle, ali bo­rim se pro­tiv Lu­i­sa Ha­mil­to­na, a svi zna­mo ko­li­ko je brz i zna­mo nje­go­ve re­kor­de iz pret­hod­ne dvi­je go­di­ne. Ove go­di­ne ne­će bi­ti ni­šta dru­ga­či­je. Fo­ku­si­ra­ni­ji je i mo­ti­vi­sa­ni­ji ne­go ikad – po­ru­čio je Ro­zberg.
Alon­so vo­zi pr­vi
tre­ning u Ki­ni
Dvo­stru­ki svjet­ski pr­vak Fer­nan­do Alon­so uspje­šno je pro­šao lje­kar­ske pre­gle­de i do­bio ze­le­no svje­tlo za na­stup na pr­vom slo­bod­nom tre­nin­gu za Ve­li­ku na­gra­du Ki­ne u Šan­ga­ju. Na­kon za­vr­šet­ka pr­vog tre­nin­ga, Alon­so će oba­vi­ti još je­dan pre­gled ko­ji će utvr­di­ti je li spre­man za na­stup na osta­lim tre­nin­zi­ma, kva­li­fi­ka­ci­ja­ma i tr­ci.
- U Ba­hre­i­nu sam bio spre­man, ali sam osje­ćao bol. Ov­dje sam spre­man 120 od­sto i ni­šta me ne bo­li. Pro­te­kle dvi­je ne­dje­lje sam nor­mal­no tre­ni­rao tr­ča­nje, bi­ci­kli­zam, golf i te­nis. Osje­ćam se do­bro - re­kao je dvo­stru­ki svjet­ski pr­vak.


Ka­rak­te­ri­sti­ke VN Ki­ne

Broj kru­go­va: 56
Du­ži­na sta­ze: 5.451
Du­ži­na tr­ke: 305.066 km
Broj tr­ka: 12
Pr­va tr­ka: 2004.
Naj­vi­še po­bje­da: Lu­is Ha­mil­ton (3)

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"