Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Sebe zbrinula, radnike ostavila bez plata * Policajac ubio Pejanovića van radnog vremena * Oštrim predmetom napao zatvorenika * Kinezima nezakonito smanjene akcize na gorivo * Sebe zbrinula, radnike ostavila bez plata * Ratna mornarica je ponos Rusije * Bulevar Bakira Izetbegovića
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-07-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vanja Ćalović, izvršna direktorka MANS-a:
Analiza pravosnažnih presuda pokazala je da je više imovine u Crnoj Gori oduzeto od šumara zbog zloupotrebe službenog položaja nego od svih javnih funkcionera u svim sudskim postupcima do sada, jer je nelegalna sječa šuma kvalifikovana kao korupcija.

Vic Dana :)

Ona : Biraj, fudbal ili ja!?
On : Mogu da ti odgovorim za 90 minuta?


Koji je omiljeni potez kineskog fudbalera?
- Dupli pas!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni NA GREBAJAMA ODRŽANO TAKMIČENJE U SKAJRUNINGU
Učesnici trke Pobijedio Novljanin Janko Gardović Drugo mesto zauzeo je Marjan Bonev iz Makedonije (39 minuta i 3 sekunde), dok je trećeplasirani Aleksandar Domazetović stazu pretrčao za 41 minut i 47 sekundi
Dan - novi portal
GU­SI­NjE – Na­ci­o­nal­ni park ‘’Pro­kle­ti­je’’ u su­bo­tu je bio do­ma­ćin pla­nin­ske tr­ke “Ver­ti­kal ki­lo­me­ter”, a tom pri­li­kom ugo­stio je pre­ko 60 tak­mi­ča­ra iz Cr­ne Go­re, Sr­bi­je, Ma­ke­do­ni­je i Hr­vat­ske. Sta­za na ko­joj su se tr­ka­či opro­ba­li vo­di­la je iz do­li­ne Gre­ba­je do Pe­čur­ke pod­no vr­ho­va Ka­ran­fi­la. Ver­ti­kal­ni uspon od sko­ro 1.000 me­ta­ra na sta­zi du­ži­ne 3,2 ki­lo­me­tra oprav­dao je na­ziv “Ver­ti­kal ki­lo­me­ter”, jer ova di­sci­pli­na pod­ra­zu­mi­je­va ki­lo­me­tar ver­ti­kal­nog tr­ča­nja na ma­nje od pet ki­lo­me­ta­ra du­ži­ne sta­ze.
Tr­ku, ko­ja se po pr­vi put or­ga­ni­zu­je u Cr­noj Go­ri, or­ga­ni­zo­va­li su Skaj­ru­ning aso­ci­ja­ci­ja Sr­bi­je i udru­že­nje „Out­dor Or­jen“ iz Her­ceg No­vog, u sa­rad­nji sa NP „Pro­kle­ti­je“ i uz po­moć PD „Rad­nič­ki“ iz Be­o­gra­da.
Naj­br­ži na sta­zi bio je Jan­ko Gar­do­vić iz Her­ceg No­vog ( 38 mi­nu­ta i 5 se­kun­di), dru­go me­sto za­u­zeo je Mar­jan Bo­nev iz Ma­ke­do­ni­je (39 mi­nu­ta i 3 se­kun­de), dok je tre­će­pla­si­ra­ni Alek­san­dar Do­ma­ze­to­vić sta­zu pre­tr­čao za 41 mi­nut i 47 se­kun­di.
Naj­bo­lja me­đu da­ma­ma, a 15. u ukup­nom pla­sma­nu, is­pred mno­gih mu­ška­ra­ca, bi­la je So­fi­ja Ara­po­vić iz Sr­bi­je (52 mi­nu­ta i 23 se­kun­de). Dru­go i tre­će mje­sto za­u­ze­le su dje­voj­ke iz Cr­ne Go­re Di­ja­na Sta­ni­šić (55 mi­nu­ta i 2 se­kun­de) i Mi­lu­ša Bo­ško­vić ko­ja je sta­zu pre­šla za 60 mi­nu­ta.
Di­rek­tor tr­ke Mar­ko Ni­ko­lić iz Skaj­ru­ning aso­ci­ja­ci­je Sr­bi­je je sta­zu pro­na­šao, osmi­slio, iz­mar­ki­rao i pri­pre­mio još pro­šle go­di­ne, a na sa­stan­ku s Ene­som Dre­ško­vi­ćem, di­rek­to­rom NP „Pro­kle­ti­je“, iz­nio je ide­ju da ova­kva ak­tiv­nost mo­že da se re­a­li­zu­je.
-Te­ren je ja­ko eks­po­ni­ran, na­po­ran i te­žak. Pro­kle­ti­je su raj za ova­kvo nad­me­ta­nje, jer ima­ju svjet­ski kva­li­tet. Ov­dje smo uspje­li da do­bi­je­mo ki­lo­me­tar vi­si­ne u tri ki­lo­me­tra du­ži­ne, što do­volj­no svje­do­či o to­me ko­li­ko je sta­za str­ma. To spa­da u red tr­ka ko­je se odr­ža­va­ju na Al­pi­ma i u naj­bo­ljim svjet­skim ski­ja­škim cen­tri­ma, u do­li­na­ma ko­je su za avan­tu­ri­stič­ki tu­ri­zam. Mi smo iza­bra­li Pro­kle­ti­je kao jed­nu ugod­nu tr­ku li­ge za ci­je­lu se­zo­nu, u sklo­pu osam tr­ka. Ovo je, po na­ma, i po mi­šlje­nju mno­gih ko­ji se ba­ve spor­to­vi­ma u pri­ro­di naj­ljep­ša pla­ni­na Bal­ka­na. Dra­go mi je da je 80 od­sto tak­mi­ča­ra ov­dje i da mo­gu da se upo­zna­ju s ovom lje­po­tom. Svi oni su uspje­li da stig­nu do ci­lja u okvi­ru vre­men­skih li­mi­ta, po­bi­je­de se­be i do­ži­ve fan­ta­sti­čan po­gled na do­li­nu Gre­ba­je. Jed­no je si­gur­no, Pro­kle­ti­je su us­pe­le da ih sve osvo­je, a su­šti­na skaj­ru­nin­ga je upra­vo u to­me, ne da osvo­ji­te, već da bu­de­te osvo­je­ni –ka­zao je Ni­ko­lić, na­ja­viv­ši na­red­nu tr­ku za 2. av­gust na Šar pla­ni­ni.
N.V.


U pla­nu i svjet­ski kup

-Kad po­sma­tra­te ovu tr­ku, vi­di­te ne­što za­di­vlju­ju­će, jer tak­mi­ča­ri po­ka­zu­ju po­seb­nu spo­sob­nost i sprem­nost u sa­vla­đi­va­nju ver­ti­kal­nog pro­sto­ra, što se pro­sto gra­ni­či s ne­mo­gu­ćim. Ima­mo u pla­nu da za­jed­nič­ki, to­kom je­se­ni, obi­đe­mo sve zna­čaj­ni­je lo­ka­ci­je na Pro­kle­ti­ja­ma ko­je mo­gu bi­ti in­te­re­sant­ne za ovu di­sci­pli­nu i ko­je mo­gu u na­red­nom pe­ri­o­du da ople­me­ne i obo­ga­te po­nu­du NP „Pro­kle­ti­je“. Po­seb­nu za­hval­nost za ovaj do­ga­đaj du­gu­je­mo Mar­ku Ni­ko­li­ću, ini­ci­ja­to­ru ide­je. S pra­vom oče­ku­jem da će ovo da po­sta­ne tra­di­ci­o­nal­na tr­ka ko­ja će da pri­vu­če što ve­ći broj stra­nih tu­ri­sta, spor­ti­sta i za­lju­blje­ni­ka pri­ro­de, te da će­mo u na­red­nom pe­ri­o­du sve to pro­ši­ri­ti, s ci­ljem da se ov­dje odr­ži i svjet­ski kup. Ovo je sa­mo je­dan od po­zi­tiv­nih pri­mje­ra ka­ko se na pra­vi i eko­lo­ški na­čin mo­gu is­ko­ri­sti­ti pri­rod­ni po­ten­ci­ja­li ko­ji­ma ovaj na­ci­o­nal­ni park ras­po­la­že–is­ta­kao je di­rek­tor NP ‘’Pro­kle­ti­je’’ Enes Dre­ško­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"