Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Firmu za trgovinu oružjem Vlada prodala šverceru kokaina i dijamanata * Braća pucala na dva brata * Za reforme potrošili 26 miliona * Odlučuju o blokadi Svetovog računa * Firmu za trgovinu oružjem Vlada prodala šverceru kokaina i dijamanata * „Bura” u Lamanšu uzburkala i nebo * Tender
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-04-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Posle svadbe kaže majka svojoj ćerki:
- Ćeri, posle devet mjeseci možda ćeš da budeš majka!
- Šest, mama šest!

…...............

Zemunska poslovica: Klan se klanom izbija!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni POGREŠNA DRŽAVNA POLITIKA POČINJE DA SE ODRAŽAVA NA TURISTIČKU PRIVREDU
Prazni bungalovi Rusi okrenuli leđa Tivtu Sve ekipe koje su godinama dolazile kod nas ove godine su otkazale. Vjerovatno su od svojih uprava dobili preporuke da ne idu u Crnu Goru. Imam informaciju da će svoje kampove ljetos imati u Subotici, Bečeju i Novom Sadu, kaže Dragiša Koprivica
Dan - novi portal
TI­VAT - Zbog po­gre­šne dr­žav­ne po­li­ti­ke, za­hla­đe­nja po­li­tič­kih od­no­sa sa Ru­si­jom i pri­dru­ži­va­nja sank­ci­ja­ma toj ze­mlji, u Tiv­tu će ove go­di­ne bo­ra­vi­ti sim­bo­li­čan broj ru­skih go­sti­ju. Broj­ne tu­ri­stič­ke agen­ci­je ko­je po­slu­ju sa ru­skim tr­ži­štem ot­ka­za­le su re­zer­va­ci­je, a ot­ka­za­ni su I go­to­vo svi kul­tur­no – sport­ski sa­dr­ža­ji ko­ji su u pred­se­zo­ni i post­se­zo­ni do­vo­di­li Ru­se.
Naj­fra­pant­ni­ji pri­mjer je ga­še­nje kam­pa ru­skih va­ter­po­li­sta u ho­te­lu „Ka­me­li­ja“, ti­vat­skog HTP „Mi­mo­za“. Za kamp ko­ji je pro­šle go­di­ne obez­bi­je­dio pre­ko 3.000, a pret­pro­šle pre­ko 6.000 no­će­nja, ove go­di­ne se ni­je pri­ja­vi­la ni­jed­na ru­ska eki­pa. Pred­sjed­nik ti­vat­skog ro­ni­li­ča­kog klu­ba „Nep­tun Mi­mo­za“ Dra­gi­ša Ko­pri­vi­ca, ko­ji je bio or­ga­ni­za­tor kam­pa, ka­že da će ve­ći­na eki­pa iz Mo­skve i Sankt Pe­ter­bur­ga, ko­je su ra­ni­jih go­di­na bo­ra­vi­le u Tiv­tu, pri­pre­me re­a­li­zo­va­ti u Voj­vo­di­ni.
-Sve eki­pe ko­je su go­di­na­ma do­la­zi­le kod nas, ove go­di­ne su ot­ka­za­le. Vje­ro­vat­no su od svo­jih upra­va do­bi­li pre­po­ru­ke da ne idu u Cr­nu Go­ru. Imam in­for­ma­ci­ju da će svo­je kam­po­ve lje­tos ima­ti u Su­bo­ti­ci, Be­če­ju i No­vom Sa­du. U ho­te­lu „Park“ to­kom 2013. ima­li smo 6.000 no­će­nja, bi­lo je tu osam eki­pa. Pro­šle go­di­ne smo ima­li 3.150 no­će­nja. Ove go­di­ne nam, na­ža­lost, ni­je­dan klub ne­će do­ći- ka­že Ko­pri­vi­ca, do­da­ju­ći da su u Tiv­tu pro­te­klih go­di­na bo­ra­vi­le mla­đe se­lek­ci­je po­zna­tih ru­skih va­ter­po­lo klu­bo­va.
On is­ti­če da je ot­ka­zi­va­nje do­la­ska spor­ti­sta lo­ša vi­jet za ti­vat­skog ho­te­li­je­ra ko­ji je, za­hva­lju­ju­ći ovom tu­ri­stič­kom aran­žma­nu, ob­no­vio bun­ga­lo­ve u par­ku ho­tel­skog kom­plek­sa. U klu­bu „Nep­tun Mi­mo­za“ is­ti­ču da je raz­log ot­ka­zi­va­nja do­la­ska ru­skih va­ter­po­lo eki­pa pro­mje­na po­li­tič­ke kli­me, ali i oglu­ši­va­nje ti­vat­ske op­šti­ne da iza­đe u su­sret vi­še­go­di­šnjim za­htje­vi­ma i sa­gra­di bar je­dan otvo­re­ni ba­zen za va­ter­po­lo i pli­va­nje. Ko­pri­vi­ca je, ipak, ubi­je­đen da će se ru­ski tu­ri­sti vra­ti­ti.
-Po­li­ti­ka je pro­la­zna stvar. Oni su ogor­če­ni na sank­ci­je EU ko­ji­ma se pri­klju­či­la Cr­na Go­ra. Ipak, Ru­si vo­le Cr­nu Go­ru, ov­dje im je li­je­po, naš na­rod ih vo­li. Na­dam se da će do­ći čim sank­ci­je po­pu­ste, a ru­blja se sta­bi­li­zu­je. Ne vje­ru­jem da će se iko od ru­skih va­ter­po­li­sta vra­ti­ti u Ti­vat, jer ne­ma­mo uslo­ve, ali sma­tram da će si­gur­no po­no­vo do­ći u Bo­ku, pr­ven­stve­no u Her­ceg No­vi- is­ti­če Ko­pri­vi­ca.Ž.K.


Ot­ka­za­li i pro­svje­tari

Iz­vr­šni di­rek­tor HTP „Mi­mo­za“ Mar­ko Pe­tri­če­vić ka­že da će ovog lje­ta ima­ti 80 od­sto ma­nje ru­skih tu­ri­sta.
-Tu­ri­sta iz Če­ške i Ma­đar­ske bi­će na pro­šlo­go­di­šnjem ni­vou, ali to je sim­bo­li­čan broj u od­no­su na no­će­nja ko­ja su ostva­ri­va­li Ru­si. Ne vje­ru­jem da će­mo lje­tos ima­ti ni 500 no­će­nja go­sti­ju iz Ru­si­je- is­ti­če Pe­tri­če­vić.
U ho­te­lu „Mag­no­li­ja“, ti­vat­skog „Ho­tels N gro­up“, sa­zna­je­mo da je ru­sko Mi­ni­star­stvo pro­svje­te ot­ka­za­lo ljet­nju ško­lu en­gle­skog je­zi­ka ko­ju su pro­te­kle če­ti­ri go­di­ne re­a­li­zo­va­li u ovom ho­te­lu. Pri­mjer ko­ji ne po­tvr­đu­je pra­vi­lo je ru­ski mu­zič­ki fe­sti­val „Mo­re­sol“ či­ji je do­ma­ćin HTP „Mi­mo­za“ i ko­ji će se, ka­ko sa­zna­je­mo, ipak odr­ža­ti u ju­nu.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"