Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milo kandidat DPS-a * Preko 100 radnika ostalo bez krova nad glavom * Svejedno mi je hoće li biti Milo ili Mišo * Milo kandidat DPS-a * Paul Van Dyk na Si staru * Šuterska rapsodija crveno-belih * Drama u Lionu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-03-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
DRITAN ABAZOVIĆ, LIDER GRAĐANSKOG POKRETA URA :
Apsolutno niko nema pravo da interese svoje partije stavi ispred Crne Gore.

Vic Dana :)

Svađaju se Mujo i komšinica. Kaže komšinica:
• Da ste kojim slučajem moj muž, sipala bih vam otrov za pacove u piće!
• A da ste vi kojim slučajem moja žena, ja bih ga i popio!

Dođe Mujo na pijacu i pita koliko su jabuke.
- Što više kupiš jeftinije- kaže trgovac.
- Tovari dok ne bude besplatno - reče Mujo.

Dolazi muž kući i vidi ženu kako se pakuje.
- Gdje ćeš?
- Idem u Las Vegas.
- ???
- Saznala sam da tamo mogu da dobijem $400 za ono što tebi dajem džabe.
Na to i muž poče da se pakuje.
- Gdje ćeš ti?
- U Las Vegas.
- ???
- Baš da vidim kako ćeš da živiš od $800 godišnje.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni BJELOPOLJSKI ODBOR SNP-A NEZADOVOLJAN PREDLOŽENIM DNEVNIM REDOM LOKALNOG PARLAMENTA Ni riječi o radu opštinskih preduzeća Znamo da se bliže lokalni izbori, koji će se održati krajem maja pa se postavlja pitanje da li će ovaj saziv parlamenta stići da razmatra izvještaje o radu preduzeća i javnih ustanova koje obavljaju važne djelatnosti značajne za kvalitet života građana naše opštine, saopštili su iz SNP-a
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE - Na dnev­nom re­du, za 22. mart za­ka­za­ne sjed­ni­ce Skup­šti­ne op­šti­ne Bi­je­lo Po­lje, na­ći će se 32 tač­ke. Iako ova­ko obi­man, dnev­ni red ne sa­dr­ži ne­ke tač­ke ko­je su se mo­ra­le na­ći na skup­štin­skom za­si­je­da­nju u pr­vom kvar­ta­lu, sa­op­šti­li su ju­če iz bje­lo­polj­skog od­bo­ra So­ci­ja­li­stič­ke na­rod­ne par­ti­je i na­gla­si­li da na dnev­nom re­du ne­ma iz­vje­šta­ja o ra­du i po­slo­va­nju jav­nih usta­no­va i pred­u­ze­ća či­ji je osni­vač Op­šti­na. Ne­ma iz­vje­šta­ja o ra­du Vo­do­vo­da „Bi­stri­ca”, Ko­mu­nal­nog pred­u­ze­ća „Lim“ i JU Cen­tar za sport i re­kre­a­ci­ju.
- S ob­zi­rom na to da za­vr­šni ra­ču­ni svih pred­u­ze­ća i Jav­nih usta­no­va mo­ra­ju bi­ti go­to­vi do 15. mar­ta, ne vi­di­mo va­ljan raz­log da nji­ho­vih iz­vje­šta­ja ne­ma na dnev­nom re­du ovog za­si­je­da­nja Skup­šti­ne op­šti­ne.
Zna­mo da se bli­že lo­kal­ni iz­bo­ri, ko­ji će se odr­ža­ti kra­jem ma­ja pa se po­sta­vlja pi­ta­nje da li će ovaj sa­ziv par­la­men­ta sti­ći da raz­ma­tra iz­vje­šta­je o ra­du po­me­nu­tih pred­u­ze­ća i jav­nih usta­no­va ko­je oba­vlja­ju va­žne dje­lat­no­sti zna­čaj­ne za kva­li­tet ži­vo­ta gra­đa­na na­še op­šti­ne.
Pret­po­sta­vlja­mo da će se po­no­vi­ti du­go­go­di­šnja prak­sa, pa će nam ma­te­ri­ja­li o ra­du i po­slo­va­nju po­me­nu­tih pred­u­ze­ća i jav­nih usta­no­va bi­ti uru­če­ni na sa­mom po­čet­ku pred­sto­je­ćeg za­si­je­da­nja Skup­šti­ne, iako je za­kon­ski rok za do­sta­vu ma­te­ri­ja­la de­set da­na pri­je po­čet­ka sjed­ni­ce Skup­šti­ne op­šti­ne. Ova­kvo kr­še­nje pro­pi­sa i sta­tu­ta Skup­šti­ne su du­go­go­di­šnja re­dov­na po­ja­va- na­vo­di se u sa­op­šte­nju bje­lo­polj­skog od­bora SNP-a.
Oni do­da­ju da se na dnev­nom re­du pred­sto­je­ćeg skup­štin­skog za­si­je­da­nja na­la­ze dvi­je in­for­ma­ci­je o ra­du JU „Dom za sta­re“ i o sta­nju bez­bi­jed­no­sti.
Iz SNP-a na­gla­ša­vau da su obje in­for­ma­ci­je zna­čaj­ne, ali da ih ni­je bi­lo na dnev­nom re­du skup­štin­skih za­si­je­da­nja u pro­šloj go­di­ni.
- Sva­ke go­di­ne na dnev­nom re­du skup­štin­skih za­si­je­da­nja je pred­log pro­gra­ma mje­ra za pod­sti­caj po­ljo­pri­vre­de, ali kon­kret­nih re­zul­ta­ta ko­ji uka­zu­ju na ne­ki na­pre­dak u po­ljo­pri­vre­di, sko­ro da ne­ma. Ka­ko po­ja­sni­ti či­nje­ni­cu da nam na se­lu iz go­di­ne u go­di­nu ži­vi sve ma­nje sta­nov­ni­ka? Ni­je do­volj­no po­nu­di­ti po­volj­ne po­ljo­pri­vred­ne kre­di­te, sje­men­ski i sad­ni ma­te­ri­jal, đu­bri­va i pe­sti­ci­de ako se ne obez­bi­je­di si­gu­ran ot­kup vi­ško­va po­ljo­pri­vred­nih pro­iz­vo­da. Još uvi­jek su na­kup­ci glav­na na­da na­šim po­ljo­pri­vred­ni­ci­ma za pla­sman pro­iz­vo­da. Ve­li­ke pro­ble­me im do­dat­no stva­ra­ju i lo­ša se­o­ska in­frast­ruk­tu­ra, lo­še na­pa­ja­nje elek­trič­nom ener­gi­jom se­o­skih pod­ruč­ja i ne­do­sta­tak se­o­skih vo­do­vo­da. Opo­zi­ci­ja o ovim pro­ble­mi­ma go­di­na­ma pri­ča, ali lo­kal­na vlast ni­ka­ko da ih ri­je­ši- za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju bje­lo­polj­skog od­bo­ra SNP-a.M.N.


Jed­no­krat­na du­še­bri­žnost vla­sti

- Na za­ka­za­nom za­si­je­da­nju će­mo se ba­vi­ti i pred­lo­gom od­lu­ke o fi­nan­si­ra­nju ra­da ge­ron­to-do­ma­ći­ca u 2018. go­di­ni. Po­seb­no je za­ni­mlji­vo da se o ovo­me go­vo­ri sa­mo u iz­bor­noj go­di­ni. Iz­na­đu se od­re­đe­na sred­stva, ge­ron­to- do­ma­ći­ce poč­nu sa ra­dom uoči iz­bo­ra, taj rad po­tra­je još mje­sec – dva po za­vr­šet­ku iz­bo­ra, sred­sta­va ne­sta­ne, one se vra­te na Bi­ro ra­da a na­ši osta­re­li i iz­ne­mo­gli gra­đa­ni bu­du pre­pu­šte­ni sa­mi se­bi i svo­jim pro­ble­mi­ma.
Upo­zo­ra­va­mo vas, po­što­va­ni gra­đa­ni, da ne na­si­je­da­te ola­ko na ova­kve jed­no­krat­ne du­še­bri­žno­sti vla­sti i nje­na „slat­ka“ pred­iz­bor­na obe­ća­nja, jer je­dan dan gla­sa­te a po­sle tre­ba da ži­vi­te če­ti­ri go­di­ne do sle­de­ćih iz­bo­ra- po­ru­ču­ju iz SNP-a.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"