Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Šef klana pao u Podgorici * Zapad ne podržava Milovu kandidaturu * Obavljao funkciju, a zastupa firmu * Zbog Svetovog duga ojadili Opštinu za tri miliona * Uljareviću „Pesničko uspenije” * Motiv tuče nije bio vjerski * Šef klana pao u Podgorici
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-08-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Željka Vuksanović, predsjednica Opštine Kola:
Poslije teške i preteške situacije, Kolašin se izvukao iz finansijske provalije.

Vic Dana :)

Policija: Gdje živiš?
Ja: Kod mojih roditelja.
Policija: Gdje žive tvoji roditelji?
Ja: Kod mene
Policija: Gdje živite svi skupa?
Ja: Preko puta moga komšije
Policija: Gdje je kuća vašeg komšije?
Ja: Ako vam to kažem, nećete mi vjerovati.
Policija: Reci
Ja: Pored moje kuće!


Zašto je alkoholičar kupio slamčicu od deset metara?
Zato što mu je doktor rekao da se udalji od alkohola.

Sjedi Mujo na kamenu, prolazi Haso i pita ga:
- Šta je Mujo, sjediš i razmišljaš.
Na to će Mujo:
- Ma ne, samo sjedim.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni IZ MZ VELIKA TRAŽE POMOĆ U RENOVIRANJU JEDNE OD NAJSTARIJIH OBRAZOVNIH USTANOVA
Stara škola zaslužuje novo ruho
Dan - novi portal
PLAV –Pred­sjed­nik Sa­vje­ta Mje­sne za­jed­ni­ce Ve­li­ka Ma­rin­ko Bo­ško­vić ape­lu­je na in­sti­tu­ci­je, usta­no­ve, pred­u­ze­ća i po­je­din­ce da, u za­vi­sno­sti od svo­jih mo­guć­no­sti, po­mog­nu da se re­no­vi­ra zgra­da sta­re ve­lič­ke ško­le, ko­ja je jed­na od naj­sta­ri­jih se­o­skih ško­la u Cr­noj Go­ri.
Bo­ško­vić je pod­sje­tio da su ne­dav­no, na­kon što je mi­ni­star pro­svje­te Da­mir Še­ho­vić dao sa­gla­snost za re­no­vi­ra­nje objek­ta, po­če­li pri­prem­ni ra­do­vi, ko­ji su ob­u­hva­ti­li raš­či­šća­va­nje en­te­ri­je­ra (ukla­nja­nje pre­grad­nih zi­do­va, pa­to­sa i osta­log ne­po­treb­nog ma­te­ri­ja­la), ka­ko bi se stvo­ri­li uslo­vi za re­kon­struk­ci­ju. Idej­ni pro­je­kat za re­kon­struk­ci­ju ura­dio je ar­hi­tek­ta Bo­ban Mi­tro­vić, dok glav­ni pro­je­kat, ko­ji se pri­vo­di kra­ju, ra­di gra­đe­vin­ski in­že­njer Bla­go­je Gli­go­rov­ski.
– Pla­ni­ra­li smo za ovu go­di­nu da ura­di­mo i gru­be zi­dar­ske ra­do­ve s ukro­vlja­va­njem zgra­de, za šta nam je po­treb­no oko 20.000 eura, a on­da bi­smo po­tra­ži­li spon­zo­re za da­lje ra­do­ve. Že­lja nam je da ve­lič­ku ško­lu, ko­ju su gra­di­li na­ši pre­ci i po­ha­đa­le je mno­ge ge­ne­ra­ci­je Ve­li­ča­na, u ko­joj se opi­sme­ni­lo i iz­nje­dri­lo pu­no uspje­šnih ge­ne­ra­ci­ja, sa pre­ko 50 dok­to­ra na­u­ka, sa­ču­va­mo kao kul­tur­no na­sle­đe iz pro­šlo­sti i pri­la­go­di­mo po­tre­ba­ma sa­da­šnjih ge­ne­ra­ci­ja i na­ših na­sled­ni­ka. Ni­je na­od­met pod­sje­ti­ti da je ovaj obje­kat sa­gra­đen da­le­ke 1864. go­di­ne, da je to­kom Dru­gog svjet­skog ra­ta ško­la ne­ko­li­ko pu­ta pa­lje­na, a na­kon po­prav­ke u po­sli­je­rat­nom pe­ri­o­du ra­di­la je do sre­di­ne se­dam­de­se­tih go­di­na pro­šlog vi­je­ka, na­kon če­ga je na­sta­va odr­ža­va­na u no­vo­i­zgra­đe­nom objek­tu –pod­sje­tio je Bo­ško­vić.
On is­ti­če i da je obje­kat na­kon to­ga imao vi­še na­mje­na do pri­je de­se­tak go­di­na, ka­da je do­šlo do sko­ro pot­pu­nog pro­pa­da­nja i mo­guć­no­sti da se uru­ši.
– Da­kle, ovaj hram obra­zo­va­nja, ko­ji je opi­sme­nio mno­ge ge­ne­ra­ci­je đa­ka, za­slu­žu­je da se sa­ču­va i da mu se pro­du­ži ži­vot. A da bi se to i ura­di­lo, neo­p­hod­na su ve­ća ma­te­ri­jal­na sred­stva, ko­ji­ma mje­sna za­jed­ni­ca ne ras­po­la­že. Za­to MZ mo­li in­sti­tu­ci­je, usta­no­ve, pred­u­ze­ća i sve lju­de do­bre vo­lje da po­mog­nu u re­no­vi­ra­nju ovog objek­ta, na če­mu bi­smo im bi­li ne­iz­mjer­no za­hval­ni. No­vac se mo­že upla­ći­va­ti na ži­ro-ra­čun: Mje­sna za­jed­ni­ca Ve­li­ka, broj ra­ču­na: 505-8210000001457-46, Atlas ban­ka a.d. Pod­go­ri­ca, sa na­zna­kom za adap­ta­ci­ju i re­kon­struk­ci­ju objek­ta sta­re ško­le u Ve­li­ci – pre­ci­zi­ra Bo­ško­vić.
N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"