Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Premijerovom sinu nebo je granica * Front neće prekidati bojkot * Izdat nalog za Svetovo hapšenje * Eksplozivom na ribe i na ronioce * U čast Svetog Save i prevlačkih mučenika * Premijerovom sinu nebo je granica * Tramp smijenio direktora FBI
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-05-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ana Novaković, izvršna dirketorica CRNVO:
– Vlada ignoriše nevladin sektor.

Vic Dana :)

Zašto Bosanac kad uđe u tenk nosi dvije glavice kupusa?
- Da nahrani gusjenice.

Šta radi Bosanac kad završi ekonomski fakultet?
- Seli skelu na pravni fakultet!

Pričaju dva dječaka na autobuskoj stanici.
- Znaš li koja je razlika između policajca i magarca?
Kada u tom trenutku dolazi policajac i kaže:
-Hajde mali reci koja je razlika.
-Nikakva, gospodine, nikakva.
-E, tako sam i mislio.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni EVROPSKA AKADEMIJA NAUKA PROMOVISALA NOVE ČLANOVE
Branko i Vesna Vučković Vučkovići dobili zvanje akademika
Dan - novi portal
KO­TOR- Evrop­ska aka­de­mi­ja na­u­ka (EAN) u Be­o­gra­du u uto­rak 9. ma­ja sve­ča­no je pro­mo­vi­sa­la no­vo­i­za­bra­ne aka­de­mi­ke prof. dr Bran­ka Vuč­ko­vi­ća, pred­sjed­ni­ka Osnov­nog su­da u Ko­to­ru i prof. dr Ve­snu Vuč­ko­vić, su­di­ju Uprav­nog su­da Cr­ne Go­re.
Vuč­ko­vi­ći su od­lu­kom nad­le­žnih or­ga­na Evrop­ske aka­de­mi­je na­u­ka Be­o­grad od 11. ja­nu­a­ra 2017. go­di­ne pri­mlje­ni u re­dov­no Ino­stra­no član­stvo aka­de­mi­je, u Odje­lje­nje na­u­ka, s ti­tu­lom aka­de­mi­ka.No­vo­i­za­bra­nim aka­de­mi­ci­ma na sve­ča­no­sti su uru­če­ne po­ve­lje o do­dje­li ti­tu­le aka­de­mi­ka i len­ta aka­de­mi­ka, či­me su i zva­nič­no pro­gla­še­ni aka­de­mi­ci­ma.
Tom pri­li­kom ru­ko­vod­stvo aka­de­mi­je je uka­za­lo na ci­lje­ve i pro­gram­ske za­dat­ke aka­de­mi­je, de­fi­ni­sa­ne sta­tu­tom i dru­gim do­ku­men­ti­ma aka­de­mi­je.
Aka­de­mi­ja je ina­če osno­va­na na ini­ci­ja­ti­vu ba­ron­ske po­ro­di­ce Ra­ja­čić i uz sve­srd­nu po­dr­šku pro­e­vrop­ski or­jen­ti­sa­nih na­uč­ni­ka i uni­ver­zi­te­ta iz ze­mlje, re­gi­je i Evrop­ske uni­je, s ci­ljem da po­sta­ne cen­tar iz­vr­sno­sti i mje­sto to­le­ran­ci­je, uva­ža­va­nja, kon­cen­tra­ci­je, sti­ca­nja i pla­si­ra­nja zna­nja, te pro­mo­ci­je evrop­skih stan­dar­da i vri­jed­no­sti. Nje­no član­stvo či­ne uni­ver­zi­tet­ski pro­fe­so­ri i dru­gi na­uč­ni­ci, di­plo­ma­te, is­tak­nu­ti pri­vred­ni­ci, pro­na­la­za­či, in­že­nje­ri, lje­ka­ri, far­ma­ce­u­ti, umjet­ni­ci, spor­ti­sti i dru­gi ta­len­ti i fu­tu­ri­sti - kre­a­to­ri bu­duć­no­sti za­sno­va­ni na no­vim teh­no­lo­gi­ja­ma u funk­ci­ji sreć­ni­jeg, hu­ma­ni­jeg i du­žeg ži­vo­ta.
-Aka­de­mi­ja je mje­sto za sve one ko­ji ima­ju ide­je i ne­što no­vo i ko­ri­sno da po­da­re dr­ža­vi i čo­vje­čan­stvu, bez ob­zi­ra na dob, pol, vjer­sku ili na­ci­o­nal­nu pri­pad­nost. Aka­de­mi­ja je iza­bra­la put ko­jim se kre­će i po­sti­že re­zul­tat. U aka­de­mi­ji mo­že­te da do­bi­je­te od­go­vo­re na broj­na pi­ta­nja, od pro­gra­ma ko­je or­ga­ni­zu­je i fi­nan­si­ra Evrop­ska uni­ja, do sti­ca­nja i upo­tre­be zna­nja, ino­va­ci­ja, za­šti­te ži­vot­ne sre­di­ne i in­te­lek­tu­al­ne svo­ji­ne, te raz­vo­ja pred­u­zet­ni­štva. Aka­de­mi­ja je svo­jim sta­tu­tom re­gu­li­sa­la sva va­žna pi­ta­nja i sta­vi­la se­bi u za­da­tak da vo­di bri­gu o ukup­nom raz­vo­ju na­u­ke, ino­va­ci­ja, pred­u­zet­ni­štva i umjet­no­sti, da or­ga­ni­zu­je na­uč­na is­tra­ži­va­nja, iz­lo­žbe, saj­mo­ve, i umjet­nič­ke ma­ni­fe­sta­ci­je, da ob­ja­vlju­je ra­do­ve svo­jih čla­no­va i sa­rad­ni­ka aka­de­mi­je i da do­pri­no­si raz­vo­ju na­u­ke, ino­va­ci­ja i umjet­no­sti u ze­mlji, iz­ja­vio je Bran­ko Vuč­ko­vić za „Dan“.
On je pre­ci­zi­rao da je aka­de­mi­ja u svom ra­du sa­mo­stal­na i slo­bod­na, te da se ru­ko­vo­di is­klju­či­vo prin­ci­pi­ma i in­te­re­si­ma na­u­ke i slo­bod­nog uvje­re­nja svo­jih čla­no­va. Evrop­ska aka­de­mi­ja na­u­ka u Be­o­gra­du sa­ra­đu­je s dru­gim aka­de­mi­ja­ma, uni­ver­zi­te­ti­ma, ško­la­ma, ko­mo­ra­ma, or­ga­ni­ma upra­ve, pri­vred­nim su­bjek­ti­ma i udru­že­nji­ma u ze­mlji, Evro­pi i svi­je­tu.
B.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"