Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Drešaj organizovao šverc, Isat ilegalnu proizvodnju? * Izlazak u Novom logičan kao i bojkot u Nikšiću * Majke prekinule proteste * Milova vlada mimo tendera potrošila 2,6 miliona * Trampov zid zidaju teškoće * Rat sa mrtvima * Evropa stvarana na pepelu ratnih poraza
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 27-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MAJA ĆATOVIĆ, FUNKCIONER DPS-a :
Očekujem da će Demokratska partija socijalista pobijediti na predstojećim lokalnim izborima u Herceg Novom.

Vic Dana :)


Kaže Perica prijateljima:
- Jeste li znali da novi Ajfon 7 ima aplikaciju za mršavljenje?
Na to će drugovi:
- Kako ona radi?
Perica:
- Pa kupite ga i ostanete bez para za hljeb.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U OŠ ,,MARKO MILJANOV” NASTAVA SE ODVIJA NA KVALITETAN NAČIN Kinezi će donirati računare
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE – U osnov­noj ško­li ,,Mar­ko Mi­lja­nov” re­a­li­za­ci­jom broj­nih pro­je­ka­ta i ra­znim van­na­stav­nim ak­tiv­no­sti­ma stvo­re­ne su pre­top­stav­ke da ško­la bu­de dru­gi dom za nje­ne đa­ke, a da se na­sta­va od­vi­ja­la na kva­li­te­tan i sa­vre­men na­čin, ka­že di­rek­tor te vas­pit­no-obra­zov­ne usta­no­ve Ne­boj­ša Ra­ko­če­vić.
– U pre­go­vo­ri­ma smo sa ki­ne­skom am­ba­sa­dom i fir­mom CRBC ko­ja iz­vo­di auto­put u Cr­noj Go­ri, a u sa­gla­sno­sti sa Mi­ni­star­vom pro­svje­te, ka­ko bi na­ba­vi­li ra­ču­na­re pri­je sve­ga za in­for­ma­tič­ki, a po­tom i za sve osta­le ka­bi­ne­te. Na taj na­čin omo­gu­ći­li bi­smo na­stav­ni­ci­ma da svo­je pri­pre­me za ča­so­ve ima­ju u fol­de­ri­ma, a po­tom bi ra­di­li pre­zen­ta­ci­ju na­stav­ne je­di­ni­ce. Sa­gla­sni smo da je fil­mo­va­nje i pri­ka­zi­va­nje sli­ke ne­ke na­stav­ne je­di­ni­ce br­že i lak­še za pam­će­nje, ne­go „su­vo” iz­la­ga­nje na­stav­ne ma­te­ri­je – iz­ja­vio je Ra­ko­če­vić.
On je pod­sje­tio da pro­blem u toj ško­li i da­lje pred­sta­vlja ne­u­slov­na fi­skul­tur­na sa­la.
– Je­dan od in­ve­sti­ci­o­nih pri­o­ri­te­ta u ovoj go­di­ni je fi­skul­tur­na sa­la. Mi­šlje­nja sam da će fi­zič­ko vas­pi­ta­nje, po­red in­for­ma­tič­kog si­ste­ma i stra­nih je­zi­ka bi­ti je­dan od pri­o­ri­te­ta Mi­ni­star­stva pro­svje­te što se ti­če zdra­vih sti­lo­va ži­vo­ta, te da će u tom ci­lju bi­ti po­ve­ćan i obim ča­so­va fi­zič­kog vas­pi­ta­nja. Ove go­di­ne nam je to pri­o­ri­tet i cilj. Tra­ži­mo part­ne­re da za­jed­no sa re­sor­nim mi­ni­star­stvom, lo­kal­nom upra­vom i do­na­to­ri­ma pri­ku­pi­mo po­treb­na sred­stva i kre­ne­mo u tu re­a­li­za­ci­ju. Pro­je­kat je go­tov, po­slat je na vi­še adre­sa, pa u na­red­nom pe­ri­o­du oče­ku­je­mo sa­stan­ke i do­go­vo­re. Iskre­no se na­dam da će­mo no­vu škol­sku go­di­nu po­če­ti u re­kon­stru­i­sa­noj fi­skul­tur­noj sa­li – is­ta­kao je di­rek­tor ove vas­pit­no-obra­zov­ne usta­no­ve.
Ra­ko­če­vić je na­gla­sio i da sva­ke go­di­ne u okvi­ru van­na­stav­nih ak­tiv­no­sti pred­vi­đe­nih pla­nom i pro­gram or­ga­ni­zu­ju raz­li­či­te sa­dr­ža­je.
– Pro­šlog če­tvrt­ka or­ga­ni­zo­va­li smo za uče­ni­ke ni­žih raz­re­da  pre­mi­jer­no pu­šta­nje u rad bi­o­sko­pa, ko­ji smo du­go pri­pre­ma­li u ho­lu ško­le, a za ko­ji su sred­stva obez­bi­je­di­la dje­ca pro­da­ju­ći ru­ko­tvo­ri­ne na No­vo­go­di­šnjem ba­za­ru. Za vi­še raz­re­de or­ga­ni­zo­va­li smo u po­po­dnev­nim ča­so­vi­ma naj­ve­ću bal­kan­sku žur­ku ko­joj je pri­su­stvo­va­lo vi­še od 300 uče­ni­ka. Oslu­šku­je­mo stal­no ide­je i su­ge­sti­je na­ših đa­ka, jer glas dje­te­ta mo­ra bi­ti na pr­vom mje­stu. Bi­o­skop omo­gu­ća­va dru­ga­či­ji na­čin uče­nja, a na­ši đa­ci sa­da kroz ani­ma­ci­ju i film­sku pro­jek­ci­ju mo­gu da vi­de i na­u­če lek­ti­ru. Bi­o­skop je do­stu­pan se­dam da­na u ne­dje­lji, to­kom dnev­nog bo­rav­ka u ško­li, ne re­me­te­ći pri tom na­sta­vu. Po­čet­kom go­di­ne or­ga­ni­zo­va­li smo No­vo­go­di­šnji ba­zar a dio pri­ku­plje­nih sred­sta­va is­ko­ri­si­tli smo za ku­po­vi­nu ko­pir apa­ra­ta, ta­ko da smo od jed­ne pr­o­sto­ri­je na­pra­vi­li ko­pir­ni­cu i ar­hi­vu – do­dao je Ra­ko­če­vić.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"