Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MJEŠTANI GRNČARA TVRDE DA NIJESU DOBO IZVEDENI RADOVI NA PUTU GUSINJE- GRANIČNI PRELAZ SA ALBANIJOM
Bujica napravila prepreku na putu Kartu čitaj, a seljaka pitaj Mještani kažu da su izvođaču radova ukazivali na problem koji tumbine (propusti) na putu Gusinje - granični prelaz nose sa sobom jer su preuske da prime nadošlu bujicu, ali to nije pomagalo i sad se ispostavilo da su to upravo slabe tačke duž cijelog putnog pravca
Dan - novi portal
GU­SI­NjE -Ki­še ko­je su to­kom no­vem­bra za­hva­ti­le gu­sinj­sku op­šti­nu i uzro­ko­va­le po­pla­ve ko­je su pri­či­ni­le znat­ne šte­te, ko­je ni­je­su mi­mo­i­šlo ni put­nu in­fra­struk­tu­ru. Na pu­tu Gu­si­nje-gra­nič­ni pre­laz sa Al­ba­ni­jom bu­jič­ne vo­de pri­či­ni­le su ve­li­ke pro­ble­me, a sa­na­ci­ja ovog put­nog prav­ca još ni­je ni po­če­la. Ošte­će­nja se uglav­nom za­cje­lju­ju sa­ma od se­be ili na­po­ri­ma sa­mih mje­šta­na, dok će ona znat­ni­ja si­gur­no sa­če­ka­ti du­ži vre­men­ski pe­ri­od. Ži­te­lji Li­je­vog Grn­ča­ra ka­žu da su iz­vo­đa­ču ra­do­va uka­zi­va­li na pro­blem ko­ji tum­bi­ne na pu­tu Gu­si­nje - gra­nič­ni pre­laz no­se sa so­bom jer su pre­u­ske da pri­me na­do­šlu bu­ji­cu, ali to ni­je po­ma­ga­lo i sad se is­po­sta­vi­lo da su to upra­vo sla­be tač­ke duž ci­je­log put­nog prav­ca.
-Uglav­nom sve tum­bi­ne, od­no­sno pro­pu­sti na pu­tu bi­li su za­če­plje­ni ma­te­ri­ja­lom ko­ji su bu­ji­ce no­si­le sa so­bom, i da mi ni­je­smo u sa­mom star­tu ko­li­ko smo mo­gli či­ni­li da ih otvo­ri­mo, na par mje­sta bi bu­ji­ce i put pre­sje­kle i na­pra­vi­le ve­li­ku pu­stoš. Sva­ke go­di­ne je isti pro­blem i ista pri­ča, ali ni­ko nas mje­šta­ne ozbilj­no ni­je shva­tao ka­das smo su­ge­ri­sa­li da se ra­do­vi ta­ko ne iz­vo­de. Pro­jek­tan­ti ovog put­nog prav­ca, ko­ji je me­đu­dr­žav­nog ka­rak­te­ra, sve su ra­di­li iz to­ple kan­ce­la­ri­je u Pod­go­ri­ci, umje­sto da do­đu upra­vo ka­da su po­pla­ve i vi­de šta či­ne bu­jič­ni pla­nin­ski po­to­ci, pa on­da na osno­vu to­ga da pro­jek­tu­ju. Ta­da do ovo­ga si­gur­no ne­bi do­la­zi­lo, jer bi umje­sto tum­bi­na pro­jek­to­va­li mo­sto­ve. Ima­lo je jed­no zlat­no voj­nič­ko pra­vi­lo „kar­tu či­taj, a se­lja­ka pi­taj”, ta­ko da je za ova­kve po­slo­ve tre­ba­lo pi­ta­ti lju­de ko­ji tu ži­ve i sva­ka­ko bi bi­lo bo­lje i dje­lo­tvor­ni­je – is­ti­ču mej­šta­ni Grn­ča­ra.
Je­dan od zna­čaj­ni­jih pro­ble­ma, ko­ji ni na­kon mje­sec da­na od po­pla­va ni­je ni po­ku­ša­van da bu­de ri­je­šen, je­ste na pro­pu­stu iz­nad ku­ća De­di­ća. Mje­šta­ni ka­žu je ogrom­ni na­nos za­hva­tio ci­je­lu jed­nu tra­ku pu­ta i da je od ne­ga ura­đen na­sip po­put „le­že­ćeg po­li­caj­ca” da vo­du skre­će ka­ko ne bi išla niz put. To ta­ko sto­ji već mej­sec da­na. Vo­za­či ne­go­du­ju ali ne zna­ju ko­me da se ža­le.
- Bu­ji­ce su na­ni­je­le pi­je­sak, ka­men i ze­mlju i bu­kval­no pre­gra­di­le taj pro­pust, a on­da je taj ma­te­ri­jal za­vr­šio na di­je­lu pu­ta i tu pra­vi pro­blem u sa­o­bra­ća­ju. Ma­lo auto tu ne mo­že pro­ći a da ne pre­tr­pi ošte­će­nja. Ne zna­mo za­što za mje­sec da­na ni­ko od nad­le­žnih ni­je ob­i­šao ovu di­o­ni­cu i bar po­ku­šao da oči­sti pro­pust i uklo­ni pre­pre­ku sa pu­ta. To je sve­ga oko dva sa­ta po­sla i sve ri­je­še­no, a ova­ko pro­blem za pro­ble­mom –is­ti­če Ha­lil Der­vi­še­vić ko­ji ži­vi u bli­zi­ni na­si­pa.
U Op­šti­ne Gu­si­nje ka­žu da oni sa tim put­nim prav­cem ne­ma­ju ni­šta jer on ni­je u nji­ho­voj nad­le­žno­sti odr­ža­va­nja, već ne­kog dru­gog, ka­ko ka­žu, vje­ro­vat­no Mi­ni­star­stva sa­o­bra­ća­ja.
Mje­šta­ni­ma Grn­ča­ra ne pre­o­sta­je ni­šta dru­go već da tar­že po­moć mi­ni­star­stva, a ka­da će ona sti­ći osta­je da se vi­di ili da se sa­če­ka­ju ne­ke no­ve bu­ji­ce.
N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"