Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni INFRASTRUKTURNI PROBLEMI MJEŠTANA SELA RAMČINA
Umjesto mosta samo lađa Stara lađa jedino prevozno sredstvo Zbog dotrajale lađe mještani brinu za bezbjednost djece i naglašavaju da je za desetak đaka svaki prelazak rijeke lađom do škole i nazad, put u neizvjesnost
Dan - novi portal
Mje­šta­ni Ram­či­ne, se­la 20-tak ki­lo­me­ta­ra uda­lje­nog od Bi­je­log Po­lja, upo­zo­ra­va­ju nad­le­žne da je ne­do­sta­tak put­ne mre­že nji­hov ključ­ni eg­zi­sten­ci­jal­no in­fra­struk­tur­ni pro­blem i da su zbog ne­do­stat­ka dru­ma prak­tič­no od­si­je­če­ni od svi­je­ta. Mje­šta­ni tvr­de da je vo­žnja la­đom pre­ko Li­ma prak­tič­no je­di­ni na­čin da se stig­ne na od­re­di­šte. Tim do­tra­ja­lim pre­vo­znim sred­stvom sva­ko­dnev­no pre­ko ri­je­ke pre­la­ze i nji­ho­va dje­ca na pu­tu do ško­le, što pred­sta­vlja po­seb­nu opa­snost.
Mje­šta­nin Dar­ko Ste­še­vić tvr­di da im je bar­ka jdi­na ve­za sa ci­vi­li­za­ci­jom i da za­hva­lju­ju­ći njoj op­sta­ju u do­mo­vi­ma na oba­li Li­ma.
-Vi­še od tri de­ce­ni­je ko­ri­sti­mo ovaj pre­voz da bi pre­šli na dru­gu oba­lu ri­je­ke u Za­ton, oda­kle da­lje na­sta­vlja­mo pre­ma Bi­je­lom Po­lju. Okol­ni put od tri­de­se­tak ki­lo­me­ta­ra pre­ko pri­vat­nih ima­nja ko­ri­sti­mo je­di­no zi­mi pa su, ne­ki od mje­šta­na bi­li pri­nu­đe­ni da se ise­le-ka­že Ste­še­vić i do­da­je da se iz Ram­či­ne od­la­zi jer je za ro­di­te­lja ve­li­ka in­ve­sti­ci­ja ško­lo­va­nje dje­ce.
- Za pre­voz bi­lo če­ga ka­da mo­ra da se ide oko­lo 30 ki­lo­me­ta­ra, tak­si na­pla­ću­je po ki­lo­me­tru 50 cen­ti ili euro. Ka­da se to sa­be­re za mje­sec se po­tro­ši po­za­ma­šna svo­ta nov­ca. On­da je is­pla­ti­vi­je da se ne­gdje po­red pu­ta iz­naj­mi stan-ka­že Ste­še­vić.
Mje­šta­ni Ram­či­ne od nad­le­žnih tra­že da se na­pra­vi ma­kar ne­ki vi­se­ći most, ko­ji bi slu­žio da mo­že da se pre­đe Lim pre­či­com, da se ne bi kru­ži­lo tri­de­set ki­lo­me­ta­ra.
-Mje­šta­ni su se vi­še pu­ta obra­ća­li lo­kal­noj upra­vi a iz Op­šti­ne nam je sti­glo obe­ća­nje da je iz­grad­nja vi­se­ćeg mo­sta ušla u pro­je­kat vo­do­vo­da od Ri­ba­re­vi­na do Za­to­na, či­ja je grad­nja, me­đu­tim, pre­ki­nu­ta na­kon dva ki­lo­me­tra. Po­la­ko nas iz­da­je str­plje­nje-ka­že mje­šta­nin Dra­gan Ste­še­vić.
Zbog do­tra­ja­le la­đe mje­šta­ni bri­nu za bez­bjed­nost dje­ce i na­gla­ša­va­ju da je za de­se­tak đa­ka sva­ki pre­la­zak ri­je­ke la­đom do ško­le i na­zad, put u ne­iz­vje­snost.
Uče­ni­ci Osnov­ne ško­le ,,Bra­ća Ri­bar” iz Ram­či­ne ka­žu da ih je strah da se vo­ze la­đom, po­seb­no ka­da je vi­sok vo­do­staj Li­ma.M.N.


Mo­guć­nost po­sta­vlja­nja vi­se­ćeg mo­sta

U lo­kal­noj upra­vi su sa­op­šti­li da vo­de ra­ču­na o sva­kom di­je­lu op­šti­ne, te da su pro­blem oko tra­se vo­do­vo­da na­pra­vi­li sa­mi mje­šta­ni, ta­ko da je mo­ra­lo bi­ti iz­vr­še­no nje­no po­mje­ra­nje i re­vi­zi­ja pro­jek­ta.
- Sa­da taj pro­blem do­vo­di do ka­šnje­nja i osta­lih pla­ni­ra­nih ak­tiv­no­sti, ali sve će bi­ti na­sta­vlje­no ka­ko je i pla­ni­ra­no - ka­žu u lo­kal­noj upra­vi, do­da­ju­ći da se raz­mi­šlja o po­sta­vlja­nju vi­se­ćeg mo­sta u Ram­či­ni.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"