Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Za ubice iznajmili stanove * Bojkot do novih izbora * Tužilaštvo ohrabruje političku korupciju * Milo otima milione, dok Katnić prevodi * Pretvorio noć u dan * Umjetnici zavičaju * „Žena” protiv predrasuda
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 10-12-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
ALEKSANDAR VULIN, MINISTAR RADA I SOCIJALNOG STARANjA:
Teško je naći ružniji primjer mržnje prema jednom narodu od reakcije hrvatske predsjednice na srpsku čokoladicu.

Vic Dana :)

Kaže zeka zmiji:
- Izvini što sam te zafrkavao što nemaš noge.
- Ma nema veze, bilo pa prošlo.
- Dobro, evo ruka!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni PLJEVLJAK VASILIJE PETROVIĆ SPREMA TUŽBU PROTIV CGES-A
Petrović pored kuće i trase novog dalekovoda Kuća između dva dalekovoda Život između dva dalekovoda nije moguć, a ako ne bude eksproprijacije ja ću biti prvi čovjek koga je Elektroprenos protjerao sa svog ognjišta, kaže Petrović
Dan - novi portal
PLjE­VLjA- Plje­vljak Va­si­li­je Pe­tro­vić ka­že da je pri­si­ljen da tu­ži Cr­no­gor­ski elek­tro­pre­no­sni si­stem (CGES) zbog na­mje­re da iz­gra­di no­vi da­le­ko­vod, u kom slu­ča­ju će se Pe­tro­vi­će­va po­ro­dič­na ku­ća na­ći iz­me­đu dva da­le­ko­vo­da. On ka­že da Elek­tro­pre­nos po­mje­ra da­le­ko­vo­de pre­ma nje­go­voj ku­ći, jer je do­šlo do uve­ća­nja de­po­ni­je pe­pe­la i šlja­kev Ma­lje­vac za po­tre­be Ter­mo­e­lek­tra­ne. Pe­tro­vić se li­je­či od ra­ka na plu­ći­ma, a po­ru­ču­je da će sve uči­ni­ti ka­ko bi za­šti­tio svo­ju po­ro­di­cu, da ne do­ži­ve nje­go­vu sud­bi­nu i ne obo­le.
-Kad sam sa­gra­dio ku­ću 1990. go­di­ne, da­le­ko­vod ko­ji se na­la­zi sa gor­nje stra­ne ku­će bio je mno­go da­lji ne­go da­nas. Zbog uve­ća­nja de­po­ni­je Ma­lje­vac, 1996. go­di­ne je­dan od dva da­le­ko­vo­da su po­mje­ri­li i pri­ma­kli mo­joj ku­ći. Sa­da opet iz­mje­šta­ju je­dan da­le­ko­vod i no­vu tra­su pla­ni­ra­ju s dru­ge stra­ne, ta­ko da će se mo­ja ku­ća na­ći iz­me­đu da­le­ko­vo­da, ka­že Pe­tro­vić i ob­ja­šnja­va da je ugro­že­na i dru­ga par­ce­la nje­go­vog ze­mlji­šta, ko­ja se u na­se­lju Ko­mi­ni.
Pe­tro­vić ni­je krio ne­za­do­volj­stvo na­kon raz­go­vo­ra sa pred­stav­ni­ci­ma Elek­tro­pre­no­sa, ko­ji mu upor­no tvr­de da nje­go­va ku­ća ne­će bi­ti ugro­že­na.
-Ka­da sam na su­sjed­noj par­ce­li, pre­ko ko­je pro­la­ze ži­ce da­le­ko­vo­da, tra­žio odo­bre­nje da gra­dim obje­kat u ur­ba­ni­zmu mi je re­če­no da to ni­je mo­gu­će, jer se tu na­la­ze da­le­ko­vo­di. Re­kli su mi da ni­je mo­gu­će ni­šta gra­di­ti na uda­lje­no­sti ma­njoj od še­ze­set me­ta­ra od da­le­ko­vo­da. S dru­ge stra­ne, pred­stav­ni­ci Elek­tro­pre­no­sa tvr­de da ne­će bi­ti ni­ka­kvih po­sle­di­ca uko­li­ko se mo­ja ku­ća na­đe iz­me­đu da­le­ko­vo­da, na uda­lje­no­sti od ži­ca oko dva­de­set me­ta­ra, ka­že Pe­tro­vić.
Is­ti­če da ima oba­ve­zu da se su­prot­sta­vi grad­nji da­le­ko­vo­da zbog svo­jih po­to­ma­ka.
-Je­di­no ću bi­ti spre­man da do­zvo­lim grad­nju da­le­ko­vo­da ako se iz­vr­ši eks­pro­pri­ja­ci­ja ku­će i ze­mlji­šta. Ži­vot iz­me­đu dva da­le­ko­vo­da ni­je mo­guć, a ako ne bu­de eks­pro­pri­ja­ci­je ja ću bi­ti pr­vi čo­vjek ko­ga je Elek­tro­pre­nos pro­tje­rao sa svog og­nji­šta. Ako iz­gra­de da­le­ko­vod, ov­dje ži­vo­ta ne­će bi­ti, ka­že Pe­tro­vić.
Po­red Pe­tro­vi­ća, u na­se­lju Ko­mi­ni po­sto­ji još do­ma­ćin­sta­va ko­je ugro­ža­va­ju da­le­ko­vo­di, po­seb­no nji­ho­vo stal­no po­mje­ra­nje u na­se­lje­ni dio. Mje­šta­ni Ko­mi­na po­ru­ču­ju da će je­di­no u slu­ča­ju eks­pro­pri­ja­ci­je nji­ho­ve imo­vi­ne pri­hva­ti­ti no­vo po­mje­ra­nje da­le­ko­vo­da.
B.Je.


EPCG: Ni­je­su ugro­že­ni stam­be­ni objek­ti i lju­di

Ra­ni­je je iz cr­no­gor­skog Elek­tro­pre­no­sa sa­op­šte­no da po­mje­ra­nje da­le­ko­vo­da ne­će ugro­zi­ti ku­ću Va­si­li­ja Pe­tro­vi­ća, od­no­sno da uop­šte ne­će bi­ti ugro­že­ni stan­be­ni objek­ti. Iz EPCG je po­ru­če­no da je da­le­ko­vod do­volj­no uda­ljen od stam­be­nih obje­ka­ta i da ne­ma mje­sta za strah ka­da je u pi­ta­nju bez­bjed­nost lju­di.


In­di­rekt­nim pu­tem ubi­ja­ju lju­de

-Ova­kvi slu­ča­je­vi se mo­gu de­si­ti sa­mo u Plje­vlji­ma. Gra­đa­ni mo­ra­ju da tr­pe sve hi­ro­ve ve­li­kih kom­pa­ni­ja, ko­je ra­de šta ho­će. U Plje­vlji­ma se in­di­rekt­nim pu­tem ubi­ja­ju lju­di, a ni­ko za to ne od­go­va­ra, što je vi­še ne­go stra­šno, ka­zao je iz­vr­šni di­rek­tor NVO „Bre­zni­ca“ Mi­lo­rad Mi­tro­vić ko­men­ta­ri­šu­ći slu­čaj Va­si­li­ja Pe­tro­vi­ća iz na­se­lja Ko­mi­ni.


Sa bo­le­snič­ke po­ste­lje bra­ni og­nji­šte

To­kom po­sje­te po­ro­di­ci Pe­tro­vić, Va­si­li­ja smo za­te­kli u po­ste­lji, jer je pri­je ne­ko­li­ko da­na bio na he­mo­te­ra­pi­ji. Ka­zao nam je da je is­cr­pljen, ali je ipak smo­gao sna­ge da nam po­ka­že lo­ka­ci­je pri­pre­mlje­ne za no­vi da­le­ko­vod.
-Tra­žio sam po­moć od za­štit­ni­ka pra­va gra­đa­na, ku­cam na sva mo­gu­ća vra­ta da bih za­u­sta­vio iz­grad­nju da­le­ko­vo­da. Oče­ku­jem od­go­vo­re sa mno­gih adre­sa, ali vje­ru­jem da ću prav­du mo­ra­ti da tra­žim na su­du, ka­že Pe­tro­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"