Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2016-05-30 POHODOM ZIJOVOM STAZOM OTVORENA TURISTIČKA SEZONA U NP „PROKLETIJE”
Učesnici pohoda Na Karauli 116 učesnika
Dan - novi portal
GU­SI­NjE – Ju­bi­lar­ni, de­se­ti po re­du, pla­ni­nar­ski po­hod „Zi­jo­vom sta­zom 2016”, na vrh Ka­ra­u­la (1.915 mnv), odr­žan je to­kom vi­ken­da u Gre­ba­ja­ma. Po­hod je imao do­sad naj­ve­ći broj uče­sni­ka, njih 116. Kre­nu­lo se od re­sto­ra­na Ma­ja Ka­ran­fil u Gre­ba­ja­ma, gdje su se oku­pi­li, a osim iz Pla­va i Gu­si­nja, ve­li­ki broj uče­sni­ka bio je iz Be­ra­na, Bi­je­log Po­lja i Pod­go­ri­ce. Uspon je tra­jao oko tri i po sa­ta, a na­kon za­dr­ža­va­nja oko sat vre­me­na na vr­hu, svi pla­ni­na­ri su se zdra­vo vra­ti­li. U re­sto­ra­nu u Gre­ba­ja­ma ih je če­kao za­slu­že­ni ru­čak.
Ri­ječ je o tra­di­ci­o­nal­nom pla­ni­nar­skom po­ho­du ko­ji se sva­ke go­di­ne or­ga­ni­zu­je po­sled­njeg vi­ken­da u ma­ju. Sta­za je du­ga oko šest ki­lo­me­ta­ra, a ci­je­lom du­ži­nom pro­la­zi kroz NP „Pro­kle­ti­je”, i na naj­ljep­ši na­čin otva­ra tu­ri­stič­ku se­zo­nu na Pro­kle­ti­ja­ma. Po­hod se or­ga­ni­zu­je u znak sje­ća­nja na po­čiv­šeg Zi­ja Ibra­hi­ma­gi­ća, osni­va­ča i is­tak­nu­tog čla­na PD „Ka­ran­fil” u Gu­si­nju.
Di­rek­tor NP „Pro­kle­ti­je” Enes Dre­ško­vić ka­že da je ve­ći­na pla­ni­na­ra već uče­stvo­va­la u do­sa­da­šnjim po­ho­di­ma Zi­jo­vom sta­zom i da su do­pri­ni­je­li da ova sta­za po­sta­ne jed­na od pre­po­zna­tlji­vi­jih. Pod­sje­tio je da je naj­ve­ći trud i te­ret u or­ga­ni­za­ci­ji ovog po­ho­da, od po­čet­ka, iz­ni­je­la po­ro­di­ca Zi­ja Ibra­hi­ma­gi­ća, kao i pla­ni­na­ri, a u po­sled­nje dvi­je go­di­ne i Tu­ri­stič­ka or­ga­ni­za­ci­ja Plav i NP „Pro­kle­ti­je”.
– Ove go­di­ne svi smo se slo­ži­li da se ma­ni­fe­sta­ci­ji da ve­ći zna­čaj i da ima­mo or­ga­ni­za­ci­ju u okvi­ru NP Pro­kle­ti­je i ovaj po­hod će bi­ti otva­ra­nje tu­ri­stič­ke se­zo­ne na Pro­kle­ti­ja­ma. Ko­ri­stim i ovu pri­li­ku da upo­zo­rim sve one ko­ji će u na­red­nom pe­ri­o­du po­sje­ći­va­ti Pro­kle­ti­je, po­go­to­vu one ko­ji po­ho­de za­htjev­ni­je vr­ho­ve, da to ne ra­de bez vo­di­ča i da ne ko­ri­ste al­ter­na­tiv­ne sta­ze, već sta­ze ko­je su odav­no u upo­tre­bi i ko­je su do­brim di­je­lom mar­ki­ra­ne. Na­dam se da će­mo us­pje­ti da re­mar­ki­ra­mo po­sto­je­će i mar­ki­ra­mo dje­lo­ve sta­za ko­ji do­sad ni­su bi­li obi­lje­že­ni. Ta­ko­đe, po­zi­vam sve za­in­te­re­so­va­ne da se uklju­če i u na­red­ne ak­tiv­no­sti NP, i da za­jed­no na­pra­vi­mo što bo­lju i uspje­šni­ju tu­ri­stič­ku se­zo­nu na Pro­kle­ti­ja­ma – is­ta­kao je Dre­ško­vić.
Uče­sni­ci po­ho­da bi­li su i pred­sjed­ni­ci Op­šti­ne i Skup­šti­ne op­šti­ne Gu­si­nje Ane­la Če­kić i El­vis Ome­ra­gić. Če­ki­će­va je uče­sni­ci­ma po­že­lje­la uspje­šan po­hod, po­zvav­ši ih da bu­du kraj­nje opre­zni, ka­ko bi sve pro­te­klo u naj­bo­ljem re­du.
Pred­sjed­nik PK „Pro­kle­ti­je” Zuv­di­ja Baj­rak­ta­re­vić, ko­ji je bio vo­dič po­ho­da, po­hva­lio je to što su i čel­ni funk­ci­o­ne­ri op­šti­ne „bi­li sa na­ma, što po­ka­zu­je da su na pra­vi na­čin shva­ti­li šta zna­či raz­voj tu­ri­zma ovog kra­ja”.
– Aple­u­jem na uče­sni­ke po­ho­da da se pri­dr­ža­va­ju re­da na sta­zi i po­štu­ju uput­stva vo­di­ča i po­moć­ni­ka. Zna­te da se pro­šle go­di­ne de­sio ne­sre­ćan slu­čaj u ko­jem je stra­dao naš pri­ja­telj i pla­ni­nar Ha­ki­ja Mu­sić. Ne bi­smo vo­lje­li da se bi­lo šta slič­no opet po­no­vi, već da uspje­šno okon­ča­mo ovu na­šu ak­tiv­nost – ape­lo­vao je Bar­jak­ta­re­vić.
Sre­ćom, sve se do­bro za­vr­ši­lo i po­hod je uspje­šno okon­čan.N.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"