Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Milo pobjegao od mene, ali od tužilaštva neće * Nedi Bogavac socijalna i dječja zaštita * Pucao mu u glavu dok je ležao na pločniku * Katniću pakovali psihijatrijsku dijagnozu * Iranski mudžahedini prijetnja Evropi * Bivšem diktatoru doživotna kazna zatvora
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 31-05-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Иду дви­је краф­не ули­цом и срет­ну пи­цу. На­кон што су про­шле, јед­на краф­на ка­же дру­гој:
- Је­си ви­дје­ла се­љан­ку ко­ли­ко се на­шмин­ка­ла?

Ка­ко је на­стао То­чак..?
- Чак Норис је пра­вио ко­лу­то­ве а љу­ди су ви­ка­ли То Чак, то­чак...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2016-05-30 BJELOPOLJSKI ODBOR POKRETA ZA PROMJENE PREDLAŽE
Česta slika u Bijelom Polju Otvaranje đačkih kuhinja da krene sa sjevera
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE – Ini­ci­ja­ti­va Op­štin­skog od­bo­ra Po­kre­ta za pro­mje­ne, na če­lu sa pred­sjed­ni­kom Ra­do­mi­rom Jo­ki­ćem, za osni­va­nje đač­kih ku­hi­nja na­i­šla je na odo­bra­va­nje Bje­lo­po­lja­ca. Jo­kić pod­sje­ća da je pri­je par da­na mi­ni­star pro­svje­te Pre­drag Bo­ško­vić u jed­noj pod­go­rič­koj ško­li otvo­rio đač­ku ku­hi­nju, ali sma­tra da je zbog ukup­ne eko­nom­ske si­tu­a­ci­je ta­kav po­tez tre­ba­lo da kre­ne upra­vo sa sje­ve­ra.
– Zbog te­ške eko­nom­ske si­tu­a­ci­je đa­ka i ro­di­te­lja na sje­ve­ru Cr­ne Go­re, ko­je je znat­no te­že ne­go u cen­tral­nom i ju­žnom di­je­lu, sma­tra­mo da su đač­ke men­ze – ku­hi­nje pr­vo tre­ba­lo otvo­ri­ti upra­vo na sje­ve­ru. Tim pri­je jer su đa­ci i stu­den­ti u gra­do­vi­ma na sje­ve­ru u naj­te­žoj si­tu­a­ci­ji. U Po­kre­tu za pro­mje­ne sma­tra­mo da đač­ke men­ze – ku­hi­nje tre­ba si­stem­ski otvo­ri­ti u svim cr­no­gor­skim ško­la­ma jer nam se osnov­ci hra­ne u pe­ka­ra­ma i pro­dav­ni­ca­ma, uglav­nom ku­pu­ju­ći ono nej­jef­ti­ni­je, jer im je, na­ža­lost, do­stup­na sa­mo ta­kva hra­na. Sen­dvič s a naj­jef­ti­ni­jim pa­ri­ze­rom, o či­jem kva­li­te­tu i štet­no­sti če­sto mo­že­mo či­ta­ti u štam­pi, sva­ko­dnev­ni je obrok ve­ći­ne osno­va­ca i sred­njo­ško­la­ca na sje­ve­ru. To je i raz­log vi­še zbog ko­jeg tre­ba da uve­de­mo đač­ke ku­hi­nje na sje­ve­ru, po uzo­ru na one u za­pad­nim, ali i ze­mlja­ma ko­je su slič­ne na­šoj – po­ja­šnja­va Jo­kić.
U or­ga­ni­za­ci­ji Mre­že mla­dih Po­kre­ta za pro­mje­ne u Tr­šo­voj uli­ci, u ne­po­sred­noj bli­zi­ni mar­ke­ta „Idea” po­sta­vlje­ne su „ku­ke do­bro­te” na ko­ji­ma gra­đa­ni mo­gu osta­vi­ti hra­nu i či­stu odje­ću oni­ma ko­ji­ma je to naj­po­treb­ni­je .
Jo­kić ka­že da su po­sta­vlja­njem „ku­ka dob­pr­te” že­lje­li da po­mog­nu si­ro­ma­šnim su­gra­đa­ni­ma. 
– Da su gra­đa­ni pri­hva­ti­li „ku­ke do­bro­te” i da mno­gi sva­ko­dnev­no na­la­ze svoj obrok na nji­ma do­volj­no go­vo­ri po­da­tak da ih ni­je­su mo­gli uklo­ni­ti ni po­je­di­ni ko­mu­nal­ni po­li­caj­ci jer su u nji­ho­vu za­šti­tu sta­li slu­čaj­ni pro­la­zni­ci – is­ti­če Jo­kić, do­da­ju­ći da je u Bi­je­lom Po­lju neo­p­ho­do što pri­je otvo­ri­ti na­rod­nu ku­hi­nju u ko­joj bi se obez­bje­đi­vao od­re­đe­ni broj bes­plat­nih obro­ka gra­đa­ni­ma ko­ji su na ivi­ci si­ro­ma­štva. 
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"