Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Onaj kome služite kuću vam je iskopao * Kriju kome su dijelili socijalu pred izbore * Ubica se zna, ko su pomagači * Džigi zakinuo budžet za 1,6 miliona eura * Modni start u Šipčaniku * Svuda prođoh, kući dođoh
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 15-04-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Kaže žena mužu: - Zašto kupuješ CD, a nemaš CD plejer.
- Isto zašto i ti kupuješ grudnjak.

Šta kaže plavuša kad se žali prijateljici na lošeg muža?
- Nisam još udovica, ali radim na tome!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni - datum: 2016-04-14 ODBORNIK DF-A NIKOLA ROVČANIN TVRDI DA JE OPŠTINA PLJEVLJA U FINANSIJSKOM KOLAPSU Ćačić uveo strahovladu Đačićeva administracija pogubnom finansijskom politikom i kukavičkim odnosom prema centralnoj vlasti dovela je u pitanje ostvarivanje funkcije lokalne samouprave, kazao je Rovčanin
Dan - novi portal
PLjE­VLjA- Na kra­ju pr­vog kvar­ta­la ove go­di­ne u lo­kal­ni bu­džet sli­lo se 2. 800.000 eura, od če­ga su 600.000 do­na­ci­je i 540.000 pre­ni­je­tih sred­sta­va iz pro­šle go­di­ne. Ako se iz­u­zmu pre­ne­se­na sred­stva iz pro­šle go­di­ne, is­pu­nje­nje ovo­go­di­šnjeg bu­dže­ta na kra­ju pr­va tri mje­se­ca je oko de­set pro­ce­na­ta, jer je bu­džet za 2016. go­di­nu pla­ni­ran na iz­nos od 19. 260.000 eura. Za lo­še, od­no­sno ni­ka­kvo ostva­ri­va­nje bu­dže­ta, pre­ma tvrd­nja­ma pred­stav­ni­ka opo­zi­ci­je, kri­va je lo­kal­na vlast na če­lu sa pred­sjed­ni­kom op­šti­ne Mir­kom Đa­či­ćem. Iz opo­zi­ci­o­nih re­do­va po­ru­ču­ju da je Op­šti­na u ko­lap­su, a da je na po­vr­ši­nu is­pli­va­lo ne­zna­nje i ne­struč­nost.
-Bu­džet op­šti­ne Plje­vlja is­pu­njen je sa oko 2. 800.000 eura, što je mi­zer­nih de­set pro­ce­na­ta. Ova­kvi po­ka­za­te­lji go­vo­re o ne­zna­nju, ne­spo­sob­no­sti i ne­struč­no­sti ko­ja je is­pli­va­la na po­vr­ši­nu. Op­šti­na Plje­vlja se na­la­zi u ve­li­kom fi­nan­sij­skom pro­ble­mu. Đa­či­će­va ad­mi­ni­stra­ci­ja po­gub­nom fi­nan­sij­skom po­li­ti­kom i ku­ka­vič­kim od­no­som pre­ma cen­tral­noj vla­sti do­ve­la je u pi­ta­nje ostva­ri­va­nje funk­ci­je lo­kal­ne sa­mo­u­pra­ve, ka­zao je od­bo­r­nik De­mo­krat­skog fron­ta Ni­ko­la Rov­ča­nin.
On tvr­di da za­po­sle­ni u op­štin­skoj ad­mi­ni­stra­ci­ji vi­še od 70 da­na če­ka­ju pla­te, „tr­pe­ći stra­ho­vla­du za­ve­de­nu od stra­ne Đa­či­ća i nje­go­vih pi­o­na ko­ji pred­nja­če po ne­struč­no­sti, za­vo­de­ći red i dr­že­ći pod klju­čem rad­ni­ke ko­ji ne mo­gu da na­pu­ste zgra­du bez de­be­log obra­zlo­že­nja”.
-Ak­tu­el­na vlast je svim za­po­sle­ni­ma ko­ji su ima­li du­go­va­nja op­te­re­ti­la za­ra­de po­re­zi­ma na ze­mlji­šte i po­re­zi­ma na ne­po­kret­no­sti, kao uosta­lom i gra­đa­ni­ma, dok „Vek­tra Ja­kić“ du­gu­je mi­li­on­ske iz­no­se. Po­seb­no je te­ško za­po­sle­ni­ma u usta­no­va­ma i pred­u­ze­ći­ma ko­ji su bu­džet­ski ko­ri­sni­ci, ta­mo već mje­se­ci­ma ne­ma za­ra­da. Eko­nom­ska po­li­ti­ka op­šti­ne Plje­vlja do­ži­vje­la je ko­laps i ostav­ka Đa­či­će­ve ad­mi­ni­stra­ci­je je ono što gra­đa­ni oče­ku­ju. Đa­či­će­va eko­nom­ska po­li­ti­ka ba­zi­ra se na fi­nan­sij­skom iži­vlja­va­nju nad za­po­sle­ni­ma i gra­đa­ni­ma, ku­ka­vič­kom od­no­su pre­ma Vla­di Cr­ne Go­re i stra­ho­po­što­va­nju pre­ma Rud­ni­ku uglja i „Vek­tri Ja­kić“, tvr­di Rov­ča­nin.
Rov­ča­nin je po­ru­čio lo­kal­noj upra­vi da što pri­je ri­je­še pi­ta­nje pla­ta za­po­sle­ni­ma, kao i da kre­nu s is­pla­ta­ma nov­ča­nih oba­ve­za stu­den­ti­ma, ne­vla­di­nom sek­to­ru, ali i sto­ča­ri­ma.
B. Je.


Udo­mlja­va­ju par­tij­ske ka­dro­ve

Pre­ma ri­je­či­ma Rov­ča­ni­na, ak­tu­el­na vlast od­la­že i do­no­še­nje rje­še­nja ko­ja pret­po­sta­vlja­ju fi­nan­sij­ska da­va­nja, kao što su sti­pen­di­ra­nje stu­de­na­ta, sred­stva za NVO sek­tor i slič­no.
-Po­gub­noj eko­nom­skoj po­li­ti­ci ro­bu­ju i po­ljo­pri­vred­ni­ci ko­ji­ma op­šti­na ne is­pla­ću­je pre­mi­je za mli­je­ko. Po­seb­no je po­gub­na po­li­ti­ka par­tij­skog za­po­šlja­va­nja.U ova­kvom fi­nan­sij­skom sta­nju op­šti­ne Đa­čić zlo­u­po­tre­blja­va po­lo­žaj i za­po­šlja­va na de­se­ti­ne par­tij­skih ka­dro­va, ko­ji slu­že dvo­stru­ko, kao gla­sač­ka ma­ši­ne­ri­ja i kao sred­stva za unu­tar­par­tij­ske ob­ra­ču­ne, ka­zao je Rov­ča­nin.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"