Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni DESETAK ROMSKIH PORODICA IZ NASELJA KOD ŽELJEZARE ISKLJUČENO SA ELEKTROMREŽE
Deponija smeća u romskom naselju Novu godinu dočekali u mraku
Dan - novi portal
NIK­ŠIĆ - De­se­tak rom­skih po­ro­di­ca ko­je ži­ve u na­se­lju u bli­zi­ni Že­lje­za­re za­si­gur­no će du­go pam­ti­ti 31. de­cem­bar 2015. go­di­ne jer su im in­ka­san­ti Elek­tro­di­stru­i­bu­ci­je za­ku­ca­li na vra­ta baš uoči No­ve go­di­ne i is­klju­či­li ih sa elek­tro­di­stri­bu­tiv­ne mre­že. Raz­log, ka­ko ka­žu Ro­mi, ni­je ne­pla­će­na stru­ja, jer su kao so­ci­jal­no ugro­že­na ka­te­go­ri­ja stru­ju pla­ća­li pa­u­šal­no, već za­mje­na sta­rih bro­ji­la i ugrad­nja no­vih di­gi­tal­nih ko­jom će ubu­du­će bi­ti u oba­ve­zi da iz­mi­ru­ju utro­še­nu elek­trič­nu ener­gi­ju kao i svi osta­li gra­đa­ni, što je, ka­ko ka­žu, go­to­vo ne­mo­gu­će jer svi oni je­dva pre­ži­vlja­va­ju.
Sa­mo­hra­na maj­ka An­ti­go­na Kra­sni­ći u na­se­lju ži­vi već 12 go­di­na sa osmo­ro dje­ce.
- Re­kli su nam da će­mo ubu­du­će pla­ća­ti stru­ju kao i svi osta­li gra­đa­ni. To je go­to­vo ne­mo­gu­će. No­vo bro­ji­lo nam do­no­si ne­vo­lju. Ne­ma­mo no­va­ca ni za hljeb jer su nam uki­nu­li i so­cij­la­no pri­ma­nje ko­je sam do ne­dav­no ima­la. Ne znam šta da ra­dim. Do ži­vo­ta mi je do­šlo. Umje­sto da No­vu go­di­nu do­če­ka­mo kao svi gra­đa­ni, bi­li smo pri­mo­ra­ni da u pr­vi mrak po­đe­mo na spa­va­nje - ka­že Kra­sni­ći.
Njen sin iz pr­vog bra­ka Ad­mir Ke­re­laj ka­že da se ko­jim slu­ča­jem on za­te­kao kod ku­će ka­da su do­šli in­ka­san­ti „ne­ma tog maj­či­nog si­na ko­me bi do­zvo­lio da nas is­klju­či sa mre­že”.
- Tu­žno je da mo­ja bra­ća i se­stre če­ka­ju No­vu go­di­nu i no­ći pro­vo­de u mra­ku. Bi­lo je te­ško slu­ša­ti dje­cu ko­ja mo­le in­ka­san­te da im ne is­klju­ču­ju stru­ju, a oni su ih na­zi­va­li ci­gan­ča­di­ma. To je sra­mot­no – ljut je Ke­re­laj.
Me­đu po­ro­di­ca­ma ko­je su is­klju­če­ne sa elek­tro­di­stri­bu­tiv­ne mre­že je i te­ško obo­lje­la Zu­ra­fe­ta Ze­ći­ri ko­ja po­di­že še­sto­ro dje­ce.
- Šta da ka­žem? Uz bo­lest ko­ja me pri­ti­ska, je­zu ko­ja nas pro­ži­ma, stu­den ko­ja nam ko­sti glo­đe, kao ne­ma­ni stu­gli su nam i in­ka­san­ti. Ni­je­su oti­šli kod bo­ga­ta­ša ko­ji ne pla­ća­ju stru­ju ikao ima­ju nov­ca na pre­tek, ne­go su se sla­ko­mi­li na nas si­ro­ti­nju ko­ja je i Bo­gu te­ška. Pre­ži­vlja­va­mo sa­ku­plja­ju­ći se­kun­dar­ne si­ro­vi­ne. Če­sto smo i bez hlje­ba. Ka­da nam ugra­de ta di­gi­tal­na bro­ji­la tek ta­da ne­će­mo mo­ći da pla­ća­mo stru­ju - ka­že Ze­ći­ri.
Še­ri­ja Ta­la­mi­ri u na­se­lju ži­vi sa sed­mo­ro dje­ce, od ko­jih je dva­de­set­dvo­go­di­šnja kćer­ka te­ški bo­le­snik, ve­za­na za po­ste­lju.
- Si­ro­ti­nja smo da ve­ća ne mo­že­mo bi­ti. Sa­mi se­bi smo te­ški, jer ne zna­mo ka­ko da pre­ži­vi­mo i šta nam do­no­si no­vi dan. Umje­sto da se smi­lu­ju na nas, po­mog­nu nam i po­dr­že nas, oni se ju­na­če nad na­ma ne­moć­ni­ma. Pi­tam se sa­mo do­kle će ova mu­ka tra­ja­ti. Ima li igdje iko da nas obi­đe i vi­di ka­ko u bi­je­di i ne­ma­šti­ni pro­vo­di­mo pra­zni­ke. Umje­sto da nam da­ju ma­lo sna­ge, oni nas još vi­še uni­šta­va­ju. Bo­lje da nas ubi­ju i ba­ce u ko­ri­to Gra­ča­ni­ce, ne­go što nas ova­ko mu­če. Sa­mo što nam još va­zduh ne uzmu, a mo­žda će usko­ro i to po­če­ti da nam na­pla­ću­ju - ogor­če­na je Ta­la­mi­ri.
L.N.


Od de­po­ni­je pri­je­ti za­ra­za

Uz svu mu­ku ko­ja ih pri­ti­ska za po­ro­di­cu An­ti­go­ne Kra­sni­ći pro­blem je i de­po­ni­ja ot­pa­da ko­ja je go­to­vo na nji­ho­vom kuć­nom pra­gu.
- De­po­ni­ja se na­la­zi na sred na­se­lja. Mno­gi sta­nov­ni­ci su asma­ti­ča­ri, a zbog de­po­ni­je do­bi­će­mo i ne­ku za­ra­znu bo­lest. Sva­ko ma­lo de­po­ni­ju se­le uto­var­nim lo­pa­ta­ma sa jed­ne na dru­gu sta­nu ce­ste. Una­zad ne­ko­li­ko mje­se­ci, ka­da nas je po­sje­ti­la no­vi­nar­ska eki­pa i oba­vi­je­sti­la jav­nost o ha­o­su u ko­jem ži­vi­mo, de­po­ni­ja je bi­la uklo­nje­na. Sa­da je opet go­mi­la sme­ća na­ra­sla kao da se na­la­zi­mo na grad­skoj de­po­ni­ji u Mi­slo­vom do­lu - ka­že Kra­sni­ći, po­zi­va­ju­ći nad­le­žne da ih bar spa­su za­ra­ze.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"