Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni SVEČANOŠĆU NA TREĆEM PUTU OBILJEŽENA REALIZACIJA PROJEKTA SOLARNE JAVNE RASVJETE Kineskom donacijom do uštede struje
Dan - novi portal
KO­TOR - Za­hva­lju­ju­ći ki­ne­skoj do­na­ci­ji stu­bo­va so­lar­ne jav­ne ra­svje­te i led sve­tilj­ki u vri­jed­nosti 1,4 mi­li­o­na eura, te sma­nje­nju iz­da­ta­ka na odr­ža­va­nju, Ko­tor će na go­di­šnjem ni­vou ostva­ri­ti ušte­du tro­ško­va za elek­trič­nu ener­gi­ju od 30 hi­lja­da eura.
Pro­je­kat so­lar­ne jav­ne ra­svje­te, po­vo­dom či­je im­ple­men­ta­ci­je je kra­jem de­cem­bra odr­ža­na sve­ča­nost na Tre­ćem pu­tu, re­a­li­zo­van je u pro­te­klih se­dam mje­se­ci. Ra­do­ve, za­po­če­te u ju­nu, na osno­vu spo­ra­zu­ma re­a­li­zo­va­la je za se­dam mje­se­ci ko­to­r­ska fir­ma „Spi­nel”, a glav­ni iz­vo­đač je bi­la kom­pa­ni­ja „Čaj­na so­lar laj­ting“ iz Na­rod­ne Re­pu­bli­ke Ki­ne.
Sim­bo­lič­no, gra­do­na­čel­nik Ko­to­ra dr Alek­san­dar Stjep­če­vić i po­li­tič­ki sa­vjet­nik ki­ne­skog am­ba­sa­do­ra Zang Čeng pre­sje­kli su vrp­cu kod in­for­ma­tiv­ne ta­ble ko­ja svje­do­či o vri­jed­noj do­na­ci­ji u okvi­ru ko­je su do­bi­je­ne 464 no­ve svje­tilj­ke.
- Uz iz­u­zet­nu po­dr­šku i ra­zu­mije­va­nje Am­ba­sa­de NR Ki­ne u Cr­noj Go­ri, da­nas ima­mo pri­li­ku da pro­mo­vi­še­mo ovaj pro­je­kat ko­ji ci­je­nim iz­u­zet­no va­žnim za Ko­tor. Osim što je gra­đa­ni­ma Ko­to­ra pru­žio ne­po­sred­nu ko­rist i do­bro­bit, pro­je­kat so­lar­ne ra­svje­te iz­u­zet­no je do­pri­nio ja­ča­nju tra­di­ci­o­nal­no do­brog pri­ja­telj­stva NR Ki­ne i Cr­ne Go­re, ocje­nio je Stjep­če­vić, za­hva­liv­ši na po­mo­ći i po­dr­šci NR Ki­ne.
- Pro­je­kat re­a­li­zo­van do­na­ci­jom nje­go­ve vla­de isto­vre­me­no je i kon­kre­tan re­zul­tat sa­rad­nje Ki­ne i Cr­ne Go­re, od­no­sno Ki­ne i Ko­to­ra, ali i do­kaz pri­ja­telj­stva dva na­ro­da i dvi­je ze­mlje - po­ru­čio je po­li­tič­ki sa­vjet­nik ki­ne­skog am­ba­sa­do­ra Zang Čeng.
-Vje­ru­jem da će ovaj pro­je­kat osvje­tli­ti ne sa­mo uli­ce u Ko­to­ru, već i bu­du­ću sa­rad­nju dva na­ro­da - na­gla­sio je Čeng.
Pod­sje­tiv­ši na isto­ri­jat pro­jek­ta, za ko­jeg ini­ci­ja­ti­va da­ti­ra od mar­ta 2012. go­di­ne na osno­vu pret­hod­no pot­pi­sa­nog Spo­ra­zu­ma o eko­nom­skoj i teh­nič­koj sa­rad­nji vla­da Cr­ne Go­re i Ki­ne, pred­stav­nik Di­rek­ci­je za ure­đe­nje i iz­grad­nju Ko­to­ra Bu­di­mir Cu­pa­ra pre­ci­zi­rao je da je pro­jek­tom so­lar­ne ra­svje­te ob­u­hva­će­no se­dam lo­ka­ci­ja i to; kod sred­njih ško­la u Do­bro­ti, Do­boj 2, Sve­ta Vra­ča, kod ri­san­ske ško­le, Ra­da­no­vi­ći, Bi­go­va i La­stva gr­balj­ska, a na­knad­no su do­da­ti Ra­ki­te i pro­du­že­tak Tre­ćeg pu­ta do Kam­pa.
-Pro­jekt­nom do­ku­men­ta­ci­jom pred­vi­đe­no je 106 stu­bo­va sa 284 led svje­tilj­ke i pri­pa­da­ju­ćom opre­mom. Va­žan seg­ment do­na­ci­je je i za­mje­na po­sto­je­ćih 180 svje­tilj­ki po­red ma­gi­stral­nog pu­ta od tu­ne­la Vr­mac do Kam­pa u Do­bro­ti led svje­tilj­ka­ma - ka­zao je Cu­pa­ra, na­ja­viv­ši da će pre­o­sta­la dva stu­ba bi­ti ugra­đe­na kod gro­blja „Vr­bi­ce“.B.M.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"