Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Da odrobija godinu i plati 380.000 eura * Jačati vladavinu prava * Ne vraćam se direktno u politiku * Dvije tragedije obilježile doček * Osvojili ledom okovani Nevidio * Pomoć za ugrožene * Da odrobija godinu i plati 380.000 eura
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 03-01-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
N/A:
N/A

Vic Dana :)

Crnogorac pao s motora. Izlazi iz bolnice sav u gipsu, i dolazi mu brat u posetu.
-Pa šta je bilo brate? Šta si slomio?
-Kaže doktor da imam prelom rebra, frakturu mozga, iščašenje kuka, frakturu potkolenice i frakturu klavikule...
Kaže mu brat:
-A ne mogu ti ja to pamtit' brate. Ja ću reći majci da si umro!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni PREDUZEĆE „M-ENERGO INŽENJERING“ PREKO JAVNOG IZVRŠITELJA TRAŽI VVNAPLATU DUGA OD „GRIJANJA“ Građani plaćaju prepucavanje DPS-a i SDP-a Oprema je davno preuzeta i kroz kratkoročne mjere za smanjenje zagađenosti vazduha ugrađena je u postrojenja gradske kotlarnice, ali obećana pomoć Vlade za taj projekat nije uplaćena Grijanju, kaže Branislav Veljković i dodaje da će sada preduzeće, odnosno građani Pljevalja morati plaćati kamate i usluge javnog izvršenja
Dan - novi portal
Lo­kal­no pred­u­ze­će „Gri­ja­nje“ mo­ra­će pla­ti­ti i uslu­ge Jav­nog iz­vr­ši­te­lja jer pod­go­rič­kom pred­u­ze­ću „M-Ener­go in­že­nje­ring“ ni­je na vri­je­me is­pla­ti­lo du­go­va­nje za is­po­ru­če­nu opre­mu u iz­no­su od 35 hi­lja­da i 315 eura. Ta sred­stva za opre­mu su ina­če odo­bre­na kroz po­moć Vla­de Cr­ne Go­re, ali ipak ni­je­su upla­će­na „Gri­ja­nju“. Pre­ma ri­je­či­ma sa­da već biv­šeg di­rek­to­ra plje­valj­skog „Gri­ja­nja” Bra­ni­sla­va Velj­ko­vi­ća, sred­stva za opre­mu ni­je­su upla­će­na pred­u­ze­ću iako su ona već dav­no tre­bla da iz Vla­de Cr­ne Go­re bu­du pre­u­smje­re­na lo­kal­noj upra­vi. No­vac na ra­čun „Gri­ja­nja“ ni­je upla­ćen, ka­zao je Velj­ko­vić, uz ob­ja­šnje­nje da je opre­ma dav­no pre­u­ze­ta i da je kroz krat­ko­roč­ne mje­re za sma­nje­nje za­ga­đe­no­sti va­zdu­ha ugra­đe­na u po­stro­je­nja grad­ske ko­tlar­ni­ce. Vlje­ko­vić na­gla­ša­va da će sa­da pred­u­ze­će, od­noso gra­đa­ni Plje­va­lja mo­ra­ti pla­ća­ti ka­ma­te i uslu­ge jav­nog iz­vr­še­nja.
U lo­kal­noj upra­vi gdje ve­ći­nu iz­vr­šne vla­sti či­ne ka­dro­vi DPS-a, oči­gled­no je da ni­je­su htje­li da upla­te Gri­ja­nju oko če­tr­de­set hi­lja­da eura vla­di­ne po­mo­ći već su če­ka­li da Bra­ni­slav Velj­ko­vić bu­de smi­je­njen. Pod­sje­ća­mo, da je Uprav­ni od­bor „Gri­ja­nja“ pred­vo­đen Še­će­rom Baj­ro­vi­ćem, ko­ji je biv­ši član SDP-a a sa­da­šnji So­cjal­de­mo­kra­ta, po­kre­nuo ini­cija­ti­vu za smje­nu Velj­ko­vi­ća, a on­da je na sjed­ni­ci lo­kal­nog par­la­men­ta, odr­ža­noj 28. de­cem­bra pro­šle go­di­ne, gla­so­vi­ma So­cijal­de­mo­kra­ta, Bo­šnjač­ke stran­ke i DPS-a Velj­ko­vić i ra­zri­je­šen du­žno­sti. Ras­plet su­ko­bav unu­tar do­ju­če­ra­šnjih sa­ve­zni­ka ni­je mo­gao da če­ka „M-Ener­go in­že­nje­ring“ iz Pod­go­ri­ce već je pre­ko jav­nog iz­vr­ši­te­lja za­tra­žio na­pla­tu po­tra­ži­va­nja.
Osta­je da se vi­di da li će „Gri­ja­nje“ u ro­ku od osam da­na pla­ti­ti du­go­va­nje, ka­ko se na­vo­di u po­zi­vu jav­nog iz­vr­ši­te­lja. Uko­li­ko se is­po­štu­je rok od 8 da­na, ko­ji te­če od 29. de­cem­bra 2015. go­di­ne, iz­vr­še­nje će ko­šta­ti 557 eura, od­no­sno za 50 od­sto ma­nje ne­go što će ko­šta­ti u slu­ča­ju pre­ko­ra­če­nja ro­ka od osam da­na.
Velj­ko­vić ka­že, ka­da je u pi­ta­nju nje­go­va smje­na, da se ra­di o „po­li­tič­kom lin­ču“ i da ni­je bi­lo osno­va za ta­ko ne­što.
-Pre­ko su­da ću tra­ži­ti prav­du i ni­ka­ko ne­ću pri­hva­ti­ti ova­kvu od­lu­ku, jer ni­je bi­lo osno­va za mo­ju smje­nu - tvr­di Velj­ko­vić i is­ti­če da je sve odr­ađe­no u re­ži­ji DPS-a.
-Što se ti­če ko­a­li­ci­je DPS -SDP u Plje­vlji­ma ja sam dav­no re­kao da ona prak­tič­no ne po­sto­ji, ali da je još uvijek ni­ko ni­je jav­no ras­ki­nuo - ka­že Velj­ko­vić.
Na­red­ni da­ni će po­ka­za­ti šta se de­ša­va na po­li­tič­koj sce­ni u Plje­vlji­ma i da li će gra­đa­ni Plje­va­lja sa ka­ma­tom pla­ti­ti ne­su­gla­si­ce unu­tar još uvi­jek zva­nič­nih ko­a­li­ci­o­nih part­ne­ra.B.Je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"