Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni MJEŠTANI BJELILA TVRDE DA JE IZGRADNJA KANALIZACIONE MREŽE UNIŠTILA POČETAK SEZONE
Radovi izazvali negodovanje Turisti bježe od buke i prašine Radovi sporo napreduju, jer su, kažu, naišli na veoma tvrd kamen. Turisti dolaze, saobraćaj je u kolapsu. Riječju, katastrofa. Najviše ispaštaju mještani, kaže Davor Lakičević
Dan - novi portal
TI­VAT - Mje­šta­ni Bje­li­la ža­le se da iz­grad­nja ka­na­li­za­ci­o­ne mre­že pri­je­ti da pot­pu­no uni­šti po­če­tak tu­ri­stič­ke se­zo­ne. Na­kon što su ra­do­ve u fe­bru­a­ru blo­ki­ra­li mje­šta­ni Kra­ši­ća, po­sao se pre­ki­da u po­po­dnev­nim ča­so­vi­ma ka­ko bi se omo­gu­ći­lo ne­sme­ta­no od­vi­ja­nje sa­o­bra­ća­ja. Sta­nov­ni­ci se ža­le da su rad­ni­ci i me­ha­ni­za­ci­ja ne­sprem­ni ušli u po­sao, dok sa dru­ge stra­ne iz­vo­đač tvr­di da ra­do­ve pro­lon­gi­ra tvr­da sti­jen­ska ma­sa. Sva­ko­dnev­no od 8 do 14 ča­so­va sa­o­bra­ćaj u Bje­li­li­ma se pre­ki­da ra­di iz­vo­đe­nja ra­do­va, pa se na­pra­ve du­gač­ke ko­lo­ne vo­zi­la ko­ja če­ka­ju pro­la­zak do Kra­ši­ća ko­je je naj­ve­će vi­kend na­se­lje u Bo­ki. Ne­ri­jet­ko do­la­zi do su­ko­ba me­đu ner­vo­znim vo­za­či­ma, pa mo­ra da in­ter­ve­ni­še po­li­ci­ja. Sta­nov­ni­ci­ma Kra­ši­ća rad­ni­ci po­ma­žu da pje­ši­ce pre­đu gra­di­li­šte na kom te­ške gra­đe­vin­ske ma­ši­ne sva­ko­dnev­no ko­pa­ju i za­tr­pa­va­ju trup pu­ta. Pre­ma ri­je­či­ma Da­vo­ra La­ki­če­vi­ća iz Bje­li­la, tu­ri­sti od­mah na­pu­šta­ju ovo mje­sto, jer vi­še­mje­seč­nu pr­ljav­šti­nu i bu­ku ne mo­gu is­tr­pje­ti ni ži­te­lji, a ka­mo­li go­sti.
-Ra­do­vi spo­ro na­pre­du­ju, jer su, ka­žu, na­i­šli na ve­o­ma tvrd ka­men. Tu­ri­sti do­la­ze, sa­o­bra­ćaj je u ko­lap­su. Ri­ječ­ju, ka­ta­stro­fa. Naj­vi­še is­pa­šta­ju mje­šta­ni. Već če­ti­ri go­di­ne ži­vi­mo u pra­ši­ni. Od bu­ke „pi­ka­me­ra’’ svi smo oglu­vje­li. Na­dam se da će op­šti­na i in­spek­cij­ske slu­žbe ko­je nas če­sto po­sje­ću­ju ima­ti ra­zu­mi­je­va­nja- ka­že La­ki­če­vić.
Od fe­bru­a­ra do da­nas iz­vo­đač, nje­mač­ka fir­ma „Lu­dvig Pfaj­fer’’, i nji­hov po­di­zvo­đač fir­ma „Alb star“ na­pra­vi­li su ne­do­vo­ljan po­mak. Od ma­ja 2013. go­di­ne vi­še pu­ta su po­mje­ra­ni ro­ko­vi za­vr­šet­ka po­sla, vri­jed­nog pre­ko 11 mi­li­o­na eura. U kom­pa­ni­ji „Da­hlem“ ko­ja vr­ši nad­zor nad pro­jek­tom na­da­ju se da će ra­do­vi u Bje­li­li­ma bi­ti za­vr­še­ni do kra­ja sed­mi­ce.
Pre­ma ri­je­či­ma in­že­nje­ra Pa­vla Ječ­me­ni­ce, po­sta­vlja­nje cje­vo­vo­da i pri­pre­me za as­fal­ti­ra­nje tre­ba da bu­du za­vr­še­ne u na­red­nih ne­ko­li­ko da­na. On is­ti­če da će, uz do­pu­šte­nje op­šti­ne Ti­vat ko­ja je in­ve­sti­tor ra­do­va, po­slo­vi bi­ti na­sta­vlje­ni i to­kom tu­ri­stič­ke se­zo­ne.
-O raz­lo­zi­ma ka­šnje­nja u di­na­mi­ci iz­vo­đe­nja ra­do­va raz­go­va­ra­mo na raz­li­či­tim sa­stan­ci­ma s in­ve­sti­to­rom i iz­vo­đa­čem. Ako pi­ta­te iz­vo­đa­ča, on će re­ći da je glav­ni raz­log ne­a­de­kvat­na pri­pre­mlje­nost za sti­jen­sku ma­su. Mi ka­že­mo da su ro­ko­vi su­štin­ski po­mje­re­ni zbog to­ga što iz­vo­đač ni­je an­ga­žo­vao do­volj­no ka­pa­ci­te­ta u ovom pe­ri­o­du do po­čet­ka tu­ri­stič­ke se­zo­ne. Oče­ku­je­mo da ra­do­vi bu­du go­to­vi to­kom ovog lje­ta, naj­ka­sni­je do sep­tem­bra- re­kao je Ječ­me­ni­ca.
Ra­do­vi pod­ra­zu­mi­je­va­ju pro­ši­re­nje pu­ta u du­ži­ni od 150 me­ta­ra, iz­grad­nju šest pump­nih sta­ni­ca, di­je­la se­kun­dar­ne mre­že.
Mje­šta­ni Kra­ši­ća u fe­bru­a­ru su blo­ki­ra­li ra­do­ve na iz­grad­nji ka­na­li­za­ci­o­nog si­ste­ma u Bje­li­li­ma tra­že­ći da se ne za­u­sta­vlja sa­o­bra­ćaj i da se put pro­ši­ri. Oni su ta­da is­ka­za­li i ne­za­do­volj­stvo na­či­nom iz­vo­đe­nja ra­do­va od stra­ne po­di­zvo­đa­ča fir­me „Alb star“ iz Al­ba­ni­je.
Ž.K.


Bez vo­de i te­le­fon­skog sig­na­la

U Bje­li­li­ma ka­žu da rad­ni­ci „Alb sta­ra“ če­sto ošte­ću­ju vo­do­vod­nu i te­le­ko­mu­ni­ka­ci­o­nu in­fra­struk­tu­ru, pa da­ni­ma osta­ju bez vo­de i te­le­fon­skog sig­na­la. Mje­šta­ni su ne­za­do­volj­ni i ha­va­rij­skim is­pu­stom si­ste­ma, ko­ji je po nji­ho­vom mi­šlje­nju po­lo­žen u mo­re na ne­do­volj­noj uda­lje­no­sti od oba­le.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"