Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

 
Regioni U BIJELOM POLJU ODRŽANA JAVNA RASPRAVA U fokusu upravljanje otpadom
Dan - novi portal
BI­JE­LO PO­LjE - U or­ga­ni­za­ci­ji Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma, ju­če je u Bi­je­lom Po­lju odr­ža­na jav­na ras­pra­va o na­cr­tu dr­žav­nog pla­na upra­vlja­nja ot­pa­dom za pe­ri­od 2015./ ‘20. go­di­na i o na­cr­tu iz­vje­šta­ja o stra­te­škoj pro­cje­ni uti­ca­ja na ži­vot­nu sre­di­nu. Pred­sta­vlje­ne su stra­te­gi­je i spe­ci­fič­ni ci­lje­vi ovih do­ku­me­na­ta.
-Cr­na Go­ra, kao kan­di­dat za član­stvo u EU, ima oba­ve­zu da us­po­sta­vi funk­ci­o­na­lan in­te­gri­sa­ni si­stem upra­vlja­nja ot­pa­dom i, pre­ma ocje­ni Evrop­ske ko­mi­si­je, taj cilj se sma­tra jed­nim od pri­o­ri­tet­nih na pu­tu pri­dru­ži­va­nja. U ci­lju us­po­sta­vlja­nja ta­kvog si­ste­ma, Cr­na Go­ra je pro­te­klih go­di­na usvo­ji­la osnov­ni Za­kon o upra­vlja­nju ot­pa­dom i set od­go­va­ra­ju­ćih pod­za­kon­skih aka­ta, či­me je us­po­sta­vljen so­li­dan prav­ni okvir za na­ci­o­nal­ni si­stem upra­vlja­nja ot­pa­dom. Oče­ku­je se da će ovaj set pro­pi­sa bi­ti upot­pu­njen pro­pi­si­ma ko­ji tre­nut­no ne­do­sta­ju, ali i da će vre­me­nom bi­ti uskla­đi­van sa svim iz­mje­na­ma ko­je se bu­du de­ša­va­le na ni­vou EU. Kao osnov za us­po­sta­vlja­nje si­ste­ma upra­vlja­nja ot­pa­dom, za­kon pred­vi­đa iz­ra­du na­ci­o­nal­ne stra­te­gi­je i dr­žav­nog pla­na upra­vlja­nja ot­pa­dom, ko­ji­ma bi se de­fi­ni­sao pla­ni­ra­ni si­stem, ali i svi ci­lje­vi, mje­re i ak­tiv­no­sti ko­je je neo­p­hod­no ostva­ri­ti i pred­u­ze­ti da bi do nje­go­vog us­po­sta­vlja­nja do­šlo. Bu­du­ći da je pe­ri­od za ko­ji je bio iz­ra­đen pret­hod­ni set stra­te­ških do­ku­me­na­ta is­te­kao i da je neo­p­hod­no iz­ra­di­ti i usvo­ji­ti no­vi, ja­vi­la se po­tre­ba za pre­i­spi­ti­va­njem pret­hod­no pla­ni­ra­nih i ostva­re­nih ci­lje­va i sa­gle­da­va­njem tre­nut­nih ten­den­ci­ja, po­tre­ba i mo­guć­no­sti Cr­ne Go­re ka­da je upra­vlja­nje ot­pa­dom u pi­ta­nju, ka­zao je Ne­boj­ša Ko­pri­vi­ca iz Di­rek­ci­je za upra­vlja­nje ot­pa­dom.
Pred­stav­nik Mi­ni­star­stva odr­ži­vog raz­vo­ja i tu­ri­zma Igor Iva­no­vić ka­zao je da će na­kon Bi­je­log Po­lja jav­na ras­pra­va o ovim na­cr­ti­ma bi­ti or­ga­ni­zo­va­na u Ba­ru i Pod­go­ri­ci.
M.N.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"