Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi SA FUNKCIJA NA UNIVERZITETU OTIŠLI POSLEDNJI KADROVI RADMILE VOJVODIĆ
Cerović Pet ostavki u Sudu časti Pored predsjednika Dražena Cerovića, ostavke su podnijeli Srđan Kadić, Žana Lekić, Milovan Radulović i Milan Tomić, a na njihova mjesta predloženi su Boris Vukićević, Predrag Janković, Božidar Popović, Dragana Kujović i Miloš Vuksanović
Dan - novi portal
Pred­sjed­nik Su­da ča­sti Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re (UCG) Dra­žen Ce­ro­vić i če­ti­ri čla­na ovog ti­je­la pod­ni­je­li su neo­po­zi­ve ostav­ke, a na da­na­šnjoj sjed­ni­ci Se­na­ta oče­ku­je se da bu­de iza­bran no­vi sa­stav na če­lu sa Bo­ri­som Vu­ki­će­vi­ćem, ko­ga je pred­lo­žio rek­tor Da­ni­lo Ni­ko­lić, po­tvr­đe­no je za „Dan” u Rek­to­ra­tu UCG. U ostav­ci, ko­ju je do­sta­vio Rek­to­ra­tu i Se­na­tu, a u ko­ju je „Dan” imao uvid, Ce­ro­vić na­vo­di da na­pu­šta funk­ci­ju zbog „na­pa­da sa svih stra­na i ne­pri­jat­no­sti ko­ji­ma je to etič­ko ti­je­lo bi­lo iz­lo­že­no za vri­je­me nje­go­vog dvo­i­po­go­di­šnjeg man­da­ta”. Po­red Ce­ro­vi­ća, ostav­ke u ovom etič­kom ti­je­lu pod­ni­je­li su i čla­no­vi Sr­đan Ka­dić, Ža­na Le­kić, Mi­lo­van Ra­du­lo­vić i pred­stav­nik stu­de­na­ta Mi­lan To­mić.
Rek­tor Ni­ko­lić, ko­ji je ina­če i pred­sjed­nik Se­na­ta, pred­lo­žio je če­ti­ri no­va čla­na – van­red­nog pro­fe­so­ra na Mu­zič­koj aka­de­mi­ji Pre­dra­ga Jan­ko­vi­ća, do­cen­ta na Pri­rod­no-ma­te­ma­tič­kom fa­kul­te­tu Bo­ži­da­ra Po­po­vi­ća, na­uč­nog sa­vjet­ni­ka u Isto­rij­skom in­sti­tu­tu Dra­ga­nu Ku­jo­vić i pred­stav­ni­ka stu­de­na­ta Mi­lo­ša Vuk­sa­no­vi­ća. Čla­no­vi Su­da ča­sti osta­će van­red­ni pro­fe­sor Gra­đe­vin­skog fa­kul­te­ta Ma­ri­na Ra­ko­če­vić, re­dov­ni pro­fe­sor na Fa­kul­te­tu za sport i fi­zič­ko vas­pi­ta­nje Mi­ro­slav Ke­zu­no­vić, van­red­ni pro­fe­sor na Me­di­cin­skom fa­kul­te­tu Fi­lip Vuk­mi­ro­vić i Mi­ro­slav Do­de­ro­vić sa Fi­lo­zof­skog fa­kul­te­ta.
Ce­ro­vić u ostav­ci Ni­ko­li­ću is­ti­če da se Sud ča­sti u pro­te­kle dvi­je i po go­di­ne ba­vio de­li­kat­nim pi­ta­nji­ma etič­ke od­go­vor­no­sti ko­le­ga u aka­dem­skom sek­to­ru.
– Pri to­me smo bi­li iz­lo­že­ni na­pa­di­ma sa svih stra­na, pr­ven­stve­no od ta­blo­id­nih kre­a­to­ra jav­nog mnje­nja, ali i ne sa­mo od njih. Što smo od­go­vor­ni­je i pre­ci­zni­je ra­di­li svoj po­sao, to smo bi­li ve­ći „trn u oku” i pro­jek­to­va­ni obje­kat na­pa­da. O in­ten­zi­te­tu ni­čim za­slu­že­nih ne­pri­jat­no­sti i iz­dr­ža­nih na­pa­da, a sve zbog po­šte­nog i od­go­vor­nog ra­da, ov­dje ne­ću tro­ši­ti ri­je­či, po­red osta­log i za­to što to ri­je­či­ma ni­je mo­gu­će ni pred­sta­vi­ti, bez ob­zi­ra na ši­ri­nu vo­ka­bu­la­ra. Već du­že od po­la go­di­ne ide­ja mi je da pred­lo­žim Su­du ča­sti ro­ka­du na mje­sto pred­sjed­ni­ka, ali sam zbog slo­že­ne si­tu­a­ci­je i od­no­sa na re­la­ci­ji Uprav­ni od­bor – biv­ši rek­tor od­lu­čio da sa­če­kam kon­so­li­da­ci­ju UCG. Ovom pri­li­kom to i zva­nič­no či­nim i pod­no­sim neo­po­zi­vu ostav­ku na mje­sto pred­sjed­ni­ka Su­da ča­sti – is­ti­če Ce­ro­vić u ostav­ci.
Ce­ro­vi­ća je iza­brao ra­ni­ji sa­stav Se­na­ta, na pred­log biv­še rek­tor­ke Rad­mi­le Voj­vo­dić, ko­ju je Uprav­ni od­bor UCG smi­je­nio u ok­to­bru ove go­di­ne, na za­htjev čla­no­va ko­ji u upra­vi pred­sta­vlja­ju Vla­du Cr­ne Go­re. Nje­na smje­na usli­je­di­la je na­kon vi­še­mje­seč­nih su­ko­ba sa mi­ni­strom pro­svje­te Da­mi­rom Še­ho­vi­ćem i Vla­dom oko sje­di­šta Vi­so­ke me­di­cin­ske ško­le u Be­ra­na­ma. D.B.


U no­vom sa­sta­vu su­de Vla­di­mi­ru Pe­ši­ću

Uprav­ni od­bor je upu­tio pri­ja­vu Su­du ča­sti pro­tiv svog biv­šeg čla­na, pro­fe­so­ra Vla­di­mi­ra Pe­ši­ća, zbog na­vod­nog kr­še­nja Etič­kog ko­dek­sa pri­li­kom jav­no iz­ne­se­nih sta­vo­va na­kon smje­ne rek­tor­ke Rad­mi­le Voj­vo­dić. Pe­šić je u no­vem­bru opo­zvan iz UO. Pret­hod­no je na­kon smje­ne Voj­vo­di­će­ve pod­nio ostav­ku na mje­sto pred­sjed­ni­ka Na­uč­nog od­bo­ra UCG.
– UO je pre­dao u nad­le­žnost i da­lje po­stu­pa­nje Su­du ča­sti UCG Go­re pro­fe­so­ra Pe­ši­ća zbog kva­li­fi­ka­ci­ja ko­je je iz­no­sio na ra­čun čla­no­va Se­na­ta i Uprav­nog od­bo­ra, o če­mu će ko­nač­nu ocje­nu da­ti Sud ča­sti – na­vo­di se u od­lu­ci UO.


O Mu­jo­vi­ću na­kon nad­le­žnih or­ga­na

No­vi sa­stav Su­da ča­sti od­lu­či­va­će i o slu­ča­ju pro­fe­so­ra Prav­nog fa­kul­te­ta Ran­ka Mu­jo­vi­ća, pro­tiv ko­ga su FPN i stu­den­ti pod­ni­je­li pri­ja­vu za ne­e­tič­ko po­stu­pa­nje pre­ma stu­dent­ki­nja­ma i vi­so­ke kri­te­ri­ju­me pri ocje­nji­va­nju. Sud ča­sti je u tom slu­ča­ju od­lo­žio do­no­še­nje od­lu­ke zbog sud­skog po­stup­ka ko­ji je po­kre­nuo Mu­jo­vić pro­tiv stu­de­na­ta ko­ji ga op­tu­žu­ju. Bez od­lu­ke Su­da ča­sti za­vr­šen je i slu­čaj de­ka­na Prav­nog fa­kul­te­ta Ve­li­mi­ra Ra­ko­če­vi­ća, ko­jeg je Cen­tar za gra­đan­sko obra­zo­va­nje op­tu­žio da je pla­gi­rao dok­tor­ski rad.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"