Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Trampov savjetnik radio i za Mila i za Deripasku * Na infuziji osam majki * Iz Brazila uvezeno 100 tona mesa * Srpski pasoš zatražio i vođa „škaljaraca” * Identitet naroda * Mali Alek
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 23-03-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Dragan Koprivica, direktor Centra za demokratsku tran.:
– Agencija za sprečavanje korupcije do sada nije kao problem prepoznala pojavu da ministri zloupotrebljavaju javnu funkciju u toku predizborne kampanje.

Vic Dana :)

Uče mama i tata dijete da priča:
- Kako se čuje mačka?
- Mjau, mjau...
- Bravo! A kako se čuje pas?
- Vau, vau...
- Super! A kako se čuje miš?
- Klik, klik..


Mujo napravio neki belaj i doveli ga kod sudije.
- Pa šta vas je dovelo ovdJe? - upita sudija
- Velika marica i četiri policajca - kaže Mujo.


Igraju dvije plavuše fudbala i jedna kaže: -Too dala sam koš! A druga odgovara na to: -Glupačo nije ti ovo odbojka.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi SENAT UCG FORMIRAO KOMISIJU ZA SPROVOĐENJE IZBORA ZA REKTORA
Radmila hoće drugi mandat
Dan - novi portal
Rek­tor­ka Rad­mi­la Voj­vo­dić pod­ni­je­će da­nas kan­di­da­tu­ru za no­vi tro­go­di­šnji man­dat na kon­kur­su ko­ji je uprav­ni od­bor ras­pi­sao 23. fe­bru­a­ra, sa­zna­je „Dan” iz Rek­to­ra­ta Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re (UCG). Uprav­ni od­bor je 20. fe­bru­a­ra po­kre­nuo po­stu­pak za iz­bor rek­to­ra UCG za man­dat­ni pe­ri­od od 2017. do 2020. go­di­ne jer Voj­vo­di­će­voj man­dat is­ti­če 20. av­gu­sta. Iz­vor „Da­na” iz Rek­to­ra­ta ka­že da je Voj­vo­di­će­va od­lu­či­la da se kan­di­du­je ka­ko bi spro­ve­la re­for­mu stu­di­ja, ko­joj se pro­ti­vio je­dan broj fa­kul­te­ta i stu­de­na­ta. Se­nat UCG, ko­jem pred­sje­da­va Voj­vo­di­će­va, ime­no­vao je na po­sled­njoj sjed­ni­ci iz­bor­nu ko­mi­si­ju za spro­vo­đe­nje po­stup­ka iz­bo­ra rek­to­ra.
– Pred­sjed­ni­ca ko­mi­si­je je Gor­da­na Pa­o­vić Jek­nić, kao pred­stav­nik aka­dem­skog oso­blja, a čla­no­vi su Vla­dan Jo­ko­vić, pred­stav­nik osni­va­ča, Mar­tin Ća­la­san, pred­stav­nik sa­rad­ni­ka, i De­san­ka Ra­do­ji­čić, pred­stav­nik ne­a­ka­dem­skog oso­blja. Rek­tor­ka Voj­vo­dić za­sad je je­di­ni i naj­o­zbilj­ni­ji kan­di­dat za dru­gi man­dat na če­lu UCG. Na­mje­ra sa­da­šnjeg ru­ko­vod­stva UCG je da spro­ve­de iz­mje­ne na toj in­sti­tu­ci­ji, po­čev od stra­te­gi­je raz­vo­ja Uni­ver­zi­te­ta i bes­plat­nog ško­lo­va­nja za stu­den­te osnov­nih i ma­ster stu­di­ja, što sma­tra­ju ve­li­kim uspje­hom. Ona će pod­ni­je­ti kan­di­da­tu­ru i oče­ku­je da će dru­gi put do­bi­ti po­dr­šku UO i Vla­de – ka­za­li su nam iz Rek­to­ra­ta.
Na pi­ta­nja ko­ja smo ju­če upu­ti­li rek­tor­ki ni­je­smo do­bi­li od­go­vor.
Pri­ja­ve se pod­no­se u ro­ku od 30 da­na od da­na ob­ja­vlji­va­nja kon­kur­sa.
Ru­ko­vod­stvo UCG na če­lu sa Voj­vo­di­će­vom je to­kom pret­hod­nog man­da­ta usvo­ji­lo no­vi mo­del stu­di­ja 3+2+3 (u tra­ja­nju osnov­nih, ma­ster i dok­tor­skih stu­di­ja), ko­jem se u pr­vom re­du pro­ti­vio Pri­rod­no- ma­te­ma­tič­ki fa­kul­tet (PMF) iz Pod­go­ri­ce. Upra­va i pro­fe­so­ri PMF-a su tvdi­li da je Voj­vo­di­će­va no­vim mo­de­lom stu­di­ja pre­kr­ši­la Za­kon o vi­so­kom obra­zo­va­nju.
Pre­ma sta­tu­tu, rek­tor se bi­ra na osno­vu pod­ne­se­nog pro­gra­ma raz­vo­ja Uni­ver­zi­te­ta. Rek­to­ra bi­ra uprav­ni od­bor, iz re­da re­dov­nih pro­fe­so­ra u rad­nom od­no­su na Uni­ver­zi­te­tu, u skla­du sa Za­ko­nom o vi­so­kom obra­zo­va­nju i op­štim ak­tom.D.B.


Oda­lo­vić de­kan FLU

Uprav­ni od­bor Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re (UCG) usvo­jio je ka­pi­tal­ni bu­džet za objek­te za 2018. go­di­nu, ko­ji pred­vi­đa re­kon­struk­ci­ju zgra­de Teh­nič­kih fa­kul­te­ta i iz­grad­nju sport­ske sa­le Fa­kul­te­ta za sport i fi­zič­ko vas­pi­ta­nje. Iz Rek­to­ra­ta je sa­op­šte­no da je do­ne­se­na od­lu­ka o pre­na­mje­ni objek­ta je­dan u za­hva­tu DUP-a za Na­uč­no-teh­no­lo­ški park u Uni­ver­zi­tet­skom cen­tru.
– Da­ta je sa­gla­snost na pred­log pro­jekt­nog za­dat­ka za iz­ra­du glav­nog pro­jek­ta za iz­grad­nju fi­skul­tur­ne sa­le Fa­kul­te­ta za sport i fi­zič­ko vas­pi­ta­nje u Nik­ši­ću. Od­lu­kom je utvr­đen dio raz­voj­no-in­ve­sti­ci­o­ne po­li­ti­ke Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re. Ona ob­u­hva­ta sle­de­će pro­jek­te: re­kon­struk­ci­ju to­pla­ne Uni­ver­zi­te­ta Cr­ne Go­re, re­kon­struk­ci­ju zgra­de Teh­nič­kih fa­kul­te­ta u Pod­go­ri­ci i na­sta­vak iz­grad­nje kom­plek­sa Fa­kul­te­ta umjet­no­sti na Ce­ti­nju – na­vo­de u sa­op­šte­nju.
Uprav­ni od­bor je za de­ka­na Fa­kul­te­ta li­kov­nih umjet­no­sti (FLU) na Ce­ti­nju iza­brao Rat­ka Oda­lo­vi­ća, re­dov­nog pro­fe­so­ra na tom fa­kul­te­tu, za man­dat­ni pe­ri­od 2017–2020. go­di­ne.
– Oda­lo­vić će na du­žnost stu­pi­ti 16. apri­la 2017. Uprav­ni od­bor je na pred­log rek­tor­ke Rad­mi­le Voj­vo­dić iz­vr­šio iz­mje­ne i do­pu­ne Pra­vil­ni­ka o unu­tra­šnjoj or­ga­ni­za­ci­ji i si­ste­ma­ti­za­ci­ji rad­nih mje­sta na Me­di­cin­skom fa­kul­te­tu UCG – pi­še u sa­op­šte­nju.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"