Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Radmilin Univerzitet najgori u regionu * Obračunaćemo se sa svima koji prikrivaju dokaze * Tuže državu zbog zakona o švajcarcima * Pritisli ovi iz vlasti, lične plaćam koliko kažeš * Šapat ispod lipe * Pisanje i čitanje
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 14-09-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
RADE MILOŠEVIĆ, bivši direktor Zavoda za zapo#:
Vrijeme je da se počne sprovođenje zakona prema onima koji zloupotrebljavaju službeni položaj.

Vic Dana :)

Пи­та же­на му­жа:
- Је­си ли ре­као свом ше­фу да нас дво­је не мо­же­мо жи­вје­ти од те тво­је ма­ле пла­те?
Муж од­го­ва­ра:
Је­сам.
Же­на:
- И, што ти је ре­као?
Муж:
- Да се раз­ве­дем...

Ка­же Ци­га Ци­ги:
- Знаш да је умро Вер­са­ће?!
- Ко­ји бре, ори­ги­нал?!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2016-09-10 IZ MONTEFARMA SAOPŠTILI DA FALI JEDINO LIJEK ZA PROSTATU
Građani tvrde da uzalud obilaze apoteke
Dan - novi portal
U dr­žav­noj apo­te­kar­skoj usta­no­vi „Mon­te­farm” po­no­vo vla­da ne­sta­ši­ca lje­ko­va za pro­sta­tu, ko­šta­na obo­lje­nja i pluć­ne bo­le­sti, tvdre gra­đa­ni ko­ji su se obra­ti­li re­dak­ci­ji „Da­na”. U apo­te­ka­ma fa­li li­jek „mo­stra­fin” za pro­sta­tu, in­ha­la­tor za di­saj­ne pu­te­ve i „fo­sa­vans” za oste­po­ro­zu. Gra­đa­ni ka­žu da su če­ste ne­sta­ši­ce i lje­ko­va za krv­ni pri­ti­sak i kardiovaskularna obo­lje­nja „mo­no­pril”.
Iz „Mon­te­far­ma” je „Da­nu” sa­op­šte­no da u apo­te­ka­ma ne­ma li­je­ka „mo­stra­fin” i da će u po­ne­dje­ljak zna­ti ka­da će bi­ti is­po­ru­čen. Iz te usta­no­ve na­vo­de da osta­lih medikamenta ima do­volj­no i da je mo­gu­će da sa­mo u po­je­di­nim apo­te­ka­ma ne­do­sta­ju ne­ki lje­ko­vi, zbog ve­li­ke po­tra­žnje pa­ci­je­na­ta.
– Snab­dje­ve­nost lje­ko­vi­ma u „Mon­te­far­mu” je ured­na i kon­ti­nu­i­ra­na, ta­ko da su gra­đa­ni­ma do­stup­ni svi na­ve­de­ni lje­ko­vi. U po­ne­dje­ljak će­mo oba­vi­je­sti­ti gra­đa­ne o tač­nom da­tu­mu is­po­ru­ke „mo­stra­fi­na” Ima­mo i sve in­ha­la­to­re – tvr­de iz Mon­te­far­ma.
Pod­go­ri­čan­ka Alek­san­dra Bur­zan ni­je bi­la u mo­guć­no­sti da po­dig­ne na re­cept te­ra­pi­ju za li­je­če­nje pro­sta­te.
– Ni­je­sam uspje­la da po­dig­nem na re­cept li­jek „mo­stra­fin” za pro­sta­tu, ne­ma ga u apo­te­ci u Mo­skov­skoj uli­ci. Ne znam ho­ću li ga na­ći u dru­gim objek­ti­ma „Mon­te­far­ma”, ali ovo se i ra­ni­je de­ša­va­lo. Sma­tram da bi snab­dje­ve­nost apo­te­ka tre­ba­la da bu­de znat­no bo­lja – ka­za­la je Bur­zan.
Njen su­gra­đa­nin Želj­ko Sto­ja­no­vić bio je iste sre­će u apo­te­ci u Bu­le­va­ru Sve­tog Pe­tra Ce­tinj­skog, gdje ni­je bi­lo li­je­ka za oste­po­ro­zu.
– Vr­lo ri­jet­ko ima­ju li­jek „fo­sa­vans”, ko­ji sam do­šao da uzmem za maj­ku. Ni­je la­ko kad gra­đa­ni, ko­ji­ma je li­jek pri­je­ko po­tre­ban, ne mo­gu da ga pro­na­đu u dr­žav­nim apo­te­ka­ma. Po­na­vlja­ju se ne­sta­ši­ce istih lje­ko­va, to bi tre­ba­lo da se ri­je­ši, po­seb­no za sta­ri­je pa­ci­jen­te – po­ru­ču­je Sto­ja­no­vić.
Mi­tar Iva­no­vić ka­zao je „Da­nu” da već iz­vje­sno vri­je­me ne mo­že da na­đe u apo­te­ka­ma in­ha­la­tor za li­je­če­nje di­saj­nih pu­te­va. On ka­že da mu to ote­ža­va zdrav­stve­no sta­nje.
– On se po­di­že na re­cept, ali ga ne­ma­ju. Če­ka­ću još ma­lo i ako ga ne do­bi­ju, mo­ra­ću da ga tra­žim kod pri­vat­ni­ka. Ve­li­ki pro­blem je što če­sto ne­ma­ju te­ra­pi­ju i lju­di mo­ra­ju da se sna­la­ze ka­ko zna­ju i umi­ju. Mu­ka je kad za sve mo­raš da pla­tiš da bi se li­je­čio – raz­o­ča­ra­no pri­ča Iva­no­vić.
D.B.


Ci­to­sta­ti­ka ima do­volj­no

Iz „Mon­te­far­ma” su ju­če is­ta­kli da je snab­dje­ve­nost ci­to­sta­ti­ci­ma u Kli­nič­kom cen­tru pot­pu­na i da gra­đa­ni na vri­je­me do­bi­ja­ju po­treb­nu te­ra­pi­ju.
„Dan” je u dva na­vra­ta ob­ja­vio to­kom ove go­di­ne da su pa­ci­jen­ti sa kan­ce­rom de­be­log cri­je­va i doj­ke bi­li bez te­ra­pi­je u KCCG, zbog ne­sta­ši­ce ci­to­sta­ti­ka „docetaxel” i „iri­no­te­san” od 40 i 100 mg.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"