Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Ne potpisujemo sporazum prije Radojkine ostavke * Novac uzeo da podmiti vještake, a ne Katnića * Prodavali i opasnu opremu za bebe * Milovom kumu šest miliona državne pomoći * Oteo avion da bi predao pismo bivšoj ženi * „Božji prorok” u američkom Kongresu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 30-03-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Vuk Maraš, direktor Monitoring programa MANS-a:
I 2012. godine projekat „Hiljadu plus stanova” pokrenut je uoči parlamentarnih izbora, a veliki broj siromašnih građana ostao je bez neriješenog stambenog pitanja nakon što su prethodno morali da glasaju za DPS.

Vic Dana :)

Čovjek gleda svjetsko prvenstvo u fudbalu. Dolazi dijete i kaže:
- Tata, tata, mamu su zgazila kola!
Čovjek ne pomjera pogled s televizora i kaže:
- Počni ti da plačeš, sad ću ja da dođem.

Prije mnogo godina, jedan mladić je pitao djevojku da se uda za njega.
Rekla je NE!
Tako je on dugo živio srećno!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi - datum: 2016-03-26 NESTAŠICA LIJEKA „BONDRONAT”, ČIJA JE CIJENA BLIZU 5.000 EURA
Pacijenti na onkologiji bez terapije Iz Montefarma nam je saopšteno da je lijek „bondronat” deficitaran kod proizvođača, te da je isporuka koja je najavljena za juče, odložena za narednu sedmicu
Dan - novi portal
Pa­ci­jen­ti­ma sa naj­te­žim ob­li­ci­ma kan­ce­ra, ko­ji se li­je­če na Kli­ni­ci za on­ko­lo­gi­ju Kli­nič­kog cen­tra Cr­ne Go­re (KCCG), zbog ne­sta­ši­ce li­je­ka „bon­dro­nat” ni­je do­stup­na te­ra­pi­ja ne­ko­li­ko ne­dje­lja. Pre­ma tvrd­nja­ma pa­ci­je­na­ta ko­ji su se obra­ti­li „Da­nu”, na­vo­de­ći da im na Kli­ni­ci za on­ko­lo­gi­ju ni­je omo­gu­će­no li­je­če­nje jer ko­mi­si­ja Mi­ni­star­stva zdra­vlja, ko­ja odo­bra­va dva li­je­ka, „bon­dro­nat” i „fa­slo­deks”, na osno­vu me­di­cin­ske do­ku­men­ta­ci­je i na­la­za, ni­je za­si­je­da­la. Ra­di se o ci­to­sta­ti­ci­ma za li­je­če­nje ra­ka doj­ke, ko­sti­ju i bu­bre­ga, ko­ji ko­šta­ju od 3.000 do 5.000 eura.
Iz Mon­te­far­ma je za „Dan” po­tvr­đe­no da je ne­sta­ši­ca „bon­dro­na­ta” pro­u­zro­ko­va­la ta­kvu si­tu­a­ci­ju. Iako je is­po­ru­ka te­ra­pi­je „bon­dro­nat” tre­ba­lo da bu­de oba­vlje­na ju­če, pre­ma tvrd­nja­ma iz „Mon­te­far­ma”, od­lo­že­na je za na­red­nu sed­mi­cu, zbog če­ga će pa­ci­jen­ti još mi­ni­mum če­ti­ri da­na bi­ti bez te te­ra­pi­je.
– Li­jek „bon­dro­nat” je de­fi­ci­ta­ran kod pro­iz­vo­đa­ča i is­po­ru­ka je na­ja­vlje­na za 25. mart. Što se ti­če dru­gog li­je­ka, sa njim ne­ma pro­ble­ma, „fa­slo­dek­sa” ima u do­volj­nim ko­li­či­na­ma u Kli­nič­kom cen­tru, is­ti­ču iz Mon­te­far­ma.
U Fon­du za zdrav­stve­no osi­gu­ra­nje tvr­de da oni ni­je­su od­go­vor­ni za ka­šnje­nje te­ra­pi­je, jer ko­mi­si­ja ko­ja odo­bra­va lje­ko­ve naj­te­žim bo­le­sni­ci­ma za­si­je­da naj­ma­nje jed­nom sed­mič­no. Ka­ko do­da­ju, sa­gla­snost na li­je­če­nje po­me­nu­tim me­di­ka­men­ti­ma da­je i Mi­ni­star­stvo zdra­vlja, ko­jem pro­sle­đu­ju od­lu­ku. Ra­di se o lje­ko­vi­ma ko­ji ko­šta­ju iz­me­đu 3.000 i 5.000 eura, a na­ba­vlja­ju se u za­pad­no­e­vrop­skim ze­mlja­ma.
Mi­ni­star zdra­vlja Bu­di­mir Še­grt u ne­ko­li­ko na­vra­ta je ka­zao da ne­će bi­ti ne­sta­ši­ce lje­ko­va, iako gra­đa­ni sva­ko­dnev­no na­i­la­ze na ta­kve pro­ble­me u li­je­če­nju. Iz re­so­ra na či­jem je če­lu, po­sled­njih se­dam da­na ni­je­su od­go­vo­ri­li zbog če­ga ni­je za­si­je­da­la kom­si­ja ko­ja da­je sa­gla­snost za pri­mje­nu te­ra­pi­je naj­te­žim bo­le­sni­ci­ma u Kli­ni­ci za on­ko­lo­gi­ju Kli­nič­kog cen­tra.
U apo­te­ka­ma Mon­te­far­ma od po­čet­ka go­di­ne tra­ju stal­ne ili po­vre­me­ne nestašice ljekova. „Dan” je pri­je mje­sec ob­ja­vio da u apo­te­ka­ma zbog ovo­go­di­šnje is­po­ru­ke sa ten­de­ra ni­je bi­lo me­di­ka­me­na­ta „ma­stro­fin” i „me­man­tin” za pro­sta­tu, „mo­no­pril” od 10 mg za kar­di­o­va­sku­lar­ne bo­le­sti, „an­gliz” za di­ja­be­ti­ča­re i „fa­mo­ti­din”, ko­ji su sa­da do­stup­ni.
Iz Mon­te­far­ma ju­če ni­je­su od­go­vo­ri­li ko­ju su lje­ko­vi de­fi­ci­tar­ni.D.B.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"