Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Ubio djevojku, pa presudio sebi * Neistomišljenike prijavljuje policiji * Funkcioneri DPS-a kupovali glasove za Brajovića * Ako DPS ne podrži smjene, raskinućemo koaliciju * Zablistali na pet jezika * Čovjek u plamenu ispao iz auta * Ubio djevojku, pa presudio sebi
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 11-06-2015

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije:
Dok su drugi trgovali i pogađali se sa Milom Đukanovićem, srpski narod je nepokolebljivo stajao u opoziciji nakaradnom, kriminalizovanom i korumpiranom režimu.

Vic Dana :)

Razgovaraju dva ludaka od kojih jedan plete džemper:
- Šta to radiš?
- Pletem džemper.
- Koje će boje da bude?
- Je l’ znaš onu boju trula višnja?
- Znam.
- E, isti takav samo zelen.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Povodi SINDIKAT OŠ „JUGOSLAVIJA” TRAŽI DA MINISTARSTVO PROSVJETE ZAŠTITI NASTAVNIKE OD MOBINGA KOJI VRŠI DIREKTORICA
Baltić Neistomišljenike prijavljuje policiji Baltić je objasnio da direktorica tri godine ne dozvoljava koleginici Višnjić da se vrati iz područnog odjeljenja Prvo je nakon dešavanja na nastavničkom vijeću podnijela prijavu protiv mene, ali je policija odbacila kao neosnovanu
Dan - novi portal
Sin­di­kat pro­svje­te Ba­ra i sin­di­kal­na or­ga­ni­za­ci­ja OŠ „Ju­go­sla­vi­ja” u tom gra­du tra­ži­li su od Mi­ni­star­stva pro­svje­te da za­šti­ti za­po­sle­ne od di­rek­to­ri­ce Li­di­je Ra­ko­vić ko­ja se, ka­ko tvr­de, ob­ra­ču­na­va sa na­stav­ni­ci­ma ko­ji ne di­je­le nje­no mi­šlje­nje ili tra­že svo­ja pra­va. Pred­sjed­nik sin­di­ka­ta ško­le i raz­red­ni na­stav­nik Mi­ćo Bal­tić ka­zao je „Da­nu” da je di­rek­to­ri­ca pro­tiv nje­ga po­kre­nu­la di­sci­plin­ski po­stu­pak zbog to­ga što je na sjed­ni­ci na­stav­nič­kog vi­je­ća 5. ju­na re­kao da di­rek­to­ri­ca vr­ši mo­bing i dis­kri­mi­ni­še na­stav­ni­cu Ra­du Vi­šnjić. Bal­tić je ob­ja­snio da Ra­ko­če­vi­će­va tri go­di­ne ne do­zvo­lja­va ko­le­gi­ni­ci Vi­šnjić da se vra­ti iz pod­ruč­nog odje­lje­nja u Zup­ci­ma u ma­tič­nu ško­lu, iako je to pre­po­ru­či­la ko­mi­si­ja Mi­ni­star­stva pro­svje­te. On je ju­če raz­go­va­rao sa pred­stav­ni­ci­ma Mi­ni­star­stva pro­svje­te u Pod­go­ri­ci, ko­ji su mu obe­ća­li da će tra­ži­ti od pro­svjet­ne in­spek­ci­je da oba­vi nad­zor i utvr­di šta se de­si­lo.
– Ovo je svo­je­svr­stan pri­ti­sak od stra­ne po­slo­dav­ca na Sin­di­kat pro­svje­te. Na­po­mi­njem da je ko­le­gi­ni­ca Vi­šnjić pod­ni­je­la Pro­svjet­noj in­spek­ci­ji pri­ja­vu za mo­bing pro­tiv di­rek­to­ri­ce jer joj us­kra­ću­je pra­vo na rad u na­šoj ško­li. Tra­ži­mo za­šti­tu od mi­ni­star­stva, jer je sa ovim sa­gla­sna ve­ći­na na­stav­ni­ka i rad­ni­ka na­še usta­no­ve – re­kao je Bal­tić.
On ka­že da ovo ni­je pr­vi put da Ra­ko­vi­će­va ka­žnja­va one ko­ji u toj usta­no­vi ni­su nje­ni isto­mi­šlje­ni­ci.
– Pr­vo je na­kon sjed­ni­ce na­stav­nič­kog vi­je­ća pod­ni­je­la pri­ja­vu pro­tiv me­ne, ali ju je po­li­ci­ja od­ba­ci­la kao neo­sno­va­nu. On­da je po­kre­nu­la di­sci­plin­ski po­stu­pak. Pred­stav­nik rad­ni­ka ne mo­že bi­ti ka­žnjen zbog iz­go­vo­re­ne ri­je­či, ako je u skla­du sa za­ko­nom. U rje­še­nju o po­kre­ta­nju di­sci­plin­skog po­stup­ka di­rek­to­ri­ca na­vo­di da sam na sjed­ni­ci na­stav­nič­kog vi­je­ća pre­ki­dao nje­no iz­la­ga­nje i da je moj su­pro­tan stav do­vo­ljan za nje­go­vo po­kre­ta­nje – ka­že Bal­tić.
Di­rek­to­ri­ca je u rje­še­nju na­ve­la da je Bal­tić svo­jom rad­njom uči­nio po­vre­du rad­ne oba­ve­ze „na­sil­nič­ko, ne­do­lič­no i uvre­dlji­vo po­na­ša­nje pre­ma stran­ka­ma ili za­po­sle­nim i ome­ta­nje jed­nog ili vi­še za­po­sle­nih u pro­ce­su ra­da”.
– Ja i 43 ko­le­ga na­pu­sti­li smo sjed­ni­cu na­stav­nič­kog vi­je­ća jer di­rek­to­ri­ca ni­je do­zvo­li­la na­stav­ni­ci Vi­šnjić da pro­či­ta do­pis ko­mi­si­je u ko­me je na­ve­de­no da Vi­šnji­će­va mo­že da ra­di u toj ško­li. Taj do­pis di­rek­to­ri­ca ne pri­zna­je, iako je iz mi­ni­star­stva – do­dao je Bal­tić.
On ka­že da je in­spek­ci­ja u ne­ko­li­ko na­vra­ta utvr­di­la ne­pra­vil­no­sti u ra­du di­rek­to­ri­ce Ra­ko­vić.
– Pre­ma nji­ho­vom mi­šlje­nju, glav­ni pro­blem u ško­li je ote­ža­na ko­mu­ni­ka­ci­ja di­rek­to­ri­ce sa čla­no­vi­ma ko­lek­ti­va. Taj or­gan je oci­je­nio da vo­đe­nje do­ku­men­ta­ci­je, ru­ko­vo­đe­nje i upra­vlja­nje ško­lom sa naj­ni­žom pre­la­znom ocje­nom „za­do­vo­lja­va”. Uko­li­ko mi­ni­star­stvo ne ri­je­ši pro­blem i ne ogra­di se od po­stu­pa­ka di­rek­to­ri­ce, ko­ji ni­je­su za­kon­ski ute­me­lje­ni, mi će­mo pred­u­ze­ti sve za­kon­ski do­zvo­lje­ne ko­ra­ke ka­ko bi­smo po­ni­šti­li nje­ne ne­za­ko­ni­te od­lu­ke – ob­ja­snio je Bal­tić.
On je re­kao da ga je ko­le­gi­jum na­stav­ni­ka OŠ „Ju­go­sla­vi­je” po­dr­žao i da su u pe­ti­ci­ji ko­ju je pre­dao mi­ni­star­stvu na­ve­li da je di­rek­to­ri­ca neo­sno­va­no pod­ni­je­la pri­ja­vu pro­tiv nje­ga.
– Pe­ti­ci­ju je pot­pi­sa­lo 47 ko­le­ga, ko­ji osu­đu­ju od­lu­ke di­rek­to­ri­ce Ra­ko­vić na­kon mog iz­ne­se­nog sta­va i za­htje­va da se ko­le­gi­ni­ca Vi­šnjić vra­ti u na­šu ško­lu – is­ta­kao je Bal­tić.
D.B.


To­le­ri­šu joj loš rad, jer je član DPS-a

Bal­tić je oci­je­nio da i po­red mno­gih pro­pu­sta ko­ji su utvr­đe­ni u ra­du di­rek­to­ri­ce, ona i da­lje op­sta­je na toj po­zi­ci­ji jer je za­šti­će­na od stra­ne DPS-a u tom gra­du, či­ji je član.
– Mi­ni­star­stvo zna ka­ko funk­ci­o­ni­še ško­la, ali se ni­šta ne mi­je­nja zbog par­tij­ske pri­pad­no­sti di­rek­to­ri­ce na­še ško­le – re­kao je Bal­tić.


Ra­ko­vić: Ni­je­sam ovla­šće­na da pri­čam

Di­rek­to­ri­ca Ra­ko­vić ni­je htje­la da ko­me­na­ta­ri­še slu­čaj sva­đe i pri­ja­vu ko­je je pod­ni­je­la pro­tiv na­stav­ni­ka Bal­ti­ća.
– Ni­je­sam ovla­šće­na da pri­čam o to­me, sve je na Mi­ni­star­tvu pro­svje­te – re­kla je Ra­ko­vi­će­va.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"