Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Polovina građana ne vjeruje Vladi * Borovu brataničnu zaposlili pred izbore * Policija 10 godina ignorisala zahtjeve tužilaštva  * Isplatili A2A iako nisu uzeli 32 miliona od EPCG * Oči svijeta uprte u Helsinki * Narodna * Narod krpi ko stigne
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
MIJOMIR PEJOVIĆ, POSLANIK DEMOKRATSKE CRNE GORE :
Ministar Pavle Radulović okrenuo se sada Nacionalnoj turističkoj organizaciji, za koju želi da bude tutor lokalnim turističkim organizacijama.

Vic Dana :)

Šta plavušina mama kaže ćerki koja ide na sastanak?
– Ako nisi u krevetu do 12, dođi kući.


Dođe lik u teretanu i pita instruktora:
– Na koju spravu da idem da bih privukao što više žena?
– Na bankomat, on je tu ispred...


Šeta se zec šumom i ugleda jedan dugačak red. Odluči zec da vidi šta se dešava. Krene on da se progura na početak reda, govoreći:
– Izvinite, oprostite, izvinite...
Kad je konačno došao na početak reda, medo koji je stajao ispred njega kaže mu:
– Je`l ti mali, šta si došao ovamo? Mrš nazad.
I odgurne ga skroz na kraj reda.
Ali zeka ne odustaje. Ponovo to uradi, ali medo ga ponovo odgurne.
Ponovi se to tako nekoliko puta, kad na kraju zec popizdi i kaže:
– E sad ni neću da otvorim pekaru.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika NOVI PRIMJERI PARTIJSKOG ZAPOŠLJAVANJA U MORSKOM DOBRU UOČI GLASANJA ZA ŠEFA DRŽAVE
Ivana Lazović Borovu brataničnu zaposlili pred izbore Agencija za sprečavanje korupcije evidentirala je da je Ivana Lazović 17. marta potpisala ugovor na neodređeno u JP Morsko dobro, a zaposlenje za stalno dobila je nepun mjesec pred predsjedničke izbore
Dan - novi portal
Član Op­štin­skog od­bo­ra De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) u Bu­dvi Iva­na La­zo­vić, bra­ta­nič­na funk­ci­o­ne­ra te par­ti­je i bi­v­šeg pred­sjed­ni­ka lo­kal­nog par­la­men­ta Bo­ra La­zo­vi­ća, uoči pred­sjed­nič­kih iz­bo­ra u apri­lu ove go­di­ne do­bi­la je ugo­vor na neo­d­re­đe­no u Jav­nom pred­u­ze­ću za upra­vlja­nje mor­skim do­brom Cr­ne Go­re (JPMD). To, ka­ko sma­tra­ju u par­ti­ja­ma ko­je su u opo­zi­ci­ji na dr­žav­nom ni­vou, ja­sno po­ka­zu­je da se ra­di o par­tij­skom za­po­šlja­va­nju.
Po po­da­ci­ma „Da­na”, Agen­ci­ja za spre­ča­va­nje ko­rup­ci­je (ASK) evi­den­ti­ra­la je da je La­zo­vi­će­va 17. mar­ta ove go­di­ne do­bi­la ugo­vor na neo­d­re­đe­no u JP Mor­sko do­bro. Za­po­sle­nje za stal­no je do­bi­la ne­pun mje­sec pred pred­sjed­nič­ke iz­bo­re odr­ža­ne 15. apri­la ove go­di­ne, na ko­ji­ma je u pr­vom kru­gu po­bi­je­dio kan­di­dat DPS-a Mi­lo Đu­ka­no­vić.
Iako je Iva­na La­zo­vić član OO DPS-a Bu­dva, to za ASK ni­je uka­zi­va­lo na po­ten­ci­jal­no po­li­tič­ko za­po­šlja­va­nje. In­te­re­sant­no je da je za­po­sle­nje oba­vlje­no pre­ko po­stup­ka jav­nog ogla­ša­va­nja. Iva­na La­zo­vić bi­la je še­fi­ca ka­bi­ne­ta biv­šeg gra­do­na­čel­ni­ka Bu­dve Sr­đe Po­po­vi­ća. Ona je na tu funk­ci­ju pod­ni­je­la ostav­ku na­kon što je opo­zi­ci­ja pre­u­ze­la vlast u Op­šti­ni Bu­dva.
Umje­sto La­zo­vi­će­ve, za še­fa ka­bi­ne­ta ta­da no­vog gra­do­na­čel­ni­ka Bu­dve Dra­ga­na Kra­po­vi­ća iza­bran je Zdrav­ko Pa­vlo­vić.
La­zo­vi­će­va je na­kon to­ga ubr­zo do­bi­la za­po­sle­nje na od­re­đe­no u Jav­nom pred­u­ze­ću za upra­vlja­nje mor­skim do­brom Cr­ne Go­re, gdje je oba­vlja­la funk­ci­ju port­pa­ro­la.
U čla­nu osam no­vog ugo­vo­ra o ra­du Iva­ne La­zo­vić pi­še da joj se osnov­na za­ra­da do­bi­ja mno­že­njem ko­e­fi­ci­jen­ta rad­nog mje­sta 4,5 sa naj­ni­žom ci­je­nom ra­da u jav­nom pred­u­ze­ću.
– Osnov­na za­ra­da iz ovog čla­na uve­ća­va se za sva­ku za­po­če­tu go­di­nu rad­nog sta­ža – do de­set go­di­na 0,5 od­sto, od de­set do 20 go­di­na 0,75 od­sto i pre­ko 20 go­di­na je­dan od­sto – pi­še u ugo­vo­ru.
Iva­na La­zo­vić iza­bra­na je kra­jem 2017. go­di­ne u sa­stav no­vog op­štin­skog od­bo­ra DPS-a u Bu­dvi. U no­vi op­štin­ski od­bor ušlo je i 12 od­bor­ni­ka, te pred­sjed­ni­ca Žen­ske ali­jan­se DPS-a Bu­dva.
Ta­da je sa­op­šte­no da je pred­sjed­nik DPS-a Mi­lo Đu­ka­no­vić po­ru­čio sa sku­pa „da u Bu­dvi ne­ma mje­sta se­bič­lu­ku ni­ti da se iko tre­ba po­zi­va­ti na pret­hod­no po­stig­nu­te re­zul­ta­te, te da je neo­p­hod­no osna­ži­ti pra­ti­ju i vra­ti­ti po­vje­re­nje gra­đa­na”.
Ta par­ti­ja go­di­na­ma se po­ve­zu­je sa ne­po­ti­zmom i po­li­tič­kim za­po­šlja­va­njem. U toj še­mi je i ne­ka­da­šnji čel­nik DPS-a u Bu­dvi Bo­ro La­zo­vić, ko­ji je osum­nji­čen u vi­še pred­me­ta kao što su „Sta­di­on Lu­go­vi”, ze­mlji­šte u cen­tru Bu­dve, a bio je i ak­ter afe­re „Sni­mak”.
Bo­rov brat Bo­žo La­zo­vić, od­bor­nik DPS-a, vla­snik je re­sto­ra­na „So­le Mio”, gdje su op­štin­ska pred­u­ze­ća u vri­je­me vla­sti te stran­ke or­ga­ni­zo­va­la go­zbe na ra­čun Op­šti­ne.
Vl.O.


Broj­ne zlo­u­po­tre­be

Mor­sko do­bro kon­tro­li­še DPS, jer je nje­gov di­rek­tor Pre­drag Je­lu­šić, ko­ji je od­ne­dav­no na če­lu bu­dvan­skog od­bo­ra te stran­ke. Ka­ko se ra­ni­je od­vi­ja­lo za­po­šlja­va­nje u tom pred­u­ze­ću po­ka­zu­je to što su jav­no u me­di­ji­ma pet čla­no­va ul­cinj­skog DPS-a 2014. go­di­ne, ka­da ta stran­ka ni­je bi­la dio ul­cinj­ske vla­sti, za­tra­ži­li da vla­da­ju­ća par­ti­ja na dr­žav­nom ni­vou svo­je čla­no­ve za­po­šljav­a u Mor­skom do­bru, MUP-u, Upra­vi pri­ho­da, HTP Ul­cinj­ska ri­vi­je­ra, Upra­vi za ne­kret­ni­ne, Elek­tro­di­stri­bu­ci­ji, Cen­tru za so­ci­jal­ni rad, Fon­du zdrav­stva i Po­šti.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"