Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Acu promijenili ime da sakriju mahinacije * Vrijeme je da manjine otkažu podršku Milu * U datumu se razlikuju za čitavu deceniju * Što je zabranjeno Savjetu nije ministru * Acu promijenili ime da sakriju mahinacije * Protivotrov * U slavu knjige
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 09-11-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Miroje Jovanović, avdokat :
Svjedok saradnik je tri puta promijenio iskaz, koji je sada naučio kao pjesmicu, kako bi optužio DF, a u tu svrhu su mu angažovali i trenera za javne nastupe.

Vic Dana :)

U ordinaciji zviždi pacijent i kaže psihijatru:
– Doktore, ja mislim, da sam ptica!
– Što ne odletite nazad u čekaonicu, ja ću da pozovem bolnicu, da vam pripreme gnijezdo.

– Kolega, čuo sam, da na pacijentima vršite nove šok terapije!
– Da, unaprijed im šaljem račune!

Kad su doveli unesrećenu, doktor je pregledao i izdiktirao sestri:
– Ogrebotine po rukama, napuklo drugo rebro lijevo, slomljen lijevi gležanj.
U tom trenutku se unesrećena probudi.
– Koliko ste stari? - pita doktor.
– Dvadesetdvije godine.
– Sestro, napišite još: „Smetnje u sjećanju”.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika DŽAVID ŠABOVIĆ ZA „DAN” ISTAKAO DA POBJEDA OPOZICIJE NA LOKALNIM IZBORIMA MOŽE DA OZNAČI POČETAK KRAJA REŽIMA
Džavid Šabović Vrijeme je da manjine otkažu podršku Milu Manjinski narodi moraju da počnu da brinu o sebi i svojim interesima, a ne o interesima male grupe na vlasti i DPS-a – kazao je Šabović
Dan - novi portal
Bi­ra­či iz di­ja­spo­re ne­će na pred­sto­je­ćim iz­bo­ri­ma po­dr­ža­ti li­stu De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) jer im je do­sta pre­va­ra i la­žnih obe­ća­nja, oci­je­nio je ju­če po­sla­nik SDP-a Dža­vid Ša­bo­vić.
On je za „Dan” ka­zao da je DPS na pro­šlim iz­bo­ri­ma pre­va­rio gra­đa­ne iz di­ja­spo­re i da oni sa­da ne­ma­ju raz­lo­ga da po­dr­že tu stran­ku.
– Uosta­lom, te­ško mo­gu da svo­joj bra­ći, ro­đa­ci­ma i pri­ja­te­lji­ma ob­ja­sne za­što su mo­ra­li da odu i za­što su sre­ću po­tra­ži­li na dru­gim mje­sti­ma ako je to­li­ko do­bro u Pet­nji­ci i Cr­noj Go­ri i ako ta vlast DPS-a či­ni to­li­ko do­brog za na­rod i dr­ža­vu. I ko­nač­no, do­sta im je la­ži i pre­va­ra od stra­ne funk­ci­o­ne­ra i ak­ti­vi­sta DPS-a, ko­ji pred sva­ke iz­bo­re obe­ća­va­ju mno­go, a ne is­pu­nja­va­ju sko­ro ni­šta. Ne vje­ru­jem da će­mo na ovim iz­bo­ri­ma vi­dje­ti ne­ku ve­li­ku po­dr­šku bi­ra­ča iz ino­stran­stva DPS-u, kao što je to, na­ža­lost, bio slu­čaj na iz­bo­ri­ma 2016. go­di­ne – re­kao je Ša­bo­vić.
On je is­ta­kao da po­bje­da opo­zi­ci­o­nih stra­na­ka u Moj­kov­cu i na Ce­ti­nju mo­že da ozna­či po­če­tak kra­ja re­ži­ma, uz na­po­me­nu da bi za ko­nač­nu smje­nu vla­sti bi­lo do­bro da opo­zi­ci­o­ne par­ti­je po­bi­je­de i u Pet­nji­ci i Tu­zi­ma.
– Da bi se to de­si­lo, ma­njin­ski na­ro­di mo­ra­ju da pre­sta­nu da po­dr­ža­va­ju DPS. Me­ni je žao što to mo­ram da ka­žem, jer sam i sam pri­pad­nik ma­njin­skog na­ro­da, ali dio par­ti­ja i po­li­ti­ča­ra iz ma­njin­skih na­ro­da obič­ni su sa­te­li­ti DPS-a. To mo­ra da bu­de pro­mi­je­nje­no i ma­njin­ski na­ro­di mo­ra­ju da poč­nu da bri­nu o se­bi i svo­jim in­te­re­si­ma, a ne o in­te­re­si­ma ma­le gru­pe na vla­sti i stran­ke ko­ju pred­vo­di Mi­lo Đu­ka­no­vić –na­gla­sio je Ša­bo­vić.
On je sma­tra da boj­kot par­la­men­ta tre­ba da bu­de na­sta­vljen i na­po­mi­nje da opo­zi­ci­ja mo­ra da sa­ra­đu­je.
– Sa­mo at­mos­fe­ra kon­struk­tiv­ne sa­rad­nje u opo­zi­ci­ji mo­že do­ve­sti do kon­kret­nih re­zul­ta­ta i po­bje­da na pred­sto­je­ćim iz­bo­ri­ma – is­ta­kao je Ša­bo­vić.
Pe­ri­od za na­ma obi­lje­ži­la su bur­na de­ša­va­nja u prav­nom i po­li­tič­kom ži­vo­tu Cr­ne Go­re. Vi­đe­ni su po­li­tič­ki pro­te­sti i iz­ra­že­ne ten­zi­je. Ta de­ša­va­nja su otvo­ri­la broj­na pi­ta­nja o po­li­tič­kim i prav­nim po­sle­di­ca­ma, a po­seb­no je uka­za­no da cr­no­gor­ske in­sti­tu­ci­je ni­je­su sprem­ne da se s tim de­ša­va­nji­ma su­o­če na pra­vi na­čin. Pre­ma mno­gim ocje­na­ma, po­li­tič­ka kri­za u Cr­noj Go­ri je naj­du­blja od sti­ca­nja dr­žav­ne ne­za­vi­sno­sti.
Pred­stav­ni­ci naj­va­žni­jih an­ti­re­žim­skih struk­tu­ra pro­šle go­di­ne su jed­no­gla­sno do­ni­je­li od­lu­ku da ne pri­zna­ju re­zul­ta­te par­la­men­tar­nih iz­bo­ra jer su odr­ža­ni u ne­de­mo­krat­skom am­bi­jen­tu. To je obra­zlo­že­no tvrd­njom da dan dr­žav­nog uda­ra ne mo­že bi­ti dan slo­bod­nih iz­bo­ra.
M.V.


Neo­p­hod­na smje­na vla­sti

Po Ša­bo­vi­će­vom mi­šlje­nju, gra­đa­ni u sve če­ti­ri op­šti­ne u ko­ji­ma će se gla­sa­ti 26. no­vem­bra ja­sno vi­de da DPS nu­di iz­mi­šlje­ne iz­bor­ne pro­jek­te, ko­ji ne­ma­ju ve­ze sa stvar­no­šću.
– Ta­ko je i sa fa­bri­kom čo­ko­la­de i sta­di­o­nom na Ce­ti­nju, i sa broj­nim „uspje­šnim” pro­jek­ti­ma u Moj­kov­cu, ali i u Tu­zi­ma i Pet­nji­ci, što ja­sno uka­zu­je na neo­p­hod­nost smje­ne DPS-a – za­klju­čio je Ša­bo­vić.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"