Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
NATO ne smije dozvoliti da Milo ukrade izbore * Pare dobijate nakon glasanja * Opozicioni blok će imati ubjedljivu većinu * Glasali i poslovno nesposobni * NATO ne smije dozvoliti da Milo ukrade izbore * Djevojčica Aja preživjela bombe * Rusofobična histerija Borisa Džonsona
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 13-10-2016

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Anela Čekić, gradonačelnica Gusinja i nosilac li:
Porodicama osuđenika obećati oslobođenje, a preko načelnika CB Plav jednom glasaču vratiti pištolj.

Vic Dana :)

Dođe Mujo pijan kući i odjednom se čuje – tras! Pita Fata:
- Mujo, što je to palo?
- Kaput, odgovara Mujo.
- Kako se kaput toliko čuje?
- Bio sam ja u njemu!

Što kaže plavuša kad joj se ispriča vic o plavuši?
- Auuu glupače!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika AFERA SNIMAK: NOVI DOKAZI O PREDIZBORNIM PRITISCIMA KOORDINATORA DPS-A NA GLASAČE IZ DIJASPORE
Novi spiskovi koji dokazuju kupovinu glasova u korist DPS-a Pare dobijate nakon glasanja Aktivisti DPS-a u Luksemburgu organizovali za petak polazak birača koji su pristali da podrže tu stranku na biralištima u Baru, Ulcinju, Podgorici, Bijelom Polju, Beranama i Rožajama Koordinatori Demokratske partije socijalista sastavili su spiskove glasača iz dijaspore koje ucjenjuju i pritiskaju da podrže tu stranku na parlamentarnim izborima u nedjelju
Dan - novi portal
Zlo­u­po­tre­be dr­žav­nih re­sur­sa, ucje­ne i pri­ti­ske DPS-a na bi­ra­če iz di­ja­spo­re pred par­la­men­tar­ne iz­bo­re u ne­dje­lju do­ka­zu­ju no­vi spi­sko­vi ko­je je ob­ja­vio por­tal „bo­šnja­ci.net”. Ka­ko su na­ve­li, do­šli su do no­vih spi­sko­va, do­ka­za i di­je­la pre­pi­ski DPS – Đu­ka­no­vi­će­vih ko­or­di­na­to­ra sa ku­plje­nim bi­ra­či­ma na Vaj­ber gru­pi „Za­vi­čaj­ni klub Bi­hor”. Ka­ko se na­vo­di, bi­ra­či na­ja­vlju­ju po­la­zak za Cr­nu Go­ru u pe­tak. Por­tal „bo­šnja­ci.net” ob­ja­vio je no­ve spi­sko­ve gla­sa­ča na ko­je DPS vr­ši pri­ti­sak da ih po­dr­že na iz­bo­ri­ma u ne­dje­lju.
Ob­ja­šnja­va­ju da su od sa­vje­snih Bo­šnja­ka, ko­ji ne že­le da pro­da­ju svo­ju čast za Đu­ka­no­vi­će­ve pa­re, do­bi­li in­te­re­sant­nu pre­pi­sku sa Vaj­ber gru­pe u Luk­sem­bur­gu ko­ja je ime­no­va­na „Za­vi­čaj­ni klub Bi­hor”.
– Je­dan od Đu­ka­no­vi­će­vih ko­or­di­na­to­ra, Ka­sim Ko­žar, čla­no­ve gru­pe po­zi­va da se ja­ve oni ko­ji si­gur­no mo­gu pu­to­va­ti da gla­sa­ju za DPS. Or­gi­nal­no i bez ko­rek­ci­ja pre­no­si­mo dio po­ru­ke u ko­joj Ko­žar pi­še čla­no­vi­ma gru­pe:
„Se­lam Alej­kum!
Ko­je za­in­te­re­so­van da gla­sa za stran­ku DPS i si­gur­no mo­že da ot­pu­tu­je pe­tak ve­če 16.10. 2016. da gla­sa pod­ru­či­je Bar, Ul­cinj, Pod­go­ri­ca, Bi­je­lo Po­lje, Be­ra­ne do Ro­ža­ja. Ne­ka po­tvr­di od­la­zak na ovaj broj! Što bu­de vi­še pri­ja­vlje­nih bi­će nam si­gu­ran let iz Luk­sem­burg, da bi se vra­ti­li u ne­de­lju na­ve­če! Se­lam za svi­ja” – na­pi­sao je Ka­sim Ko­žar na Vaj­ber gru­pi: Za­vi­čaj­ni klu­b Bi­hor.
Ob­ja­šnja­va­ju da Pa­ča­riz Sa­ko Su­din po­tom na­gla­ša­va svi­ma oni­ma ko­ji pla­ni­ra­ju da pu­tu­ju – „pa­re se do­bi­ja­ju po­sli­je pro­vje­re za ko­ga si gla­sao, pa ni­je­smo mi iz DPS-a mah­ni­ti”.
Por­tal pre­no­si da im je je­dan od sa­vje­snih Bo­šnja­ka is­pri­čao ka­ko, ina­če, te­če DPS pro­ce­du­ra.
– Pr­vo na­zo­ve lo­kal­ni DPS, da ubi­je­di gla­sa­če da pri­sta­nu na do­la­zak. U to­me ubje­đi­va­nju ko­ri­ste pri­ču da su Sr­bi do­bi­li pa­re, naj­vje­ro­vat­ni­je od Ru­sa, i da ho­će da raz­ru­še dr­ža­vu. Kad pri­sta­nu da do­đu, on­da ih po­zi­va DPS iz Pod­go­ri­ce da po­tvr­de – re­kao je on.
Tvr­di da ku­plje­ne gla­sa­če u ve­ći­ni slu­ča­je­va pla­ća­ju lo­kal­ni ko­or­di­na­to­ri ko­je je za­du­žio DPS i po­vje­rio im no­vac za pla­ća­nje.
Ko­or­di­na­to­ri vla­da­ju­će De­mo­krat­ske par­ti­je so­ci­ja­li­sta (DPS) sa­sta­vi­li su spi­sko­ve gla­sa­ča iz di­ja­spo­re ko­je ucje­nju­ju i pri­ti­ska­ju da po­dr­že tu stran­ku na par­la­men­tar­nim iz­bo­ri­ma u ne­dje­lju. Ta do­ku­men­ta „Dan” ob­ja­vlju­je, a vi­di se pre­ko 250 ime­na ko­je su ko­or­di­na­to­ri mje­snih od­bo­ra DPS-a za Op­šti­nu Pet­nji­ca sa­sta­vi­li uoči ovih iz­bo­ra.
Ko­or­di­na­tor DPS-a za Pe­ti­nji­cu je, pre­ma ovim do­ku­men­ti­ma, Sa­mir Gar­če­vić, dok je za pod­ru­čje Vr­bi­ce to Izet Adro­vić. Za mje­sto La­ga­to­re nad­le­žan je Re­ho Ram­či­lo­vić, a u mje­stu Tr­pe­zi u ime DPS-a ko­or­di­ni­ra Ri­fat Sken­de­ro­vić.
Pre­ma spi­sko­vi­ma, ko­or­di­na­tor DPS-a za Rad­man­ce je Adis Li­či­na, a za Da­šču Ri­je­ku Ra­miz Škri­jelj. Ko­or­di­na­tor stran­ke ko­ju pred­vo­di pre­mi­jer Mi­lo Đu­ka­no­vić za mje­sto Tu­ca­nje je De­nis Ša­bo­tić, za Kru­šči­cu je Jo­nuz Li­či­na, a za mje­sto Ja­vo­ro­va Izet Škri­jelj.
Za Go­do­če­lje, ko­or­di­na­tor DPS-a je Mu­sli­ja Ka­lić, za Ja­ho­vi­ce Re­šid Ko­rać, za Bor Fe­rid Pa­la­mar, a za Sa­vin Bor Se­nad Ras­to­der.
Po­red nji­ho­vih ime­na, na­ve­de­ni su i bro­je­vi te­le­fo­na, kao i na­po­me­na da tre­ba obez­bi­je­di­ti ma­tič­ni broj i broj te­le­fo­na gla­sa­ča iz ino­stran­stva. Gar­če­vić, Ka­lić i Adro­vić su funk­ci­o­ne­ri OO DPS Pet­nji­ca, ne­ki od njih su bi­li kan­di­da­ti i na od­bor­nič­koj li­sti na iz­bo­ri­ma u ovoj op­šti­ni.
Si­ja­set do­ka­za o to­me ka­ko se u Cr­noj Go­ri zlo­u­po­tre­blja­va­ju jav­ni re­sur­si za stra­nač­ke svr­he do­ku­men­to­van je u afe­ri „Sni­mak”. Ob­ja­vlji­va­njem se­ri­je tek­sto­va o audio-za­pi­si­ma sa taj­nih sjed­ni­ca DPS-a, „Dan” je u fe­bru­a­ru 2013. go­di­ne po­kre­nuo afe­ru „Sni­mak”, či­je ra­svje­tlja­va­nje tra­že i naj­vi­ši evrop­ski zva­nič­ni­ci.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"