Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Žugiću CBCG platila doktorat, samo za avio-kartu dali 7.000 * Uhapšen nakon razgovora sa sinom * Pucao u koleginicu zbog premještaja * Mladić nestao u talasima * Žugiću CBCG platila doktorat, samo za avio-kartu dali 7.000 * Tramp stavio Solanu na crnu listu * Moguć politički kraj Angele Merkel
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-06-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
LjUIĐ ŠKRELjA, POSLANIK DPS-a:
Kada opozicija izgubi izbore, onda krivca nađu u izbornom zakonodavstvu i drugim radnjama.

Vic Dana :)

– Sjutra se udajem! - pohvali se plavuša svojim kolegama na poslu.
– Hajde pogodite što radi moj budući muž - ushićeno upita prisutne.
– Najveću glupost u životu! - vikne u glas nekoliko muškaraca.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ZVANIČNICI EU I CRNE GORE NA NAJVIŠEM NIVOU RAZMATRALI PREGOVORE O PRIDRUŽIVANJU
Han Savjet podržao izborne reforme
Dan - novi portal
Sa­vjet za sta­bi­li­za­ci­ju i pri­dru­ži­va­nje Evrop­ske uni­je i Cr­ne Go­re (SSP) po­zvao je ju­če sve re­le­vant­ne ak­te­re da u pot­pu­no­sti vra­te po­li­tič­ku de­ba­tu u de­mo­krat­ske in­sti­tu­ci­je, na­ro­či­to u Skup­šti­nu, i oci­je­nio da bi tre­ba­lo raz­mo­tri­ti sve­o­bu­hvat­nu iz­bor­nu re­for­mu.
Sa­vjet je pod­sta­kao Cr­nu Go­ru da na­sta­vi s ra­dom na is­pu­nja­va­nju svih mje­ri­la i da se fo­ku­si­ra na osno­ve pro­ce­sa pri­stu­pa­nja – vla­da­vi­nu pra­va, eko­nom­sko upra­vlja­nje i re­for­mu jav­ne upra­ve.
Sa­vjet SSP-a ju­če je u Luk­sem­bur­gu odr­žao de­ve­ti sa­sta­nak, ko­jim je, u ime vi­so­ke pred­stav­ni­ce EU za vanj­sku i bez­bjed­no­snu po­li­ti­ku Fe­de­ri­ke Mo­ge­ri­ni, pred­sje­da­va­la mi­ni­star­ka vanj­skih po­slo­va Bu­gar­ske Eka­te­ri­na Za­ha­ri­e­va. Evrop­sku ko­mi­si­ju (EK) pred­sta­vljao je ko­me­sar za evrop­sku su­sjed­sku po­li­ti­ku i pre­go­vo­re o pro­ši­re­nju Jo­ha­nes Han, dok je cr­no­gor­sku de­le­ga­ci­ju pred­vo­dio mi­ni­star vanj­skih po­slo­va Sr­đan Dar­ma­no­vić. Na sa­stan­ku je raz­mo­tren na­pre­dak Cr­ne Go­re u pri­pre­ma­ma za pri­stu­pa­nje i pri­o­ri­te­ti za da­lji rad u okvi­ru Spo­ra­zu­ma o sta­bi­li­za­ci­ji i pri­dru­ži­va­nju.
Sa­vjet SSP-a iz­ra­zio je za­do­volj­stvo zbog otva­ra­nja po­gla­vlja 17 (eko­nom­ska i mo­ne­tar­na po­li­ti­ka) na na­red­noj kon­fe­ren­ci­ji o pri­stu­pa­nju.
Ka­ko je sa­op­šte­no, SSP je pod­sta­kao sve re­le­vant­ne ak­te­re da u pot­pu­no­sti vra­te po­li­tič­ku de­ba­tu u de­mo­krat­ske in­sti­tu­ci­je, na­ro­či­to Skup­šti­nu, gdje i pri­pa­da.
– Tre­ba­lo bi raz­mo­tri­ti sve­o­bu­hvat­nu iz­bor­nu re­for­mu, ka­ko bi se ri­je­ši­li pro­ble­mi ko­ji se iz­no­va ja­vlja­ju i is­pu­ni­le pre­po­ru­ke mi­si­ja za po­sma­tra­nje iz­bo­ra – na­vo­di se u za­jed­nič­kom sa­op­šte­nju Evrop­ske ko­mi­si­je i Mi­ni­star­stva vanj­skih po­slo­va Cr­ne Go­re.
Sa­vjet je pod­sje­tio da po­sti­za­nje kon­kret­ni­jih re­zul­ta­ta u či­ta­vom si­ste­mu vla­da­vi­ne pra­va osta­je ključ­no za cje­lo­kup­nu di­na­mi­ku pre­go­va­rač­kog pro­ce­sa.
– Sa­vjet je ohra­brio Cr­nu Go­ru da na pro­ak­tiv­ni­ji i ener­gič­ni­ji na­čin ostva­ru­je na­pre­dak u spro­vo­đe­nju re­for­mi, kao i da ostva­ru­je kon­kret­ni­je re­zul­ta­te u obla­sti vla­da­vi­ne pra­va, na­ro­či­to da una­pre­đu­je bi­lans ostva­re­nih re­zul­ta­ta u bor­bi pro­tiv ko­rup­ci­je i or­ga­ni­zo­va­nog kri­mi­na­la – pi­še u sa­op­šte­nju.
Ka­ko se da­lje na­vo­di, Sa­vjet je iz­ra­zio za­bri­nu­tost zbog ne­dav­nih na­pa­da na no­vi­na­re i po­zvao Cr­nu Go­ru da osi­gu­ra okru­že­nje ko­je po­go­du­je slo­bo­di iz­ra­ža­va­nja i slo­bo­di me­di­ja.
– Jav­ni ser­vis RTCG i svi osta­li me­di­ji tre­ba da bu­du za­šti­će­ni od ne­pri­mje­re­nog uti­ca­ja i po­li­tič­kog pri­ti­ska.
Što se ti­če jav­ne upra­ve, Sa­vjet je po­zdra­vio usva­ja­nje no­vih okvir­nih za­ko­na o dr­žav­nim slu­žbe­ni­ci­ma i na­mje­šte­ni­ci­ma i lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi i po­no­vo na­gla­sio va­žnost in­klu­ziv­nih jav­nih kon­sul­ta­ci­ja u pri­pre­ma­ma za pri­stu­pa­nje EU i spro­vo­đe­nju od­go­va­ra­ju­ćih re­for­mi – na­vo­di se sa­op­šte­nju EK i cr­no­gor­skog mi­ni­star­stva.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"