Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika PREGOVORI O KONSTITUISANJU VEĆINE U PRESTONICI JOŠ TRAJU Izbori prošli, vlasti još nema
Dan - novi portal
Iako su lo­kal­ni iz­bo­ri na Ce­ti­nju odr­ža­ni 26. no­vem­bra pro­šle go­di­ne, no­va vlast ni­je for­mi­ra­na. To bi se mo­glo de­si­ti u na­stav­ku kon­sti­tu­tiv­ne sjed­ni­ce Skup­šti­ne Pre­sto­ni­ce, ali upr­kos za­htje­vu So­ci­jal­de­mo­kra­ta da bu­de odr­ža­na da­nas, još ni­je po­zna­to kad će ona bi­ti na­sta­vlje­na. Iz op­štin­skog od­bo­ra SD po­tvr­đe­no je da su pre­da­li ini­ci­ja­ti­vu da sjed­ni­ca Skup­šti­ne Pre­sto­ni­ce bu­de odr­ža­na u pe­tak, ka­ko bi i zva­nič­no bi­la for­mi­ra­na vlast. Me­đu­tim, iz skup­štin­ske slu­žbe pre­sto­ni­ce sa­op­šte­no je da oni ne­ma­ju in­fo­r­ma­ci­ju ka­da će sjed­ni­ca bi­ti na­sta­vlje­na.
Iako je oče­ki­va­no da će na­kon što Pred­sjed­ni­štvo DPS-a da ze­le­no svje­tlo na spo­ra­zum o for­mi­ra­nju ko­a­li­ci­o­ne vla­sti, spo­ra­zum DPS–SD bi­ti pot­pi­san u če­tvr­tak, pre­ma na­vo­di­ma port­pa­ro­la So­ci­jal­de­mo­kra­ta Cr­ne Go­re Ste­fa­na Šu­šte­ra, to će se do­go­di­ti u na­red­na dva da­na.
Iz od­bo­ra DPS-a na Ce­ti­nju ju­če ni­je bi­lo mo­gu­će do­bi­ti po­tvr­du te in­for­ma­ci­je, ali je Pred­sjed­ni­štvo DPS-a na prek­si­noć odr­ža­noj sjed­ni­ci da­lo pu­nu po­dr­šku pre­go­va­rač­kim ti­mo­vi­ma i pred­sta­vlje­nim plat­for­ma­ma o for­mi­ra­nju vla­sti u Pre­sto­ni­ci.
Ipak, i da­lje osta­je ne­po­zna­to ko će bi­ti na čel­nim po­zi­ci­ja­ma na Ce­ti­nju jer u sa­op­šte­nju sa sjed­ni­ce pred­sjed­ni­štva ni­je na­ve­de­no da li je bi­lo ri­je­či o kan­di­da­ti­ma za gra­do­na­čel­ni­ka i pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne Pre­sto­ni­ce, a ne­zva­nič­no sa­zna­je­mo da na sjed­ni­ci Pred­sjed­ni­štva DPS-a ni­je po­me­nu­to ni jed­no kon­kret­no ime.
Za po­je­di­ne po­li­tič­ke su­bjek­te po­sto­ji i di­le­ma da li će na pro­ces kon­sti­tu­i­sa­nja Skup­šti­ne Pre­sto­ni­ce bi­ti pri­mje­nji­va­ne od­red­be no­vog ili sta­rog za­ko­na o lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi s ob­zi­rom na to da se pro­ces iz­bo­ra i ob­ja­va ko­nač­nih re­zul­ta­ta do­go­dio u pe­ri­o­du ka­da je na sna­zi bio sta­ri, a no­vi za­kon ob­ja­vljen je 10. ja­nu­a­ra. No­vim Za­ko­nom o lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi de­fi­ni­sa­ni su ro­ko­vi ko­ji se od­no­se na kon­sti­tu­i­sa­nje skup­šti­ne i iz­bor gra­do­na­čel­ni­ka. Ta­ko rok za kon­sti­tu­i­sa­nje skup­šti­ne iz­no­si 60 da­na od ob­ja­ve ko­nač­nih re­zul­ta­ta iz­bo­ra.
Ko­nač­ni re­zul­ta­ti su u „Slu­žbe­nom li­stu“ ob­ja­vlje­ni 7. de­cem­bra pro­šle go­di­ne, a pro­ces kon­sti­tu­i­sa­nja skup­šti­ne pod­ra­zu­mi­je­va i iz­bor pred­sjed­ni­ka tog ti­je­la. Shod­no to­me, u slu­ča­ju pri­mje­ne od­red­bi no­vog Za­ko­na o lo­kal­noj sa­mo­u­pra­vi, od­bor­ni­ci ima­ju rok da pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne Pre­sto­ni­ce Ce­ti­nje iza­be­ru do 7.fe­bru­a­ra.
Z.P.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"