Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika DELEGACIJA EU I AMBASADE ČLANICA UNIJE PROVJERAVAĆE REGULARNOST IZBORNOG PROCESA
Ambasadori EU u Podgorici Evropske diplomate prate izbore u Ulcinju i Beranama Delegacija EU i predstavnici diplomatskih misija zemalja članica EU akreditovani u Crnoj Gori formiraće diplomatske posmatračke misije za lokalne izbore u Ulcinju i Beranama 4. februara, kazali iz evropske delegacije
Dan - novi portal
De­le­ga­ci­ja EU i pred­stav­ni­ci di­plo­mat­skih mi­si­ja ze­ma­lja čla­ni­ca EU akre­di­to­va­ni u Cr­noj Go­ri for­mi­ra­će di­plo­mat­ske po­sma­trač­ke mi­si­je za lo­kal­ne iz­bo­re u Ul­ci­nju i Be­ra­na­ma, ka­za­li su iz evrop­ske de­le­ga­ci­je u Pod­go­ri­ci. To su sa­op­šti­li u od­go­vo­ru na pi­ta­nje „Da­na” da pro­ko­men­ta­ri­šu i ini­ci­ja­ti­ve da se pred­sjed­nič­ki i lo­kal­ni iz­bo­ri u Cr­noj Go­ri odr­že istog da­na.
– Pa­žlji­vo pra­ti­mo iz­bor­ni pro­ces i de­ša­va­nja u ve­zi sa njim. Na po­ziv Vla­de, De­le­ga­ci­ja EU i pred­stav­ni­ci di­plo­mat­skih mi­si­ja ze­ma­lja čla­ni­ca EU akre­di­to­va­ni u Cr­noj Go­ri će for­mi­ra­ti di­plo­mat­ske po­sma­trač­ke mi­si­je za lo­kal­ne iz­bo­re u Ul­ci­nju i Be­ra­na­ma 4. fe­bru­a­ra. Da­tum lo­kal­nih iz­bo­ra u pro­lje­će još ni­je ob­ja­vljen, te je sto­ga ra­no za ko­men­tar – na­ve­li su za „Dan” iz De­le­ga­ci­je EU.
Već da­ni­ma ak­tu­el­na je po­le­mi­ka o to­me da li šef dr­ža­ve Fi­lip Vu­ja­no­vić mo­že da ras­pi­še sve lo­kal­ne iz­bo­re za sre­di­nu apri­la, ka­da bu­du odr­ža­ni pred­sjed­nič­ki iz­bo­ri.
Ko­men­ta­ri­šu­ći od­bi­ja­nje Fi­li­pa Vu­ja­no­vi­ća da lo­kal­ne iz­bo­re u Pod­go­ri­ci i 11 op­šti­na ras­pi­še za 15. april, ka­da su za­ka­za­ni pred­sjed­nič­ki iz­bo­ri, iz­vr­šni di­rek­tor Gra­đan­skog po­kre­ta URA Zo­ran Mi­kić re­kao je da je oči­gled­no da je šef DPS-a Mi­lo Đu­ka­no­vić svje­stan da ne mo­gu na­dok­na­di­ti za­o­sta­tak u Pod­go­ri­ci, pa po­ku­ša­va da ra­znim ma­hi­na­ci­ja­ma na­dok­na­di ma­njak gla­so­va i da iz­bo­re u Glav­nom gra­du iz­dvo­ji od osta­lih gra­do­va.
– Za­ni­mlji­vo je da po­ru­ke o po­što­va­nju za­ko­na sti­žu iz ka­bi­ne­ta oso­be ko­ja je obe­smi­sli­la fun­ki­ci­ju pred­sjed­ni­ka na ko­ju je bi­ran tri pu­ta za­re­dom, su­prot­no od­red­ba­ma za­ko­na. Pod­sje­ća­mo Vu­ja­no­vi­ća i lju­de iz nje­go­vog ka­bi­ne­ta da se iz­bo­ri odr­ža­va­ju naj­ka­sni­je 15 da­na pri­je is­te­ka iz­bor­nog pe­ri­o­da od­bor­ni­ka, a da od da­na ras­pi­si­va­nja do da­na odr­ža­va­nja iz­bo­ra ne mo­že pro­te­ći ma­nje od 60 ni vi­še od 100 da­na. Ako uzme­mo u ob­zir ove či­nje­ni­ce, ne vi­di­mo pre­pre­ku da Vu­ja­no­vić lo­kal­ne iz­bo­re u Pod­go­ri­ci i još 11 op­šti­na ras­pi­še za­jed­no sa pred­sjed­nič­kim – ocje­nju­je Mi­kić.
On je ob­ja­snio ka­ko po­kret URA že­li da pod­sje­ti na či­nje­ni­cu da su lo­kal­ni iz­bo­ri u Be­ra­na­ma odr­ža­ni 9. mar­ta 2014. go­di­ne, a sa­da se odr­ža­va­ju 4. fe­bru­a­ra.
– Zbog to­ga nas ču­de iz­go­vo­ri Vu­ja­no­vi­ća da se lo­kal­ni iz­bo­ri ne mo­gu odr­ža­ti u apri­lu, ako ima­mo u vi­du da su oni 2014. go­di­ne odr­ža­ni u istom da­nu sre­di­nom ma­ja – ci­je­ni Mi­kić.
Ka­ko je re­kao, sa fi­nan­sij­ske stra­ne u ci­lju ra­ci­o­na­li­za­ci­je tro­ško­va, sma­nje­nja zlo­u­po­tre­ba, ali i zbog re­lak­si­ra­nja at­mos­fe­re po­dje­la u dru­štvu naj­bo­lje bi bi­lo spo­ji­ti pred­sjed­nič­ke iz­bo­re sa gru­pom lo­kal­nih iz­bo­ra.
– To je mi­ni­mum de­mo­krat­skih prin­ci­pa ko­ji se mo­gu is­po­što­va­ti, a ko­ji su ujed­no i pre­po­ru­ke iz Evrop­ske uni­je – ocje­nju­je Mi­kić.
On sma­tra da je oči­to da je šef DPS-a svje­stan da ne mo­gu na­dok­na­di­ti za­o­sta­tak u Pod­go­ri­ci, pa po­ku­ša­va da ra­znim ma­hi­na­ci­ja­ma na­dok­na­di ma­njak gla­so­va i da Glav­ni grad iz­dvo­ji od osta­lih gra­do­va ka­ko bi cje­lo­kup­nu ma­ši­ne­ri­ju DPS-a usmje­rio ka Pod­go­ri­ci.
– Na­ža­lost, Vu­ja­no­vić je već po­ka­zao da on ne od­lu­ču­je o da­tu­mu iz­bo­ra, već sa­mo pot­pi­su­je da­tum ko­ji mu od­re­di šef Đu­ka­no­vić – na­vo­di Mi­kić.M.V.


Fi­lip tu­ma­či za­kon ka­ko mu od­go­va­ra

Di­rek­tor Cen­tra za de­mo­krat­sku tran­zi­ci­ju Dra­gan Ko­pri­vi­ca ka­zao je za TVCG da je lo­kal­ne iz­bo­re mo­gu­će ras­pi­sa­ti za isti dan ka­da su i pred­sjed­nič­ki, ako za to po­sto­ji po­li­tič­ka vo­lja.
– Po­sto­ji prav­na pra­zni­na u Za­ko­nu o iz­bo­ru od­bor­ni­ka i po­sla­ni­ka, ni­je od­re­đen pr­vi, već sa­mo kraj­nji rok za odr­ža­va­nje iz­bo­ra i pred­sjed­nik Cr­ne Go­re tu­ma­či za­kon ona­ko ka­ko mu tre­nut­ne po­li­tič­ke po­tre­be to na­la­žu. Na je­dan na­čin ras­pi­su­je iz­bo­re u Be­ra­na­ma, pa ih ras­pi­su­je pri­je kraj­njeg ro­ka, pa ka­že da je to ne­mo­gu­će za osta­le iz­bo­re. Mo­gu­će je, uko­li­ko ima po­li­tič­ke vo­lje i do­go­vo­ra – re­kao je Ko­pri­vi­ca za RTCG.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"