Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Pred izbore otvaraju 200 radnih mjesta * Mesar uhapšen  zbog ubistva * Vukčević nezakonito smijenjen * U zgradi ANB-a bili smo Milo, Duško, Peruničić i ja * Ako hoće priznanje Kosova – hvala, doviđenja * Ljepota je u umjerenosti
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 26-01-2018

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Neven Gošović, funkcioner Demokratske Crne Gore :
– Motiv postupanja Filipa Vujanovića nije poštovanje zakona, već čista računica njegove partije i njenog šefa da održavanje lokalnih i predsjedničkih izbora u istom danu ne bi bilo u interesu DPS-a.

Vic Dana :)

Policajac zaustavlja auto koji je jurio brzinom većom od 150 km na sat:
– Gospođo, da li znate da ste prekoračili dozvoljenu brzinu?
Gospođa koja ima 85 godina, mirno odgovara:
– Znam sine, ... ali ja moram da stignem na odredište prije nego što zaboravim gdje sam krenula ...

Razgovaraju dvije gluve babe:
- Je li, a koji je danas dan, je l‘ četvrtak?
- Ma jok, bre, danas je četvrtak.
- A što sam ja sve mislila da je danas četvrtak?

Razgovor babe i unuka:
- Još samo da završiš fakultet, pa mogu da umrem.
- Baba, završio sam faks! -Još samo da se oženiš, pa mogu da umrem ...
- Čekaj baba, nismo se tako dogovorili!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika SAVJETNIK IVANA BRAJOVIĆA PERIŠA KASTRATOVIĆ AGITUJE U IZBORNOJ KAMPANJI ZA SD
Roditelje posjetio na sjednici opštinskog odbora Iz opozicije tvrde da je Kastratović već duže u Beranama, i da je aktivan na partijskim sastancima SD, što je nespojivo sa funkcijom koju obavlja
Dan - novi portal
Sa­vjet­nik Iva­na Bra­jo­vi­ća, čel­ni­ka par­la­men­ta i So­ci­jal­de­mo­kra­ta, Pe­ri­ša Ka­stra­to­vić već vi­še od mje­sec da­na ak­ti­van je u iz­bor­noj kam­pa­nji So­ci­jal­de­mo­kra­ta (SD) u Be­ra­na­ma, dok iz ka­bi­ne­ta pred­sjed­ni­ka Skupšt­ne tvr­de da „Ka­stra­to­vić po­sje­ću­je ro­di­te­lje”. Iz ka­bi­ne­ta su, u od­go­vo­ru na pi­ta­nja „Da­na”, na­ve­li da je pi­ta­nje mo­gu­ćeg Ka­stra­to­vi­će­vog član­stva u ne­koj po­li­tič­koj stran­ci dio nje­go­vog pri­vat­nog ži­vo­ta.
– Sa­vjet­nik pred­sjed­ni­ka Skup­šti­ne Cr­ne Go­re Pe­ri­ša Ka­stra­to­vić re­dov­no oba­vlja svo­je po­slov­ne oba­ve­ze u cr­no­gor­skom par­la­men­tu, pre­vas­hod­no ve­za­ne za me­đu­na­rod­nu par­la­men­tar­nu sa­rad­nju. Da li i ko­li­ko slo­bod­nog vre­me­na sa­vjet­nik pred­sjed­ni­ka pro­vo­di kod ro­di­te­lja u Be­ra­na­ma, kao i to da li je član ne­ke po­li­tič­ke par­ti­je, pri­pa­da di­je­lu pri­vat­nog ži­vo­ta ko­ji ne bi smio bi­ti pred­met ni­či­jeg in­te­re­so­va­nja – po­ru­ču­ju iz Bra­jo­vi­će­vog ka­bi­ne­ta u od­go­vo­ru na pi­ta­nja „Da­na”.
Iz opo­zi­ci­je su, me­đu­tim, sa­op­šti­li da je Ka­stra­to­vić već du­že u Be­ra­na­ma i da je ak­ti­van na par­tij­sko-po­li­tič­kim sa­stan­ci­ma SD, što je ne­spo­ji­vo sa funk­ci­jom ko­ju oba­vlja.
Još od 10. de­cem­bra pro­šle go­di­ne, ka­ko svje­do­če fo­to­gra­fi­je sa Fej­bsuk na­lo­ga SD Be­ra­na, Ka­stra­to­vić je ak­ti­van u kam­pa­nji So­ci­jal­de­mo­kra­ta. Na ne­kim fo­to­gra­fi­ja­ma vi­di se i kao uče­snik sjed­ni­ce op­štin­skog od­bo­ra So­ci­jal­de­mo­kra­ta Be­ra­ne. Ta­kav je pri­mjer od 18. ja­nu­a­ra, gdje se vi­di da je sa sa­stan­ka OO, ko­me pri­su­stvu­je Ka­stra­to­vić, po­ru­če­no da je to bio „još je­dan uspje­šan rad­ni dan”. Na fo­to­gra­fi­ji od 6. ja­na­u­a­ra, vi­di se Ka­stra­to­vić na rad­noj sjed­ni­ci od­bo­ra SD Be­ra­ne u pro­ši­re­nom sa­sta­vu. Vi­đen je i na fo­to­gra­fi­ji od 9. ja­nu­a­ra, na ko­joj su is­tak­nu­ti funk­ci­o­ne­ri OO SD is­pred stra­nač­kih pro­sto­ri­ja.
Pret­hod­no je iz De­mo­krat­ske Cr­ne Go­re uka­za­no da je re­žim uvi­dio da nji­ho­va po­li­ti­ka ne­ma po­dr­šku, pa su se vra­ti­li opro­ba­nim me­to­da­ma pri­ti­sa­ka i ucje­na pre­ma gra­đa­ni­ma, i vra­ti­li u pr­ve re­do­ve ka­dro­ve ko­ji su sprem­ni za zlo­u­po­tre­be.
Iz sa­ve­za „Zdra­vo Be­ra­ne” ka­za­li su da bi zbog afe­re kao što je pla­ća­nje so­ci­jal­ne po­mo­ći čla­no­vi­ma i is­tak­nu­tim funk­ci­o­ne­ri­ma DPS-a u prav­no ure­đe­nim dru­štvi­ma mo­ra­la da pad­ne Vla­da. Na­vo­de da ova­ka­ve ne­za­ko­ni­te rad­nje ni­je­su svoj­stve­ne ci­vi­li­zo­va­nom i de­mo­krat­skom svi­je­tu. Me­đu­tim, ka­ko su na­ve­li, no­si­o­ci sa­da­šnjeg re­ži­ma u Cr­noj Go­ri i ova­kva ne­po­čin­stva do­ži­vlja­va­ju kao uspjeh.
– Va­žno je da su sve ovo pre­po­zna­li gra­đa­ni Be­ra­na, pa i oni ko­ji su do sa­da da­va­li po­vje­re­nje De­mo­krat­skoj pa­ri­ji so­ci­ja­li­sta, jer ka­žu da se zbog ova­ko ne­vi­đe­nog skan­da­la sti­de što su bi­li dio te par­ti­je. To zna­či da će se na iz­bo­ri­ma u Be­ra­na­ma po­tvr­di­ti da DPS-u do­la­zi kraj. Za­to, gra­đa­ni Be­ra­na, da se ne bi sti­dje­li jed­no­ga da­na, jer sve iz­la­zi na vi­dje­lo, ne uzi­maj­te ni­šta što vam nu­di svi­ta iz DPS-a pred­vo­đe­na Mi­lom Đu­ka­no­vi­ćem, ko­ji je, u op­štoj pa­ni­ci od po­ra­za, po­čeo da obi­la­zi be­ran­ska se­la i za­se­o­ke. Upam­ti­te sve što je ote­to, to je i pro­kle­to, na­ro­či­to ako se oti­ma od si­ro­ti­nje – po­ru­či­li su iz ko­a­li­ci­je „Zdra­vo Be­ra­ne”.
Iz tog sa­ve­za na­vo­de da je DPS že­sto­ko po­lju­ljan re­zul­ta­ti­ma ra­da iz pret­hod­nog pe­ri­o­da ko­je je po­ka­za­la lo­kal­na be­ran­ska vlast, a i kri­vič­nim pri­ja­va­ma pro­tiv naj­va­žni­jih funk­ci­o­ne­ra na lo­kal­nom i dr­žav­nom ni­vou, po­seb­no što je sa od­bor­nič­ke li­ste pet kan­di­da­ta te stran­ke uze­lo so­ci­jal­na da­va­nja na­mi­je­nje­na naj­u­gro­že­ni­jim slo­je­vi­ma sta­nov­ni­štva.
M.V.


Pre­da­će tu­ži­la­štvu sve do­ka­ze

Iz ko­a­li­ci­je „Zdra­vo Be­ra­ne” su na­ve­li da će pre­da­ti tu­ži­la­štvu sve do­ka­ze o zlo­u­po­tre­ba­ma u re­ži­ji DPS-a i nje­go­vih sa­te­li­ta.
– Ovim pu­tem im po­ru­ču­je­mo da će­mo se od­mah po­sle iz­bo­ra ba­vi­ti nji­ma i sve nji­ho­ve zlo­u­po­tre­be pre­da­ti Dr­žav­nom tu­ži­la­štvu – za­klju­ču­ju iz be­ran­ske ko­a­li­ci­je.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"