Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika NA MEĐUVLADINOJ KONFERENCIJI OTVORENA NOVA POGLAVLJA, JOHANES HAN PORUČIO
Han, Pejović i Mikser Pomagaćemo pristupanje Crne Gore
Dan - novi portal
Cr­na Go­ra je na Me­đu­vla­di­noj kon­fe­ren­ci­ji ko­ja je ju­če odr­ža­na u Bri­se­lu otvo­ri­la dva no­va pre­go­va­rač­ka po­gla­vlja – dva (slo­bo­da kre­ta­nja rad­ni­ka) i tri (pra­vo osni­va­nja pred­u­ze­ća i slo­bo­da pru­ža­nja uslu­ga).
Ka­ko je sa­op­šte­no iz Vla­de, za­jed­nič­ki je oci­je­nje­no da Cr­na Go­ra is­pu­nja­va­njem oba­ve­za iz pro­ce­sa pri­stu­pa­nja po­tvr­đu­je svo­je sna­žno pro­e­vrop­sko opre­dje­lje­nje i sna­žno na­sta­vlja put pre­ma član­stvu u EU.
Mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić, ko­ji je šef cr­no­gor­ske de­le­ga­ci­je, re­kao je da je za­do­vo­ljan što su na­po­ri i re­zul­ta­ti u ovim obla­sti­ma pre­po­zna­ti i što Cr­na Go­ra, s 30 otvo­re­nih po­gla­vlja i tri pri­vre­me­no za­tvo­re­na, s uspje­hom za­vr­ša­va i ovu go­di­nu. Na­gla­sio je da je ovaj uspjeh re­zul­tat ra­da ne sa­mo pre­go­va­rač­ke struk­tu­re u po­gla­vlji­ma dva i tri, ne­go i na­pret­ka u vla­da­vi­ni pra­va ko­ji je evi­den­ti­ra­la i Evrop­ska ko­mi­si­ja u svom rad­nom do­ku­men­tu ko­ji je ne­dav­no ob­ja­vi­lo Mi­ni­star­stvo evrop­skih po­slo­va.
Go­vo­re­ći o zna­ča­ju po­gla­vlja dva, Pe­jo­vić je re­kao da ono pred­sta­vlja ka­men te­me­ljac evrop­skih in­te­gra­ci­ja.
Evrop­ski ko­me­sar za su­sjed­sku po­li­ti­ku i pre­go­vo­re o pro­ši­re­nju Jo­ha­nes Han po­hva­lio je zna­ča­jan na­pre­dak ko­ji je Cr­na Go­ra do­sad po­sti­gla u obla­sti vla­da­vi­ne pra­va, ka­ko u di­je­lu re­fo­r­me za­ko­no­dav­stva, ta­ko i u po­gle­du iz­grad­nje in­sti­tu­ci­ja i ja­ča­nja ka­pa­ci­te­ta. On je iz­ra­zio oče­ki­va­nje da će Cr­na Go­ra na­sta­vi­ti da de­mon­stri­ra sna­žnu po­li­tič­ku po­sve­će­nost i po­sti­že ubje­dlji­ve re­zul­ta­te. Ta­ko­đe je uka­zao na po­zi­ti­van raz­voj u obla­sti jav­ne upra­ve i eko­nom­skih i fi­skal­nih re­for­mi.
– Kao i uvi­jek, Evrop­ska ko­mi­si­ja na­sta­vi­će da po­dr­ža­va pri­stu­pa­nje Cr­ne Go­re EU, uz teh­nič­ku i fi­nan­sij­sku po­moć - po­ru­čio je Han.
Pred­sje­da­va­ju­ći de­le­ga­ci­jom Sa­vje­ta EU i mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Esto­ni­je Sven Mik­ser re­kao je da je eston­sko pred­sje­da­va­nje EU po­sve­će­no na­stav­ku po­li­ti­ke pro­ši­re­nja.
– Vje­ru­je­mo da po­li­ti­ka pro­ši­re­nja, 13 go­di­na na­kon što je Esto­ni­ja po­sta­la čla­ni­ca EU, ima istin­sku moć da do­ne­se pro­mje­ne u ži­vo­te gra­đa­na i da i da­lje pred­sta­vlja stra­te­šku in­ve­sti­ci­ju u mir i na­pre­dak ci­je­le Evro­pe – na­veo je Mik­ser i oci­je­nio da otva­ra­nje po­gla­vlja svje­do­či o čvr­stom na­pret­ku Cr­ne Go­re u pro­ce­su pri­stu­pa­nja EU i is­pu­nja­va­nju kri­te­ri­ju­ma za član­stvo.
On je is­ta­kao da Cr­na Go­ra osta­je pred­vod­ni­ca u pre­go­vo­ri­ma s EU i po­u­zdan part­ner ka­ko Uni­je, ta­ko i re­gi­o­na za­pad­nog Bal­ka­na. M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"