Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
ANB prati 60 džihadista * Spriječiti Aca i A2A da opljačkaju EPCG * Za stanove prevario 200 Tuzlaka * Tužioci oprali biografije Šariću i Kaliću * Putin naredio povlačenje * Bez SPD-a nema stabilne vlade * Na putu bez kraja
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 12-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
JELENA MITROVIĆ, FUNKCIONER SDP-a :
U slučaju Marović imamo nevjerovatnu situaciju, jer postoji pravosnažna presuda, ali su osuđenici i dalje na slobodi, bez izgleda da se presuda efektuira.

Vic Dana :)

Uđe Perica u autobus i pita ga vozač:
- Koliko imaš godina?
- Sedam.
- Kada bude došao kondukter, reci da imaš šest.
- Zašto?
- Pustiće te besplatno
Dolazi kondukter i pita ga:
- Koliko imaš godina?
- Šest!
- A kad puniš sedam?
- Čim izađem iz autobusa.

Stoji dječak ispred zgrade i pokušava da pozvoni na interfon. Vidi ga policajac, pa ga upita:
– Oprosti dečko, mogu li nekako da ti pomognem?
– Plitisni tli!
Policajac pritisne:
– I šta sad?
– Bezimo!
- Kako si se osjećao na posljednjem času u školi - pita majka Pericu.
- Kao general - odgovori Perica - Stojim u stavu mirno i posmatram svoje jedinice.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika BAFTA MAVRIĆ, KOJA JE POMOGLA DPS-U DA PROGLASI REZULTATE PARLAMENTARNIH IZBORA, NIJE OPTUŽENA ZA AFERU U ULCINJU
Sjednica Državne izborne komisije na kojoj su proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora Istraga zaobišla članicu DIK-a Bafta Mavrić presudno je doprinijela da na sjednici Državne izborne komisije krajem oktobra prošle godine budu proglašeni konačni rezultati parlamentarnih izbora Članica DIK-a bila je obrađivač u predmetu zbog koga tužilac tereti načelnika ulcinjskog katastra Dževdeta Čaprića, ali ona nije obuhvaćena optužnim predlogom
Dan - novi portal
Slu­žbe­ni­ca ul­cinj­skog ka­ta­stra Baf­ta Ma­vrić, ko­ja je po­mo­gla DPS-u da pro­gla­si re­zul­tat par­la­men­tar­nih iz­bo­ra 2016. go­di­ne, ni­je ob­u­hva­će­na op­tu­žnim pred­lo­gom pro­tiv na­čel­ni­ka ka­ta­stra Džev­de­ta Ča­pri­ća zbog sum­nji­vih po­slo­va sa kon­tro­verz­nim bi­zni­sme­nom Mu­jom Re­džom. Iz tu­ži­la­štva je po­tvr­đe­no da su su­du pod­ni­je­li op­tu­žni pred­log pro­tiv na­čel­ni­ka Pod­ruč­ne je­di­ni­ce Upra­ve za ne­kret­ni­ne Ulicnj Džev­de­ta Ča­pri­ća zbog sum­nje da je po­či­nio kri­vič­no dje­lo zlo­u­po­tre­ba slu­žbe­nog po­lo­ža­ja.
Baf­ta Ma­vrić je bi­la ob­ra­đi­vač u istom pred­me­tu zbog ko­ga tu­ži­la­štvo te­re­ti Ča­pri­ća, ali ona ni­je ob­u­hva­će­na is­tra­gom. Ne­po­sred­no pri­je iz­bo­ra pro­šle go­di­ne, po­li­ci­ja u Ul­ci­nju pod­ni­je­la je kri­vič­nu pri­ja­vu tu­ži­la­štvu pro­tiv Ma­vri­će­ve i Ča­pri­ća. Či­nje­ni­ca da Ma­vri­će­va ni­je ob­u­hva­će­na is­tra­gom i op­tu­žnim pred­lo­gom otva­ra pi­ta­nje da li je po­šte­đe­na pro­ce­su­i­ra­nja ima­ju­ći u vi­du da je po­mo­gla DPS-u da pro­gla­si re­zul­ta­te iz­bo­ra. DPS je na tim iz­bo­ri­ma osvo­jio naj­vi­še gla­so­va i kroz ko­a­li­ci­ju sa SD i ma­njin­skim stran­ka­ma for­mi­rao no­vu vla­du.
Ma­vri­će­va je pre­sud­no do­pri­ni­je­la da na sjed­ni­ci Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je (DIK) kra­jem ok­to­bra pro­šle go­di­ne bu­du pro­gla­še­ni ko­nač­ni re­zul­ta­ti iz­bo­ra odr­ža­nih 16.ok­to­bra te go­di­ne. Re­zul­ta­ti su pro­gla­še­ni u no­ći iz­me­đu su­bo­te i ne­dje­lje, i to na­kon što je Ma­vri­će­va do­ve­ze­na iz Ul­ci­nja u Pod­go­ri­cu ka­ko bi svo­jim gla­som omo­gu­ći­la da ve­ći­na u DIK-u pro­gla­si iz­bor­ne re­zul­ta­te.
Ma­vri­će­va je 12. ok­to­bra pro­šle go­di­ne, če­ti­ri da­na pred iz­bo­re, ime­no­va­na za čla­na Op­štin­ske iz­bor­ne ko­mi­si­je (OIK) Ul­cinj kao pred­stav­nik De­mo­krat­skog sa­ve­za Al­ba­na­ca (DSA). Ona je isto­vre­me­no, kao opu­no­mo­će­ni pred­stav­nik DSA, bi­la i član Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je, što zna­či da je u dvi­je raz­li­či­te ko­mi­si­je od­lu­či­va­la o istim stva­ri­ma. Ovo je ja­sna po­vre­da prav­nog prin­ci­pa da ista oso­ba u dva raz­li­či­ta or­ga­na ne mo­že od­lu­či­va­ti o jed­noj stva­ri. Sa­ma ta či­nje­ni­ca ozbilj­no do­vo­di u pi­ta­nje za­ko­ni­tost od­lu­ke Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je da pro­gla­si ko­nač­ne iz­bor­ne re­zul­ta­te, ali cr­no­gor­ski is­tra­žni or­ga­ni ni­ka­da ni­je­su re­a­go­va­li i raz­ja­sni­li za­ko­ni­tost od­lu­ke o pro­gla­še­nju re­zul­ta­ta iz­bo­ra.
Iako je u Cr­noj Go­ri osta­vlje­na prav­na pra­zni­na, uni­ver­zal­no prav­no na­če­lo ja­sno pred­vi­đa da jed­na oso­ba ne mo­že od­lu­či­va­ti i u pr­vom i u dru­gom ste­pe­nu. To se upra­vo de­si­lo u slu­ča­ju Baf­te Ma­vrić, jer je ona od­lu­či­va­la o pri­go­vo­ri­ma u Ul­ci­nju i o pri­go­vo­ri­ma na sjed­ni­ci Dr­žav­ne iz­bor­ne ko­mi­si­je.
Sa­mo pet da­na pri­je ime­no­va­nja u OIK Ul­cinj, ul­cinj­ska po­li­ci­ja pod­ni­je­la je kri­vič­nu pri­ja­vu pro­tiv Ma­vri­će­ve.
Pre­ma ta­da ob­ja­vlje­nom po­li­cij­skom sa­op­šte­nju, na­čel­nik ul­cinj­skog ka­ta­stra Džev­det Ča­prić i slu­žbe­ni­ca Baf­ta Ma­vrić osum­nji­če­ni su da su bi­zni­sme­nu Mu­ji Re­dži omo­gu­ći­li da ne­kret­ni­ne upi­še na dru­ge oso­be, a ne na su­gra­đa­ni­na ko­me je za­pra­vo pro­dao tu imo­vi­nu. Sum­nja se da je na­čel­nik ka­ta­stra pot­pi­sao ak­te za upis, a da je Ma­vrić vr­ši­la ob­ra­du pred­me­ta o pro­mje­ni vla­sni­štva na ne­po­kret­no­sti u Ul­ci­nju, po­vr­ši­ne 290 kva­dra­ta, ko­ji se od­no­si na pre­nos pra­va svo­ji­ne sa biv­šeg vla­sni­ka Mu­je Re­dže na no­vog vla­sni­ka, iako su bi­li du­žni da pre­ne­su pra­vo vla­sni­štva na sa­vje­snog kup­ca i no­si­o­ca pra­va. Po­li­ci­ja vje­ru­je da su osum­nji­če­ni ti­me sa­vje­snom kup­cu ne­po­kret­no­sti na­ni­je­li šte­tu od 100.000 eura, ko­li­ko je on pla­tio Re­dži za ku­po­vi­nu te ne­po­kret­no­sti. M.V.


Pre­su­dio je­dan glas

Na sjed­ni­ci DIK-a na ko­joj su pro­gla­še­ni re­zul­ta­ti par­la­men­tar­nih iz­bo­ra kra­jem ok­to­bra pro­šle go­di­ne za pro­gla­še­nje re­zul­ta­ta gla­sa­lo je 15 od 28 čla­no­va te ko­mi­si­je. Osim gla­so­va vla­da­ju­će ko­a­li­ci­je i nje­nih part­ne­ra, za pro­gla­še­nje re­zul­ta­ta gla­sa­li su i pred­stav­nik ne­vla­di­nog sek­to­ra Vla­do De­do­vić (CE­MI) i Ma­vri­će­va. Do­la­zak Ma­vri­će­ve na sjed­ni­cu otvo­rio je mo­guć­nost da se na­do­mje­sti je­dan glas ko­ji je ne­do­sta­jao da re­zul­ta­ti bu­du pro­gla­še­ni.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"