Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Porodica iz Nikšića uzimala milione od kokaina * Glasali umjesto žene koja je bila u bolnici * Cetinje pod vodom * Četvorke nazdravljaju punoljetstvu * Porodica iz Nikšića uzimala milione od kokaina * Muzička čarolija Ivana Zaka * „Zar je moguće” na malim ekranima
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 01-12-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Ljiljana Raičević, direktorica Sigurne ženske ku&:
– Za nasilje nema opravdanja. Ne postoji „neće više”. Ako te je jednom udario, opet će.

Vic Dana :)

Nastavnica pita Pericu: „Perice znaš li ko je izumio ljuti sos?”
A Perica kaže: „Pa izumio je moj tata jer je sinoć vikao na konzervu sosa.”

Pita učiteljica đake:
– Odakle dobijamo struju?
Perica će na to:
– Iz zoološkog vrta.
– Otkud ti to Perice, pita učiteljica, a on će:
– Pa kad je prije neko veče nestala struja, tata je ljutito rekao:
– Vidi, ovi majmuni opet isključili.

Sjedi Perica ispred zgrade i plače. Prolazi jedna žena i pita ga:
– Je li, dijete, što plačeš?
– Buuu, tata se udario čekićem po prstu.
– A što ti plačeš kad se on udario?
– Pa u početku sam se smijao...Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika POSLANIK EVROPSKOG PARLAMENTA TANJA FAJON UPOZORILA CRNOGORSKU VLAST
Fajon Nema napretka bez pune primjene zakona
Dan - novi portal
Cr­na Go­ra je tre­nut­no naj­u­spje­šni­ja dr­ža­va Za­pad­nog Bal­ka­na u pro­ce­su pri­stu­pa­nja EU. No, ima još do­sta po­sla do 2025.go­di­ne, ka­da bi Cr­na Go­ra mo­gla po­sta­ti čla­ni­ca EU, oci­je­ni­la je po­sla­nik Evrop­skog par­la­men­ta Ta­nja Fa­jon.
Ona je is­ta­kla da Cr­na Go­ra mo­ra su­zbi­ti ko­rup­ci­ju ko­ja je pri­sut­na na svim ni­vo­i­ma i vra­ti­ti gra­đa­ni­ma na­du u vla­da­vi­nu pra­va. Ka­ko je na­ve­la, ve­li­ki broj otvo­re­nih pre­go­va­rač­kih po­gla­vlja i ne­do­sta­tak ne­ke ve­će po­li­tič­ke pre­pre­ke – kao što je to pi­ta­nje Ko­so­va u slu­ča­ju Sr­bi­je – stva­ra­ju uti­sak da se re­for­me u Cr­noj Go­ri od­vi­ja­ju bez po­te­ško­ća.
– Me­đu­tim, ono što je naj­če­šći pro­blem je­ste im­ple­men­ta­ci­ja usvo­je­nih pra­vi­la i za­ko­na. Bez po­što­va­nja za­ko­na u prak­si, ne mo­že­mo go­vo­ri­ti ni o ka­kvom na­pret­ku. A bez re­al­nog na­pret­ka, ko­ji će pr­ven­stve­no osje­ti­ti gra­đa­ni, ne mo­že­mo da pri­ča­mo o uspje­šnoj po­li­ti­ci pro­ši­re­nja. Glav­ni cilj je, da­kle, tran­sfor­mi­sa­ti dru­štvo, is­ko­ri­je­ni­ti ko­rup­ci­ju, ko­ja je pri­sut­na na svim ni­vo­i­ma, i vra­ti­ti na­du gra­đa­ni­ma u vla­da­vi­nu pra­va – re­kla je Fa­jon za CdM.
Bez to­ga je, ka­ko je pod­vu­kla, pre­go­va­ra­nje o raz­li­či­tim po­gla­vlji­ma, ko­je dr­ža­vlja­ni i ina­če shva­ta­ju kao teh­nič­ko, na­ro­či­to po­gla­vlja 23 i 24 ko­ja se ti­ču pra­vo­su­đa, te­melj­nih pra­va i prav­de – be­smi­sle­no.
– Jed­no je usvo­ji­ti no­ve za­ko­ne, a dru­go je i de fak­to ih po­što­va­ti. Zbog to­ga ve­ći ak­ce­nat tre­ba sta­vi­ti na iz­vr­še­nje usvo­je­nog. Ka­da je ri­ječ o na­či­nu na ko­ji će ne­ka od ze­ma­lja kan­di­da­ta po­sta­ti čla­ni­ca EU, prin­cip re­ga­te, pre­ma ko­me se na­pre­dak sva­ke dr­ža­ve ocje­nju­je na osno­vu nje­nih vla­sti­tih do­stig­nu­ća, osta­je osnov­na vo­di­lja. U Uni­ji tre­nut­no vla­da re­la­tiv­no do­bra kli­ma ka­da je u pi­ta­nju po­li­ti­ka pro­ši­re­nja i po­sto­ji svi­jest o to­me da su gra­đa­ni Uni­je sprem­ni­ji da pri­hva­te no­ve čla­ni­ce – na­ve­la je Fa­jon.
Pod­sje­ti­la je da je pred­sjed­nik Evrop­ske ko­mi­si­je (EK) Žan-Klod Jun­ker po­čet­kom je­se­ni na­ja­vio i stra­te­gi­ju ko­ja će bi­ti obje­lo­da­nje­na na pro­lje­će i ko­ja će sa­dr­ža­ti kon­kret­ne ko­ra­ke ka­ko bi Sr­bi­ja i Cr­na Go­ra što pri­je sti­gle do is­pu­nje­nja kri­te­ri­ju­ma za ula­zak u EU.
Ona se osvr­nu­la i na po­li­tič­ku si­tu­a­ci­ju u dr­ža­vi, na­vo­de­ći da je po­sla­ni­ci­ma ko­ji­ma su gra­đa­ni po­vje­ri­li man­dat da ih za­stu­pa­ju u par­la­men­tu upra­vo ta­mo i mje­sto.
M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"