Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zajedno i u smrt * Spreman sam i na sto godina robije * Kap po kap uništiše KAP * Zbrinuli porodice u državnim institucijama * Zajedno i u smrt * Dan kada je narod odbranio državu * Zid za čelo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Svetalana Pešić, Centar za građansko obrazovanj:
– Kada je riječ o načinu trošenja budžetskih sredstava imamo dvostruke aršine. Najugroženiji slojevi jasno vide da se preko njih prelama sva štednja, dok se na drugim stranama neštedimice troši.

Vic Dana :)

Pripremili se ludaci da pobjegnu iz ludnice i spremili plan:
1. Uspavati čuvara i uzeti ključeve.
2. Otvoriti prva i druga vrata.
3 Pobjeći na slobodu!
I jedne večeri krenuli, uspavili čuvara, otvorili prva i druga vrata i onda je vođa rekao:
●Proba uspjela, sjutra bježimo!

Žena u parku nailazi na starca i ne može a da ne primijeti koliko srećno izgleda. Zastane i pita ga:
- Izgledate tako srećno i zadovoljno! Koja je tajna tako srećnog i dugog života!?
- Pušim kamaru cigareta, pijem litar piva dnevno, jedem samo masnu hranu i nikada ne vježbam.
- Stvarno!? Nevjerovatno! A koliko imate godina?
- 36.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika DIPLOMATSKU POMOĆ CRNOGORSKIM DRŽAVLJANIMA PRUŽAJU SRBIJA, BUGARSKA I HRVATSKA Drugi nas zastupaju u 47 zemalja
Dan - novi portal
Di­plo­mat­sko-kon­zu­lar­ne uslu­ge gra­đa­ni­ma Cr­ne Go­re pru­ža­ju Sr­bi­ja, Bu­gar­ska i Hr­vat­ska, i to u 47 ze­ma­lja, po­ka­zu­ju po­da­ci iz in­for­ma­ci­je cr­no­gor­ske vla­de o vi­znom re­ži­mu. Pre­ma zva­nič­nim po­da­ci­ma, di­plo­mat­sko-kon­zu­lar­ne uslu­ge za po­tre­be Cr­ne Go­re Sr­bi­ja oba­vlja u 39 dr­ža­va, Bu­gar­ska u pet, a Hr­vat­ska u tri.
Vi­ze za ula­zak u Cr­nu Go­ru iz­da­ju di­plo­mat­sko-kon­zu­lar­na pred­stav­ni­štva Cr­ne Go­re, dok u dr­ža­va­ma u ko­ji­ma ne po­sto­je cr­no­gor­ska di­plo­mat­sko-kon­zu­lar­na pred­stav­ni­štva stran­ci ko­ji­ma je po­treb­na vi­za za ula­zak u Cr­nu Go­ru, na osno­vu za­klju­če­nih spo­ra­zu­ma o za­stu­pa­nju, a u svr­hu efi­ka­sni­jeg i eks­pe­di­tiv­ni­jeg pro­ce­sa, mo­gu da se obra­te am­ba­sa­da­ma i kon­zu­la­ti­ma Bu­gar­ske, Hr­vat­ske i Sr­bi­je.
Pre­ma cr­no­gor­skom za­ko­no­dav­stvu, Vla­da mo­že da za­klju­či spo­ra­zum sa tre­ćom dr­ža­vom ko­ja će šti­ti­ti nje­ne in­te­re­se pre­ko svog di­plo­mat­skog ili kon­zu­lar­nog pred­stav­ni­štva.
Pre­ma zva­nič­nim po­da­ci­ma, Sr­bi­ja za­stu­pa in­te­re­se Cr­ne Go­re u Al­ži­ru, An­go­li, Ar­gen­ti­ni, Austra­li­ji, Bje­lo­ru­si­ji, Bra­zi­lu, Bu­gar­skoj, Če­škoj, Dan­skoj, Egip­tu, Eti­o­pi­ji, Fin­skoj, Ho­lan­di­ji, In­di­ji, In­do­ne­zi­ji, Ira­ku, Ira­nu, Izra­e­lu, Ja­pa­nu, Jor­da­nu, Ju­žnoj Afri­ci, Ka­na­di, Ku­vaj­tu, Li­bi­ji, Ma­ro­ku, Mek­si­ku, Ni­ge­ri­ji, Nor­ve­škoj, Pe­ruu, Por­tu­ga­lu, Re­pu­bli­ci Ko­re­ji, Ru­mu­ni­ji, Si­ri­ji, Slo­vač­koj, Špa­ni­ji, Šved­skoj, Tu­ni­su, Ukra­ji­ni i Zam­bi­ji.
Iz Vla­de su na­ve­li da je Cr­na Go­ra, s ob­zi­rom na to da u ve­li­kom bro­ju ze­ma­lja ne po­sto­je di­plo­mat­ska ili kon­zu­lar­na pred­stav­ni­štva Cr­ne Go­re, a ima­ju­ći u vi­du po­tre­bu da se obez­bi­je­di od­go­va­ra­ju­ća za­šti­ta pra­va i in­te­re­sa nje­nih dr­ža­vlja­na u tre­ćim ze­mlja­ma, sa su­sjed­nim dr­ža­va­ma za­klju­či­la bi­la­te­ral­ne spo­ra­zu­me o pru­ža­nju kon­zu­lar­ne po­mo­ći i za­stu­pa­nju.
Spo­ra­zum sa Sr­bi­jom pot­pi­san je 17. fe­bru­a­ra 2007. go­di­ne, sa Re­pu­bli­kom Bu­gar­skom 20. ma­ja 2008. go­di­ne, a sa Re­pu­bli­kom Hr­vat­skom 28. ja­nu­a­ra 2011. go­di­ne. Na osno­vu tih spo­ra­zu­ma, di­plo­mat­ska ili kon­zu­lar­na pred­stav­ni­štva po­me­nu­tih ze­ma­lja pru­ža­ju kon­zu­lar­nu za­šti­tu cr­no­gor­skim dr­ža­vlja­ni­ma i iz­da­ju vi­ze za ula­zak u Cr­nu Go­ru.M.V.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"