Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Zajedno i u smrt * Spreman sam i na sto godina robije * Kap po kap uništiše KAP * Zbrinuli porodice u državnim institucijama * Zajedno i u smrt * Dan kada je narod odbranio državu * Zid za čelo
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 16-07-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Svetalana Pešić, Centar za građansko obrazovanj:
– Kada je riječ o načinu trošenja budžetskih sredstava imamo dvostruke aršine. Najugroženiji slojevi jasno vide da se preko njih prelama sva štednja, dok se na drugim stranama neštedimice troši.

Vic Dana :)

Pripremili se ludaci da pobjegnu iz ludnice i spremili plan:
1. Uspavati čuvara i uzeti ključeve.
2. Otvoriti prva i druga vrata.
3 Pobjeći na slobodu!
I jedne večeri krenuli, uspavili čuvara, otvorili prva i druga vrata i onda je vođa rekao:
●Proba uspjela, sjutra bježimo!

Žena u parku nailazi na starca i ne može a da ne primijeti koliko srećno izgleda. Zastane i pita ga:
- Izgledate tako srećno i zadovoljno! Koja je tajna tako srećnog i dugog života!?
- Pušim kamaru cigareta, pijem litar piva dnevno, jedem samo masnu hranu i nikada ne vježbam.
- Stvarno!? Nevjerovatno! A koliko imate godina?
- 36.Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ALBANSKA KOALICIJA TRAŽI OD DPS-A DA ISPOŠTUJE DOGOVOR O PODJELI FUNKCIJA I ISPUNI POLITIČKA OBEĆANJA
Predstavnici Albanske koalicije Biće loše ako ne dobiju Morsko dobro Savez „Albanci odlučno” traži da se albanskoj manjini preko izmjena izbornog zakona garantuju mandati, te da im se garantuje da će moći slobodno i neometano da koriste svoje nacionalne simbole
Dan - novi portal
Upr­kos to­me što je od odr­ža­va­nja re­dov­nih par­la­men­tar­nih iz­bo­ra i for­mi­ra­nja vla­da­ju­će ve­ći­ne pro­šlo se­dam mje­se­ci me­đu ko­a­li­ci­o­nim part­ne­ri­ma ni­su po­di­je­lje­ne sve di­rek­tor­ske funk­ci­je u naj­va­žni­jim or­ga­ni­ma, jer ape­ti­ti po­je­di­nih čla­ni­ca sa­ve­za na vla­sti ko­če ko­na­čan do­go­vor. U pre­go­vo­ri­ma o ras­po­dje­li funk­ci­ja po­seb­no je spor­no, ka­ko smo ne­zva­nič­no sa­zna­li u sa­ve­zu na vla­sti, ko će od po­li­tič­kih su­bje­ka­ta do­bi­ti di­rek­tor­ska mje­sta u Mor­skom do­bru, i Upra­vi za di­ja­spo­ru, ko­ja sa­da dje­lu­je u okvi­ru Mi­ni­star­stva vanj­skih po­slo­va Cr­ne Go­re.
Pre­ma na­šim ne­zva­nič­nim sa­zna­nji­ma, sa­vez „Al­ban­ci od­luč­no” in­si­sti­ra da di­rek­tor­ske funk­ci­je u Mor­skom do­bru i Upra­vi za di­ja­spo­ru pri­pad­nu ka­dro­vi­ma iz te po­li­tič­ke gru­pa­ci­je. So­ci­jal­de­mo­kra­te, ka­ko smo sa­zna­li, sma­tra­ju da nji­ma tre­ba da pri­pad­nu čel­na mje­sta u Upra­vi za ne­kret­ni­ne i Aero­dro­mi­ma Cr­ne Go­re.
So­ci­jal­de­mo­kra­te, Bo­šnjač­ka stran­ka, Hr­vat­ska gra­đan­ska ini­ci­ja­ti­va (HGI), Li­be­ral­na par­ti­ja i ko­a­li­ci­ja „Al­ban­ci od­luč­no” od DPS-a tra­že zna­ča­jan broj funk­ci­ja u upra­va­ma, agen­ci­ja­ma, za­vo­di­ma i jav­nim pred­u­ze­ći­ma, ali se­dam mje­se­ci od iz­bo­ra i skla­pa­nja ko­a­li­ci­o­nog do­go­vo­ra, ras­po­dje­la ni­je do­go­vo­re­na u cje­lo­sti. Ape­ti­ti di­je­la par­ti­ja ote­ža­va­ju po­sti­za­nje do­go­vo­ra o ras­po­dje­li, ta­ko da već sa­da po­sto­je od­red­be ko­a­li­ci­o­nih spo­ra­zu­ma ko­je ni­je­su is­pu­nje­ne, o če­mu je ne­dav­no go­vo­rio i pred­sjed­nik Li­be­ral­ne par­ti­je Cr­ne Go­re An­dri­ja Po­po­vić.
So­ci­jal­de­mo­kra­te su tra­ži­le broj­na di­rek­tor­ska mje­sta i de­se­tak mje­sta po­moć­ni­ka mi­ni­sta­ra, sma­tra­ju­ći da bi DPS, kao naj­ve­ći part­ner u vla­da­ju­ćem sa­ve­zu, to tre­ba­lo da uva­ži. Al­ban­ski sa­vez tra­ži di­rek­tor­ska mje­sta u dva jav­na pred­u­ze­ća, a već su do­bi­li jed­no od čel­nih mje­sta u Mi­ni­star­stvu jav­ne upra­ve. Bo­šnjač­ka stran­ka tra­ži ta­ko­đe ma­kar tri jav­na pred­u­ze­ća, mje­sto po­moć­ni­ka mi­ni­stra u MUP-u, uz pra­vo upra­vlja­nja u ne­ko­li­ko upra­va i agen­ci­ja.
So­ci­jal­de­mo­kra­te sma­tra­ju da tre­ba da im pri­pad­ne mje­sto di­rek­to­ra Upra­ve ca­ri­na, di­rek­to­ra Upra­ve za šu­me, mje­sto di­rek­to­ra u Di­rek­ci­ji za sa­o­bra­ćaj, di­rek­tor­sko mje­sto u Upra­vi za ne­kret­ni­ne, te di­rek­tor­ska funk­ci­ja u Aero­dro­mi­ma. Hr­vat­ska gra­đan­ska ini­ci­ja­ti­va, ko­ja ima mi­ni­stra bez port­fe­lja, tra­ži i jed­no mje­sto po­moć­ni­ka mi­ni­stra.
Po­li­tič­ki pred­stav­ni­ci Al­ba­na­ca u iz­vr­šnoj vla­sti ima­ju pra­vo na funk­ci­je u ma­kar dva jav­na pred­u­ze­ća, shod­no do­go­vo­ru ko­ji su po­sti­gli sa DPS-om pri­li­kom kon­sti­tu­i­sa­nja no­ve vla­de. Pri­je ne­go što je for­mi­ra­na vla­da, ko­ju su for­mi­ra­li De­mo­krat­ska par­ti­ja so­ci­ja­li­sta, So­ci­jal­de­mo­kra­te, Li­be­ral­na par­ti­ja i ma­njin­ske stran­ke, ko­a­li­ci­ja „Al­ban­ci od­luč­no” tra­ži­la je da ima dva mje­sta. Nji­ho­vo obra­zlo­že­nje bi­lo je da Al­ban­ci­ma pri­pa­da i mje­sto pot­pred­sjed­ni­ka Vla­de, jer je u pro­šlom sa­zi­vu na tom mje­stu bio Bo­šnjak. To je, me­đu­tim, od­bi­je­no, ma­da su Al­ban­ci do­bi­li mje­sto mi­ni­stra za ljud­ska i ma­njin­ska pra­va.
Bo­šnjač­ka stran­ka do­bi­la je pra­vo da u no­voj vla­sti ima de­set od­sto mje­sta ili dva pu­ta vi­še ne­go do sa­da.
Dio spo­ra­zu­ma al­ban­ske ko­a­li­ci­je sa DPS-om pred­vi­đa i da So­la­na tre­ba da po­sta­ne za­šti­će­no pod­ruč­je na ko­me ne­će mo­ći da se gra­di, što osta­je ne­is­pu­nje­no. Me­đu oba­ve­za­ma iz spo­ra­zu­ma na ko­joj al­ban­ski sa­vez in­si­sti­ra po­sto­ji i oba­ve­za pri­mje­ne po­li­tič­kog rje­še­nja da se Al­ban­ci­ma pre­ko iz­mje­na iz­bor­nog za­ko­na ga­ran­tu­ju man­da­ti, kao i da im se ga­ran­tu­je da će mo­ći slo­bod­no i neo­me­ta­no da ko­ri­ste svo­je na­ci­o­nal­ne sim­bo­le, što je i bio nji­hov stal­ni po­li­tič­ki za­htjev.M.V.


Sa­mo­stal­na op­šti­na, ali idu­će go­di­ne

Ko­a­li­ci­ja „Al­ban­ci od­luč­no” uspje­la je u na­mje­ri da obez­bi­je­di da DPS po­dr­ži rje­še­nje da Tu­zi po­sta­nu sa­mo­stal­na op­šti­na, ali kao rok do ka­da će to bi­ti ostva­re­no de­fi­ni­san je sep­tem­bar na­red­ne go­di­ne. Osnov­ni spo­ra­zum DPS-a i ko­a­li­ci­je Al­ban­ci od­luč­no pred­vi­đa da Tu­zi po­sta­nu op­šti­na, a ne grad­ska op­šti­na.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"