Dnevna štampa Marketing Redakcija Kontakt
Milov kum težak 15 miliona eura * U junu zakazuju preglede za decembar * Radulović organizovao prenos tri pištolja * Prijava odbačena, a Knežević jedva preživio * Milov kum težak 15 miliona eura * Vučić: Hrabro idemo iz mitologije u budućnost * Duo Mind Against i DJ Squire na Jazu
ISSN 1800-6299
  Izdanje: 24-06-2017

Porudzbenica
Rubrike
Pogledajte

Strip Dana

Strip

Riječ Dana
Momo Koprivica, poslanik Demokratske Crne Gore:
– Vlada ne odustaje od partijskog zapošljavanja.

Vic Dana :)


- Koja je razlika između pametnih i glupih frajera.
- Glupi pričaju viceve o plavušama a pametni ljubave sa njima.


Idu Mujo i Haso ulicom i gledaju ženske. Utom naiđu na jednojajčane bliznakinje. Pita Mujo Hasu:
- Bolan, Haso, koju ćeš?
Haso odgovori:
- Ja bih onu ljepšu.


Šta je brže od Cige koji bježi sa televizorom u rukama?
Njegov sin sa DVD-om.

Kako se zagrijeva crnogorska fudbalska reprezentacija?
Tri kruga oko Crne Gore!Arhiva
Dan:
Mjesec:
God:

Razno
Uclani se

Politika ODRŽANA PRVA SJEDNICA KOMISIJE ZA EVROPSKE INTEGRACIJE Realizovano 52 odsto mjera
Dan - novi portal
U pr­vih pet mje­se­ci ove go­di­ne, od 168 mje­ra pred­vi­đe­nih pro­gra­mom pri­stu­pa­nja Cr­ne Go­re Evrop­skoj uni­ji, re­a­li­zo­va­no je 88, što pred­sta­vlja 52 od­sto re­a­li­za­ci­je, sa­op­štio je ju­če na pr­voj sjed­ni­ci Ko­mi­si­je za evrop­ske in­te­gra­ci­je mi­ni­star evrop­skih po­slo­va Alek­san­dar An­dri­ja Pe­jo­vić.
– Uka­zao je da je u za­ko­no­dav­nom di­je­lu, od ukup­no pla­ni­ra­na 143 ak­ta, re­a­li­zo­va­no 68, od­no­sno 48 od­sto. U stra­te­gij­skom di­je­lu, od pla­ni­ra­nih 25 oba­ve­za, re­a­li­zo­va­no je 20, što či­ni 80 od­sto. Ima­ju­ći u vi­du tre­nut­ne ak­tiv­no­sti re­so­ra, pre­nio je oče­ki­va­nje da će do kra­ja is­te­ka dru­gog kvar­ta­la pro­ce­nat re­a­li­za­ci­je pro­gra­ma bi­ti znat­no ve­ći – sa­op­šte­no je na­kon sjed­ni­ce.
Ovo je bi­la pr­va sjed­ni­ca na­kon do­no­še­nja od­lu­ke o for­mi­ra­nju no­ve ko­mi­si­je ko­jom su re­flek­to­va­ne per­so­nal­ne iz­mje­ne u re­so­ri­ma, kao i po­tre­be in­ten­zi­vi­ra­nja ra­da u obla­sti evrop­ske in­te­gra­ci­je. Pe­jo­vić je pod­sje­tio da je Vla­da Cr­ne Go­re, u skla­du sa no­vo­na­sta­lim po­tre­ba­ma i pri­o­ri­te­ti­ma, ka­ko u us­po­sta­vlja­nju no­vih, ta­ko i u re­or­ga­ni­za­ci­ji po­sto­je­ćih re­so­ra, 4. ma­ja do­ni­je­la od­lu­ku o obra­zo­va­nju Ko­mi­si­je za evrop­ske in­te­gra­ci­je. On je is­ta­kao ključ­nu ulo­gu ko­mi­si­je u nad­gle­da­nju spro­vo­đe­nja Spo­ra­zu­ma o sta­bi­li­za­ci­ji i pri­dru­ži­va­nju, kao i u iz­ra­di, re­vi­zi­ji i pra­će­nju re­a­li­za­ci­je Pro­gra­ma pri­stu­pa­nja Cr­ne Go­re Evrop­skoj uni­ji. U di­je­lu sa­stan­ka po­sve­će­nom una­pre­đe­nju kva­li­te­ta stra­te­gij­skih do­ku­me­na­ta, mi­ni­star Pe­jo­vić je pred­sta­vio ak­tiv­no­sti i pla­no­ve Mi­ni­star­stva evrop­skih po­slo­va usmje­re­ne na po­di­za­nje kva­li­te­ta stra­te­gij­skih do­ku­me­na­ta i us­po­sta­vlja­nje si­ste­ma sred­njo­roč­nog stra­te­gij­skog pla­ni­ra­nja jav­nih po­li­ti­ka u skla­du sa ci­ljem pri­stu­pa­nja EU.
– Po­ru­čio je da ko­or­di­na­ci­ja jav­nih po­li­ti­ka mo­ra bi­ti osna­že­na kroz si­stem stra­te­gij­skog pla­ni­ra­nja i pra­će­nja spro­vo­đe­nja stra­te­gij­skih do­ku­me­na­ta u skla­du sa us­po­sta­vlje­nom me­to­do­lo­gi­jom. Is­ta­kao je da će Mi­ni­star­stvo evrop­skih po­slo­va, u tom prav­cu, za­jed­no sa osta­lim or­ga­ni­ma, ra­di­ti na uvo­đe­nju prin­ci­pa uni­for­mi­sa­no­sti i kri­te­ri­ju­ma kva­li­te­ta stra­te­gij­skih do­ku­me­na­ta, kon­tro­li ho­ri­zon­tal­ne i ver­ti­kal­ne uskla­đe­no­sti i una­pre­đe­nju pra­će­nja i iz­vje­šta­va­nja o spro­vo­đe­nju stra­te­gij­skih do­ku­me­na­ta – za­klju­ču­je se u sa­op­šte­nju.V.R.

Komentari

Komentari se objavljuju sa zadrškom.

Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijedjanje i klevetanje. Nedozvoljen sadržaj neće biti objavljen.

Prijavite neprikladan komentar našem MODERATORU.

Ukoliko smatrate da se u ovom članku krši Kodeks novinara, prijavite našem Ombudsmanu.

Uslovi korišćenja

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja štampanog i on-line izdanja Dana kažnjivo je i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od istog, kao i na naknadu štete prouzrokovane takvim radnjama. Zabranjeno je svako objavljivanje, modifikovanje, kopiranje, štampanje, reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno prikazivanje podataka, tekstova, fotografija i informacija iz naših izdanja, bez pisane saglasnosti Jumedia Mont doo.

MARKETING
loading...
Dan - novi portal
Predaja pomena on-line

Najčitanije danas

INFO

Cjenovnik i pravila o medijskom predstavljanju u toku kampanje za izbore za odbornike u SO Herceg Novi koji će biti održani 9. maja 2021.godine.

Pravila lokalni
Jumedia Mont d.o.o.

Cjenovnik - Radio D

Pravila o medijskom predstavljanju

Pravila lokalni
M.D.COMPANY d.o.o.

Cjenovnik - Radio D+

INFO

Zaštitnika prava čitalaca Dan-a

OMBUDSMAN

kontakt:

ombudsman@dan.co.me

fax:

+382 20 481 505

Pogledajte POSLOVNIK

Pratite rad OMBUDSMANA

Pogledajte IZVJEŠTAJE

Karikatura DAN-a
Karikatura
Pogledaj sve karikature >>>

Najčitanije - 7 dana


 

Prognoza dana

  

Developed by Beli&Boris - (c) 2005 "Dan"